Edip BAŞER:"ABD PKK'yı Görmezden Geliyor Irak'taki Kürt

Genel & Güncel Konular

Edip BAŞER:"ABD PKK'yı Görmezden Geliyor Irak'taki Kürt

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 05, 2007 12:36

EDİP BAŞER:"ABD PKK'YI GÖRMEZDEN GELİYOR IRAK'TAKİ KÜRT GRUPLARI DESTEKLİYOR"

Emekli Orgeneral Edip Başer, ABD'nin askeri ve sivil destek unsurları ile en az 5 yıl daha Irak'ta kalacağını söyledi. ABD'nin PKK terör örgütünü görmezden geldiğini belirten Başer, "ABD Kuzey Irak'taki Kürt toplulukları harekatın başından beri koşulsuz destekliyor" dedi.

Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen 10. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılan Emekli Orgeneral Edip Başer, yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki en az 5 yıl ABD'nin ülkede askeri ve sivil destek unsurları ile kalmayı sürdüreceğinin işaretlerini taşımaktadır" dedi. Başer, ABD'nin Kuzey Irak'taki Kürt toplulukları harekatın başından beri koşulsuz desteklediğini belirterek şöyle konuştu: "Komşu ülkeler ve Irak'ın Sünni ve Şii Arap nüfusunda Kürtlere karşı nasıl bir duygu birikimine neden olduğu da dikkate alınmaya değer bir noktadır."

ABD'yi eleştiren Başer, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün hakim otorite konumunda oldukları bu toprakların bir terör örgütünce kullanılmasına engel oluncu hiçbir önlem almamaları Türk halkı tarafından bir bakıma o terör örgütünü desteklemek şeklinde algılanmaktadır. Ayrıca terör örgütünü açıkça destekleyen bir bölgesel yönetimin yanında yer alması ABD'nin terörle mücadele söylemlerindeki ciddiyetini tartışır hale getirmektedir."

Başer, ABD ve koalisyon ortaklarının Kuzey Irak'ta yuvalanmış PKK terör örgütünü görmezden geldiğini de belirtti.
Kaynak:www.ulusalkanal.com

Not:Edip Başer'in görevini de göz önüne aldığınızda artık sözün bittiği yerde olduğumuzun dikkatinizi çekmesini isterim.Birkaç güne kadar Türkiye'deki gündemin Kuzey Irak'a yapılan topyekün bir askeri harekatla değişeceğini düşünüyorum,çünkü 12 Nisan'da Genel Kurmay Başkanımızın yaptığı SON UYARI idi.3 haftayı aşkın zamandır hiçbir hareket görülmedi ki Edip Başer bu açıklamayı yapmış. Bu açıklamaya ve tespite dikkat!Tespiti yapan terör konusunda ABD ile işbirliği mekanizmalarını hızlandırmak üzere kurulan mekanizmanın başındaki kişi.Doğrudan ABD'nin suçunu söylüyor.Teşhisi yapan doktordan tedavi de beklenir değil mi?!Ben o tedavinin yeteri kadar geciktiğini ve bundan sonra daha fazla beklenilmeyeceğini düşünüyorum.Dün İstanbul'da Gen.Kur.Bşk. ile Başbakanın görüşmelerinin de askeri harekat ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Başlık düzenlenmiştir...
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x