Ekonomik güven endeksi açıklandı: Yine güven vermedi

Genel & Güncel Konular

Ekonomik güven endeksi açıklandı: Yine güven vermedi

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Ara 29, 2022 10:58

Ekonomik güven endeksi aralık ayı rakamları açıklandı. Kasım ayında 96,9 iken, aralık ayında yüzde 0,7 oranında artarak 97,6 değerini aldı. Bununla birlikte endeks, 100'den küçük değer alarak kötümserliği gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 'Ekonomik Güven Endeksi, Aralık 2022' verilerini duyurdu.

Açıklanan verilere göre; ekonomik güven endeksi kasım ayında 96,9 iken, aralık ayında ise yüzde 0,7 oranında yükselerek 97,6 değerini gördü. Fakat endeks, 100'den küçük değer alarak kötümserliği gösterdi.

İMALAT VE HİZMET ENDEKSİ ARTTI
Bir önceki aya göre aralık ayında reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 0,3 oranında artarak 101,6 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,7 oranında artarak 120,1 değerini aldı.

PERAKENDE TİCARET ENDEKSİ ARTTI
Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4,5 oranında artarak 127,5 değerini aldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ VE TÜKETİCİ ENDEKSİ GÜVEN VERMEDİ
inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,2 oranında artarak 92,6 değerini alırken, tüketici güven endeksi, yüzde 1,3 oranında azalarak 75,6 değerini aldı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

cron

x