Edip Başer Görevden Alındı!!!

Genel & Güncel Konular

Edip Başer Görevden Alındı!!!

İletigönderen Veled » Pzt May 21, 2007 16:56

Edip Başer'le ilgili görev değişikliği kararı

Abdüllatif Şener, Edip Başer'le ilgili görev değişikliği kararı verildiğini açıkladı.

Türkiye'nin PKK'yla Mücadele Koordinatörü Edip Başer görevden alındı. Emekli Orgeneral Başer, ABD ile ortak kurulan temsilciliğin PKK ile mücadelede etkisiz kaldığını dile getirerek görevden ayrılmanın sinyalini veriyordu.
Başer'in kendi isteğiyle mi yoksa hükümetin bu açıklamalardan rahatsız olduğu için mi görevden aldığı henüz bilinmiyor.

YERİNE ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANI

Şener, Başer'in yerine Rafet Akgünay atandığını açıkladı. Erdoğan'ın da eski Dışişleri Başdanışmanı olan Akgünay, Pekin Büyükelçiliği de yaptı.
Akgünay, Başbakan Erdoğan ile bir yıl çalıştıktan sonra Uluslararası Kuruluşlardan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak Dışişleri'ne atanmıştı.

hürriyet
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

...

İletigönderen Ram » Pzt May 21, 2007 17:12

Semih R.Cabalar, haber için teşekkürler.

Beijing eski Büyükelçisini getirmişler. Ne alâka kardeşim¿? Erdoğanın Dışişleri Başdanışmanı olması bunun için yeterli herhalde... Demirel'in de eski kalem müdürlerinden zat-ı muhterem.

Türkiyenin eski Beijing Büyükelçisi Sayın Rafet Akgünay, Çinde 4 yıl süren görevini tamamlayarak kısa süre önce Beijingden ayrıldı. Çin Uluslararası Radyosu (CRI) muhabiri, Sayın Rafet Akgünayla yolculuk öncesi görüşerek Çindeki izlenimlerini aldı. Şimdi bu sohbetin özetini aktarıyoruz.

CRI: Siz Çinde 4 sene bulundunuz. 4 sene önceki Çinle bugünkü Çin arasında bir karşılaştırma yapabilir misiniz?

Akgünay: Yapamam! Çünkü o kadar değişti ki. 4 sene önceki Çinle bugünkü Çin arasında gerçekten çok büyük değişimler var. Özellikle Pekin bölgesi için söylüyorum. Aydan aya değiştiği oluyor. Dolayısıyla görünümde çok olumlu gelişmeler oluyor.

Üst yapının gelişmesi, gayet iyi gidiyor. Rakamlara baktığınız zaman yine gayet iyi bir kalkınma olduğunu görüyorsunuz. Tabi öteki taraftan bu son 1 yıl içerisinde basına da yansıdığı şeklinde, liderlerinizin de çeşitli vesilelerde belirttiği üzere ekonomide bir takım sıkıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Ama bir takım sıkıntıların giderilebilmesi için en önemli husus, onların farkında varılması veya kabullenmesi. Çin hükümetinde bu sıkıntıların varlığının kabul edildiğini, ve giderilebilmesi için büyük çaba sarfedildiğini görüyorum. O bakımdan şuanda bazı sektörlerde yaşanan sıkıntıların, sosyal bağlamda yaşanan bir takım sıkıntıların Çin her zamanki politikalarıyla kolaylıkla aşılabileceğine inanıyorum. Ama sonuç olarak tekrar başa dönecek olursak, bu 4 yıl içinde Çin hakikaten yaygın deyimi ile "Uyanan bir dev" olduğunu göstermiş durumda.

CRI: Çinin bir çok yerini gezdiniz her halde.

Akgünay: Gezmeye çalıştım.

CRI: Çinde gezdiğiniz bütün şehirler arasında, bölgeler arasında en sevdiğiniz hangisidir?

