Elazig ve Gaziantep'de hazmettirecekler

Türkiye Ekonomik ve Sosyâl Etüdler Vakfı imiş...

Elazig ve Gaziantep'de hazmettirecekler

İletigönderen bezgin » Cum Eki 23, 2009 14:40

Mahçupyan, Çandar ve Şarlak Gaziantep’e panel için geliyor


Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliğiyle “Türkiye’de Güvenliğe Bakış” konulu bir panel düzenlenecek. Etyen Mahçupyan’ın yöneteceği panele konuşmacı olarak Cengiz Çandar ve Zeynep Şarlak katılacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) işbirliğiyle 28 Ekim Çarşamba günü Gaziantep Sanayi Odası’nda “Türkiye’de Güvenliğe Bakış” konulu bir panel düzenlenecek.

TESEV’den yapılan yazılı açıklamaya göre, oturum başkanlığını TESEV Demokratikleşme Programı Direktörü Etyen Mahçupyan’ın üstleneceği “Türkiye’de Güvenliğe Bakış” adlı panele Radikal ve Referans Gazeteleri yazarı Cengiz Çandar ile TESEV’in yayınladığı “Almanak Türkiye 2006-2008: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” adlı çalışmanın yazarlarından Zeynep Şarlak katılacak.

18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek panelin sonunda, izleyicilerin görüş ve sorunlarını dile getireceği bir tartışma bölümü yer alacak.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.guncelgazete.com/detay.php?id=21129




Açılım, Elazığ`da Tartışılacak


Sivil toplumun sesini aşağıdan yukarıya ve düzenli olarak duyurmak amacıyla için yaklaşık bir yıl önce farklı illerde oluşturulmasına başlanan Türkiye Küçük Millet Meclisleri, Kasım ayı başında 30 ilde toplanacak ve Kürt açılımını ele alacak.

TkMM toplantısının yapıldığı ilin belediyesi veya meslek odaları tarafından yapılan davetlere göre Elazığ’da Mehmet Altan, Ferai Tınç, Fikri Sağlar, Cihan Aktaş, Alper Görmüş, Yılmaz Ensaroğlu, Meral Tamer’in seçildiği guruptan 3 katılımcı gönüllü olarak katılacak ve toplantıların moderatörlüğünü üstlenecek. Her toplantıda bir genel, bir yerel bir de Anayasa konusunun tartışıldığı TkMM toplantılarının Kasım ayı başında yapılacak olanlarında Kürt Açılımı, o ildeki Kürt açılımı sonuçları ve Anayasa’da Kürt açılımıyla ilgili sorunlar ve çözümler ele alınacak.

Toplumun her kesiminden temsilcilerin oluşturduğu TkMM’lerin 3 saatle sınırlandırılan toplantılarının özet tutanakları 14 Kasım 2009 tarihinde kadar web sitesinde yan yana yer alacak. (http://www.tbmmocg.net) Bu 30 tutanağın ortak paydalarını belirten “Raporların Raporu” ise TESEV’in katkısı olarak gene bir haftada hazırlanacak ve 25 veya 26 Kasım 2009’da TBMM’de yapılacak bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.

Tam da “Eski köye yeni adet” olacak TkMM çalışmaları her ayın ilk hafta sonu, her ilde “seçmen-seçilen”, bir başka deyişle “Vekil-Müvekkil” toplantıları biçiminde yapılıyor. Bir yıllık çalışmalar sonucu 30 ayrı ilin kendi içinde oluşturduğu TkMM’lerin 2010 yılında 41 ile ulaşması bekleniyor. TkMM’lerin oluşturulduğu toplantılar Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Malatya’nın içinde olduğu 30 ilde yapılacak.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.haberayrinti.com/haberdevami.asp?haberno=6296





"Milli Sanayi", teslim olmus, dükkanlarini Acilim'dan düsecek kirintilarla ayakta tutmaya calisiyor. Yerellesme furyasinda, para kapanin elinde kaliyor.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Şu dizine dön: TESEV

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x