Eğitim bahane peşkeş şahane...

Genel & Güncel Konular

Eğitim bahane peşkeş şahane...

İletigönderen tuba » Cum Haz 06, 2008 11:52

Eğitim bahane peşkeş şahane

Arazilerin bedelsizce özel sektöre tahsis edilmesinin yanında, MEB üstüne bir de okul kirası ödeyecek

Tahsis edilen arazinin boyutu ne olursa olsun, bölgedeki okul ihtiyacına göre eğitim tesisi inşa edilecek. İmara açılan arazinin geri kalan kısmında ise bedelsiz tahsisi alan kişi, okul yapımı dışında başka amaca yönelik binalar inşa edebilecek.

Orman ve orman vasfını yitirmiş 2B alanlarından sonra şimdi de şehirlerdeki hazine arazileri özelleştiriliyor. Bütün Bakanlardan imza alınarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen kanun tasarısıyla devlet eliyle hazine arazilerini özel şahışlara tahsis etme yolu açılıyor. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na bir madde ekleyen, komisyonda görüşülen tasarıya göre ülkedeki okul açığını gidermek için belirlenen hazine arazileri özel kişi ve kuruluşlara 49 yıllığına, bedelsiz tahsis edilecek. Özel kişi veya kuruluş buraya okul yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı’da burada belirlenen bir bedelle, kiracı okul işletmecisi olacak.

Otel de yapılabilecek
Kanun Tasarı’sının gerekçe bölümünde, “... kiralama konusu taşınmaz ve üzerindeki eğitim tesislerinde eğitim hizmeti dışındaki hizmetlerin ve alanların işletmesinin kiralayana verilmesi durumunda, bu gelirler kira bedelinden mahsup edilecektir..” ibaresi yer alıyor. Buna göre arazinin boyutu ne olursa olsun, bölgedeki okul ihtiyacına göre eğitim tesisi inşa edilecek. Bir kere imara açılan arazinin geri kalan kısmında ise bedelsiz tahsisi alan kişi başka amaca yönelik binalar inşa edecek. Gerekçede bunun adı ise “Kamu Özel Sektör Ortaklığı Yatırım Modeli” olarak adlandırılıp, bu şekilde özel girişimcilerin eğitim yatırımları için kaynak aktarmalarına imkan sağlandığı belirtiliyor.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x