Ekmek fiyatlarına bir ilde daha zam geldi! Ucuza ekmek kalmadı, artık o ilde de zamlı satılacak

Genel & Güncel Konular

Ekmek fiyatlarına bir ilde daha zam geldi! Ucuza ekmek kalmadı, artık o ilde de zamlı satılacak

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Oca 07, 2023 1:49

Türk sofralarının olmazsa olmazı somun ekmek ve pide fiyatına yapılan zamlar vatandaşın cebini yakıyor. Adana'da 210 gram somun ve pide ekmek fiyatına zam yapıldığı açıklandı. Ekmek fiyatları hakkında tartışmalar devam ederken Adana'da 4 TL olan ekmek fiyatı 5 TL'ye kadar yükseldi.

Gündemde en çok tartışılan konular arasında ekmek fiyatları yer alırken Adana'da yapılan zamlar da vatandaşların dikkatinde yer alıyor. 210 gram somun ve pide ekmek fiyatı yüzde 25 zamla 5 TL'ye yükseldi.

ADANA'DA EKMEK FİYATLARI ZAMLANDI
Adana'da 210 gram somun ekmek ve pide fiyatı 4 TL olarak görülürken yapılan yüzde 25'lik zamla birlikte 5 TL'ye yükseldiği belirtildi. Adana Fırıncılar Odası Adana'da ekmek fiyatlarına zam yapma kararı aldı. Adana'da bugünden itibaren ekmek satışları zamlı fiyattan yapılacak.

2023 yılında asgari ücrete %54.5 oranında zam yapıldı. Yapılan zam açıklamalarının ardı arkası kesilmezken başta ekmek olmak üzere unlu gıdalara yapılan zamlar da vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Bu kapsamda ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 28.9 davranarak 25 TL'ye kadar yükseldi. İstanbul'u Fırıncılar 260 gram ekmek için 5 TL isterken yapılan zamlarla birlikte 200 gram ekmek için 5 TL'lik fiyat belirlemesi yapıldı.

Bunun yanı sıra ekmek fiyatının 6TL'ye yükseleceği belirtildi. Zam haberleri peş peşe gelirken ekmeğe zam yapan bir diğer il ise Ankara oldu. Yüzde yirmi beş zam kararı ile gündeme gelen ekmek fiyatlarının Ankara'da 5 TL'ye yükseltileceği söylendi. Ankara'da zamlı fiyatlar 10 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Türkiye'de birçok ilde uygulanan bu fiyat 3 ay sonra Ankara’da uygulanmaya başladı. 200 gram ekmek 5 TL oldu” yorumunda bulundu.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x