Emekli ve memur zamları şimdiden belli oldu. TÜİK'e göre enflasyon 1 bile değil binde 0,04

Genel & Güncel Konular

Emekli ve memur zamları şimdiden belli oldu. TÜİK'e göre enflasyon 1 bile değil binde 0,04

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Haz 06, 2023 3:42

TÜİK'e göre mayıs ayında enflasyon yüzde 0,04, 1 bile değil. İşte bu rakamın açıklanmasının ardından memur ve emekli zamlarının 5 aylık bölümü belli oldu. TÜİK bu ay emeklı ve memura "zam yok" dedi.
Resim
Deyim yerindeyse, TÜİK memur ve emekliye zamda bu ayı pas geçti. Zaten TÜİK'in bu rakamı çıkaracağı geçen haftadan belliydi. Çünkü AA Finansın hazırladığı enflasyon anketinde yüzde 0,07 çıkmıştı. Doğalgaz hamlesiyle bu rakamın çıkarılacağını gören DİSK isyan ederek, mektup yaşmıştı. DİSK haklı çıktı. Olan da emekli ve memura oldu. 6 Aylık zam döneminde mayıs ayı pas geçildi.

5 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temmuz döneminde uygulanacak asgari ücret, emekli zammı ve memur maaş zammı için çalışmalarına 2 ay önceden başlamıştı.

Bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon rakamları sonrasında milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretlinin de zam oranı belli oldu.

Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 15,68, memur ve memur emeklileri ise yüzde 13,54 zam alacaklar. Geriye ise nihai rakamı belirleyecek Haziran enflasyonu kaldı.

MEMUR VE EMEKLİYE REFAH PAYI
Memur ve emekliye zamda Temmuz ayı öncesinde sendikalar toplantı trafiğine girecek. Toplantılarda masaya gelecek en net oran ise belli. Bilindiği üzere kamu işçilerinin 2023’ün ikinci yarısında alacağı zam oranı yüzde 45 olarak açıklanmıştı. Tüm bu gelişmeler sonucunda sendikaların memur ve emekli zammı görüşmelerinde bu rakamı baz alarak masaya oturacağı belirtiliyor.

Enflasyon verilerinin açıklanmasından sadece 5 gün önce Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğal gazın bir ay ücretsiz verilmesi nedeniyle mayıs ayında TÜFE hesabında "sıfır fiyat" yönteminin uygulanacağını duyurmuştu. Böylece Mayıs enflasyonu makyajlandı. Türkiye İstatistik Kurumu, doğalgazda sıfır fiyat ayarlı Mayıs 2023 enflasyon rakamları olan TÜFE ve ÜFE'yi açıkladı.

DOĞALGAZ OLMAYAN İLÇELERDEKİ VATANDAŞIN SUÇ NE?
Botaş'a göre Türkiye'nin 81 ilinde de doğalgaz var. Ancak her ilçede doğal gaz var mı? O biliniyor ama TÜİK, doğal gazı sıfırdan hesaplayınca, ortaya binde 4 enflasyon çıkartıldı. Buradaki en önemli soru, doğalgaz olmayan ilçelerde emekli ya da memurların suç ne? TÜİK bu hesaplamayla onları da yaktı. Neredeyse enflasyonu sıfır çıkartıldı. Böylece emekli ve memurlar, mayıs ayındaki kullanmadıkları doğal gaz nedeniyle binde 4 enflasyon kapsamına alındı ve zarar gördüler.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x