
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaşın da aralarında bulunduğu 97 kişinin, askerlikten kurtulmak için hile yapmak ve bu suça iştirak etmekten yargılanmalarına başlandı. DTPli Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata ve Sebahat Tuncel, duruşmanın yapıldığı Hava Kuvvetleri Komutanlığına geldi.
10 yıla kadar hapsi istendi
Duruşmayı takip etmek için gelenler arasında İngiliz Lordlar Kamarasından olduğu ileri sürülen Lord Hilton adlı bir kişi de vardı. Lojistik Komutanlığında oluşturulan mahkemenin önündeki kalabalığın arasına karışan Hiltonun, DTP Milletvekili Sebahat Tuncelle sohbet ettiği gözlendi.
İngilizler, Türkiye aleyhindeki hiçbir faaliyeti kaçırmıyor. Emperyalist güçlerin temilcisi Lord Hilton, Ankaradaki duruşmayla ilgili gözlemlerini dosyasına not etti...
İngiliz Lordlar Kamarasından Lord Hilton da davayı izlemek üzere Lojistik Komutanlığına geldi. İngiliz Hilton ile DTP Milletvekili Sebahat Tuncel bir süre sohbet etti.
Demirtaş yargılandı ecnebiler telaşlandı
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaşın da aralarında bulunduğu 97 kişinin, askerlikten kurtulmak için hile yapmak ve askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek suçlarından yargılanmalarına başlandı. Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı spor salonunda kurulan mahkemede görülen davanın ilk duruşmasına, sanıklar ve avukatları katıldı. Askeri Savcılığın açtığı davanın iddianamesinde, 72 kişinin, 10ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Sanık avukatlarının görevsizlik kararı verilmesi isteği, mahkeme heyetince reddedilirken duruşma, bugün saat 10.00a ertelendi. Bu arada, Lordlar Kamarası mensubu olduğu belirtilen Lord Hilton da duruşmayı izlemek üzere Türkiyeye geldi. Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyle, terör örgütü yanlısı yayın yapan Roj TVde yaptığı konuşma nedeniyle Batmanın DTPli Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan hakkında 5 yıl hapis cezası istendi.
Her fırsatta baskı yapıyorlar
301. madde değiştirilsin
Avrupa Birliği, Türk Ceza Kanununun Türklüğe hakareti suç sayan 301. maddesinin değiştirilmesi için AKP hükümetine baskılar yapmıştı.Türkiyedeki azınlık vakıflarının haklarının korunması için sıkı bir çalışma başlatan ve Fener Rum papazının ekümenikolarak tanınması için yoğun kulis yapan AB, Türkiyenin tam üyelik ile ilgili olarak hazırladığı ilerleme raporlarında da Türkiye Cumhuriyetinin üniter devlet yapısına aykırı talepler sıralamıştı. AB temsilcileri de misyonerliğin ve yeni kilise açmanın engellenmemesi için de AKP hükümetine baskılarda bulunmuştu.
Yargıya müdahale
AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AKPye kapatma davası açılmasına şaşırdıklarını ve endişelendiklerini belirterek, Laiklik bir dinmiş gibi insanlara empoze edilemez demişti. Türkiyeye şimdiden üyelik tarihi vermenin mümkün olmadığını belirten Barroso, Son gelişmeler gösterdi ki, bu (Türkiyenin üyeliği) zor bir konu diye konuşmuştu. Almanya eski Başbakanı Gerhard Schroder ise AKPyi kapatmaya çalışmanın savunulamaz olduğunu açıklamıştı. AB Komiseri Olli Rehn de Türkiyenin anayasasında değişiklik gerekebilir demişti.
KAYNAK