Akgünay: Biz Pekinde yaşadık. Pekini inkar etmemek lazım.

Hepsi farklı farklı. Yani demin söylediğime benzer bir şey söyleyeceğim. Çini tek bir Çin olarak göremiyorusunuz. Yani Shanghaiya gidiyorsunuz, Shanghaida New Yorktan belki daha gelişmiş unsurlar görüyorsunuz. Shenzhena indiğiniz zaman, Shenzhen sonradan yapılmış çok güzel bir şehir, bahçe şehir olarak ortaya çıkıyor. Xiana gittiğiniz zaman Xianda tarihi görüyorsunuz. O "Terracota" askerler vs. Hakikaten orası da çok ilginç. Bazı yerlerde işte Budist geleneğini görüyorsunuz. Örneğin Gansu eyaletinde, Datongda o mağralar vs çok etkileyici.

Bazı bölgelerde coğrafi güzellikler, coğrafi özelliklerden kaynaklanan o doğal güzellikler, daha fazla ön plana çıkıyor.

Sincan bölgesini oldukça geniş bir şekilde gezmiştim. Orasının, Sincan bölgesinin güzellikleri çok daha fazla. Orası çok farklı. Çölün güzel olduğunu, yahut çölün güzel olabileceğini yaşıyorsunuz. O dağların görkemini yaşıyorsunuz.

O bakımdan nedesi güzel, en çok neresi etkiledi sizi derseniz, şurası beni en çok etkiledi demek çok güç. Hani her yere gittiğim zaman beni etkileyen, içimde, aklımda kalacak güzellikler, değişiklikler yaşamış oldum.

CRI: Siz tekrar Çine gelir misiniz?

Akgünay: 2008 Olimpiyatlarına geleyim!

Gelecek günler neyi gösterir bilinmez. Bizim sistemimiz içerisinde aynı ülkede iki kez görev yapmak, yani bu düzeyde görev yapmak, çok fazla örneği olan bir şey değil. Örnekleri vardır, ama çok fazla değil.

Bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Ama ziyaret etmeye gelmek isterim ilerde. Çünkü değişen bir Çin, çok hızla gelişen bir Çin var. 5-10 sene sonra ne olacağını ben de merakediyorum.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Veled » Pzt May 21, 2007 17:16

Ram, bilgiler için sağol erdoğanın bir yakını ise yeterlidir zaten bizde böyle memlekette :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Ayberk » Pzt May 21, 2007 17:19

Semih R.Cabalar, sağoalsın.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletiler: 1400

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 22, 2007 21:37

İyi olmuş,Amerika'nın dümen suyuna giren herkes;kim olursa olsun,ister siyasetçi,ister emekli orgeneral,millet önünde mahçup olmaya mahkumdur.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Panzehir » Sal May 22, 2007 21:47

Çetin Taş yazdı:İyi olmuş,Amerikanın dümen suyuna giren herkes;kim olursa olsun,ister siyasetçi,ister emekli orgeneral,millet önünde mahçup olmaya mahkumdur.

Ha evet, çok iyi oldu. :)

Ankarayı bi güzel patlattılar... Dimi iyi olmuş... :)

Bu arada geçmiş olsun dileklerin için sağolasın abi, eyvallah.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 22, 2007 22:45

Ankarayı bi güzel patlattılar... Dimi iyi olmuş...

Mehmetciğim,kusura bakma da bu lafını anlamadım.Hiç iyi olur mu,o ayrı o ayrı?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Panzehir » Sal May 22, 2007 23:33

Çetin Taş, neyse abi, boşver. :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Veled » Çrş May 23, 2007 16:48

kendisi amerikan kuklasıydı zaten amerika olmadan türk askerinin doğuda kendine sınırlar fikirler operasyonlar çizemeyeceğini söyleyecek kadar ileri giden bir adam kendisi görevden alınması çok iyi oldu
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x