Eli Kanlı Aydınlar / Selçuk TINAZ

Eli Kanlı Aydınlar / Selçuk TINAZ

İletigönderen Selçuk Tınaz » Prş Şub 21, 2013 20:13

Kürtleri sevdiğini ve onları düşündüğünü, hep iyiliklerini istediğini iddia ederek caka ve ahlâk satan, hepimize tepeden bakan insanlara uygulanabilecek son derece basit bir 'samimiyet' yani, 'ahlâk' testi var.

Bu testin sonucunda, kimin gerçekten Kürtlerin iyiliğini istediği, kimin ayran, kimin Coca Cola sevdiği ortaya çıkar.

Hepimiz biliyoruz ki, Amerikan planının hedefinde, bölgedeki İsrail yalnızlığını da giderecek, sözde bağımsız bir aşiret devleti kurmak yatıyor.

Böyle bir devlet, hayatı boyunca ne bağımsız olabilir, ne de demokrat.

Eğer ABD bu devlet için demokrasi isteseydi, soydaşlarına ihanet eden işbirlikçi iki hain aşiretin yardımı ile Irak'taki diğer Kürt aşiretlerine etnik temizlik yapmaz, 2,5 milyonluk Türkmen varlığını, yok saymazdı.

(Hani, demokrat olabilmek için, etnik kimlikleri tanımak gerekiyordu ? Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Türkiye'de, dünya rekortmeni bir Amerikan karşıtlığı olmasaydı, Irak'ta canlı tek bir Türkmen bırakmazlardı).

ABD'nin kontrol ettiği ve stratejik işbirliği yaptığı ülkelerin halini görüyoruz. Hepsi dikta rejiminde çünkü, Türkiye'yi işgâl planı olan, o ünlü 1 Mart Tezkeresi gibi Amerikan talepleri, daima demokratik sisteme takılıyor.

(Bu nedenle biz bile, demokrasinin ilerisine geçirildik. Artık ABD'nin bir dediği, iki olamıyor).

Bütün bu gerçeklere ve yaşananlara rağmen, Güneydoğu'daki derebeylik düzenine devlet güvencesi verilmesini isteyen ve destekleyen herkes, Kürtlerin kötülüğünü arzu ediyor demektir.

BDP'nin ırkçı maskesini düşürecek şekilde yapılacak bir feodalizm eleştirisi, bu ülkede son derece kötü niyetlerle kullanılan "Kürt Sorunu" sloganının yaptığı tahribatı engelleyebilecek ve tamir edebilecek tek ilaç.

Feodalizm, o sloganı kullananların ve BDP'nin yumuşak karnı. Oraya vurulursa, bölünme anayasası ile elde edecekleri başıbozukluk sayesinde, kendi bölgelerine demokrasinin girmesini engelleyebilecek olan Kürt feodallerin, Kürt marabaları kandırmak ve onları köleliğe mahkûm etmek için Kürtçülük yapan sahtekârlar oldukları, herkes tarafından anlaşılacak ve oyun bozulacak.

Satranç bilmedikleri için, sadece tavla oynayan ve satranç tahtasına da hep tavla zarı atmaya çalışan aydınlarımız, demokrasilerde etnik siyasi partilerin kurulamayacağını biliyor gibi yapmalarına karşın, BDP'nin demokrasiye aykırı bir parti olduğunu itiraf edemiyorlar.

'Mümtazer Türköne' adında bir adamcağız var. Kendisine sorsak, BDP'nin ırkçı söylemini demokrasinin gereği olarak tarif edecek ama, Türk Ocaklarının kapatılması gerektiğini söyleyivermiş. Bu konuda ısrar ederse, Türkiye'de sadece dinci ve ırkçı siyaset yapılmasını isteyen Amerikalılar, onu işbirlikçilikten emekli ediverirler çünkü, planladıkları cinayetlere tetikçi buldukları havuzlar kurursa, Amerikan milliyetçiliğine karşı çıkan Türkleri suçlama şansları kalmaz.

İşte, aydınlarımızın hali bu !

Terörden kurtulmak amacıyla terörist ile konuşmak başka şeydir, bebek katili vahşi bir terör örgütünü bütün Kürtlerin temsilcisiymiş gibi görerek, oturup onunla bütün ülkeye anayasa yazma densizliği başka.

PKK'dan bütün Kürtlere temsilci devşirmek, Kürtlere hakarettir. Namuslu Kürt vatandaşlarımız bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyorlar. Bu yüzden, PKK'ya terör örgütü denilmesini yasaklamaya çalışacak kadar zıvanadan çıkmış insanlar dolaşıyor ortalıkta bugün.

Devletimiz hiçbir düşünce ve davranışında Türklüğü etnik bir kimlik olarak tanımlamaz. Hiç kimse, "Evet ama insanların algısı farklı" demeye kalkışmasın. Kasten yaratılan o yanlış algı yüzünden 40 bin insan öldürüldü.

Kötü aydınlarımız da, o katil algıyı beslemek ve büyütmek için ne lâzımsa yaptılar. "Eli kanlı aydın olur mu ?" sorusunun olumlu cevabı, bu topraklarda bol miktarda var.

Bütün dünyada aydınların 'barış güvercini' olmaları beklenir ama, bizim aydınlar güvercinlere tek bir yönden benziyorlar ;

Evlerimizin balkonlarına ve pencere kenarlarına koyduğumuz ekmeklerle besleyip büyüttüğümüz güvercinlerin kakalarını hep, balkonlarımızdan ve arabalarımızın üstünden temizlemek zorunda kalıyoruz.

Selçuk Tınaz
Kullanıcı küçük betizi
Selçuk Tınaz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 101
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:16

Şu dizine dön: Selçuk TINAZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x