Elektrik şirketlerine 3 milyar TL pandemi yardımı yapılacak; bedel faturalara yansıyacak

Genel & Güncel Konular

Elektrik şirketlerine 3 milyar TL pandemi yardımı yapılacak; bedel faturalara yansıyacak

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Nis 22, 2021 0:43

Elektrik şirketlerine pandemi döneminde yaşadıkları zorluklar nedeniyle yaklaşık 3 milyar lira yardım yapılacak. Yapılan yardım elektrik faturalarına yansıyacak.
Resim
Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı'na göre, destek mekanizması dışında kalan “yap-işlet” santralleri ile yaşı 13 yıldan büyük ve ithal kömür ve doğalgaz kullanan santraller 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yardım mekanizmasına dahil edilecek. Yardımları almak isteyen santral sahiplerinin, düzenleme resmen yayımlandıktan sonra 15 gün içinde başvuru yapmaları yeterli olacak. Başvuru yapmayanlara ise ödeme yapılmayacak

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, şirketlere ödenecek pandemi yardımı parası, sistem işletmecisi olan kamuya ait Türkiye Elektirik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) gelir tavanına eklenecek. Gelir tavanındaki harcamalar ise elektrik faturaları aracılığıyla halka yansıtılacak. Bu harcamalar daha önce iletim sistemi kullanım bedeli olarak faturalarda görünüyordu ancak halk tepki göstermesin diye bu harcamalar dağıtım giderlerinin içine konulduğu için artık faturalarda yer almıyor. Dolayısıyla şirketlere aktarılacak paraları halk faturasının içinde “gizli zamla” ödeyecek.

Yardım her yıl artıyor
Elektrik üreten şirketlere kapasite mekanizması adı altında 2018 yılından bu yana destek ödemeleri yapılıyor. Bu yolla 2018 yılında 1.4 milyar, 2019 yılında 2 milyar, 2020 yılında ise 2.2 milyar lira ödendi. Bu yıl 2.6 milyar lira ödeme planlanmıştı. Ancak pandemi yardımı işin içine girince toplam ödemenin 3 milyar liraya yaklaşması bekleniyor. Yardımın 4 ithal doğalgaz, 1 de ithal kömür santrali için yapılması planlanıyor.

Gerekçe yazıldı
Taslağın gerekçesinde pandemi ve ekonomik daralma nedeniyle elektrik tüketiminin azaldığı, elektrik üretim fiyatlarının düştüğü, bu nedenle de santrallerin zor durumda kaldığı ifade edildi.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2021 ... i-yardimi/
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2327

Re: Elektrik şirketlerine 3 milyar TL pandemi yardımı yapılacak; bedel faturalara yansıyacak

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Prş Nis 22, 2021 9:41

MUHTEŞEM bir tesbit ve teşhir. Çok değerli yazarı sevgili İlteriş'e en yürekten tebrikler, selamlar, saygılar, en iyi dilekler ve konuya ilişkin özel bir ithaf :

BÜTÜN KADINLAR VE ERKEKLER İNİMİNİM İNLER VE KIRILIRKEN

Analar ve babalar başta bütün kadınlar ve erkekler,
İşsizlikten ve çaresizlikten,
Parasızlık,fakirlik, açlıktan
Korona virüsü ve illetinden,
Asısız ve ilaçsız kalmaktan,
İniminim inler ve kırılırken
Eski ve yeni saraylarında zevk ve sefa sürenler,
Hizmetcilerine ve yandaşlarına milyarlarca kaynak sağlıyorlar,
Ve bütün yurdu ve ulusu yerel ve küresel sömürüye bağlıyorlar.
Bunlar o eski ve yeni BOP^cular ve yerli ve yabancı Kol'culardır.
Bunlara karşı en geniş bir Hak, Vatan Ve Halk Cephesi şarttır.
Bu tek cepheyi kuracak bütün muhalif partiler,örgütler ve kişiler,
Türkiye, dünya ve bölge melekleri tarafından tek tek öpülecekler.

Gönül Pınar Atacı, 22.Nisan.2021
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye

İletiler: 1285

Re: Elektrik şirketlerine 3 milyar TL pandemi yardımı yapılacak; bedel faturalara yansıyacak

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Nis 22, 2021 13:45

Hem evde kapan otur, iş yerini açama, Cumartesi çalışama, işsizlik diz boyu, emekli maaşı - asgari ücret dipte, TL sürekli değer kaybetsin, gıda fiyatlarındaki artışla açıklanan enflasyon arasında uçurum olsun, sonra kalk pandemide devletten şirketlere yardım yap, onu da fatura ile vatandaştan al. Ne âlâ böyle dünya.
Türk vatandaşını keriz, kendilerinide Banka sanıyorlar. Ülkenin tüm gelirlerini yanlarındaki firmalar aracılığı ve kurdukları hortumlama sistemiyle iç ediyorlar...
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2327

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x