Emin Çölaşan 'Sakıncalı Gazeteci'

Genel & Güncel Konular

Emin Çölaşan 'Sakıncalı Gazeteci'

İletigönderen eros714 » Cum May 22, 2009 11:44

[img]http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_462017.jpg[/img]

Emin Çölaşan 'Sakıncalı Gazeteci' ile olay yaratacak

Gazeteci Emin Çölaşan yine çok ses getirecek bir kitap yazdı. Hürriyet gazetesindeki işine son verildikten sonra ‘’Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi’’ ve ‘’Her Kuşun Eti Yenmez’’ adlı kitaplarını yayınlayan Çölaşan, ‘’Sakıncalı Gazeteci’’ adını verdiği üçüncü kitabını da tamamladı.

Çölaşan, yakın arkadaşı Uğur Mumcu’nun, adı ile ünlü ‘’Sakıncalı Piyade’’ eserini anımsatan kitabında, işsizlik döneminde yaşadıklarını, aldığı iş tekliflerini ve yaptığı TV programlarının, baskılarla nasıl engellendiğini anlattı. Çölaşan, Bilgi Yayınevi'nden piyasaya çıkmak üzere olan kitabında, Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök’e de teşekkür ederek ‘’Beni kovarak üç yeni kitap yazmama neden oldular’’ dedi.

Kitaptan bazı bölümler:

’BENİ DOLDURUŞA GETİRDİLER’’:
‘’ Ben sakıncalı gazeteci kimliğim ile işsizim. Mücadele verdiğim kişilerin tamamı benden güçlü kişilerdi. Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, ülkeyi soyanlar, egemenler, medya babaları. İddialı söylüyorum, bu gibilerin karşısında bir gün bile boynumu eğmedim. Hürriyet’in kurucusu rahmetli Sedat Simavi ‘Kalemini kır, ama satma’ demişti. Satmadığım kalemimi ben değil, onlar kırdı. Sonunda Tayyip’leri, patronları, vakvakları ürkütmeyi başardım. Aydın Doğan’ın kalfası Ertuğrul, kovma sürecinden sonra üzerine gelenlere hep ‘ Valla patron yaptı bu işi. Benim günahım yok’ diyordu. Patron ise yalan yazdığım ve kendisine iftira attığım iddiasıyla kitabımı dava ediyor, davanın mahkemece reddedildiğini öğrenince şok geçiriyor ve ‘Çok kötü oldu, beni bunlar dolduruşa getirdi’’ diyordu. Kimler ? AKP tek başına iktidar oldu, bunlar süt dökmüş kediye döndü.

AHMET HAKAN VE ŞARAP:
‘’2005 yılında İstanbul’daki bir törende Yalçın Bayer beni Ahmet Hakan ile tanıştırdı. Pek hoşlandığım biri değildi. Elinde kola bardağı vardı ve antibiyotik kullandığı için içki içmediğini söyledi. Aylar sonra Ankara’da bir restoranda karşılaştık. Masama oturdu. Ben rakı içiyorum. Ahmet Hakan da şarap istedi. Kadehleri tokuşturduk ama baktım Ahmet şarap bardağını ağzına yakınlaştırıp değdirmeden bırakıyor. Sonra garsondan kola istedi.’’

BEKİR COŞKUN, SENEM’İ İŞLETMİŞ: 22 Şubat 2009 günü, Vatan’ın manşetinde Bekir Coşkun ile yapılmış bir söyleşi var. Bekir, ‘’Beni atsalar, Emin’in kılı bile kıpırdamazdı’’ demiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Röportajı yapan Senem Altan ve benim yazılarımda yıllarca kavga verdiğim Ahmet Altan’ın kızı, Çetin Altan’ın torunu. Kafam allak bullak. Akşam Bekir aradı, gülüyordu. ‘’Söyleşi bittiğinde, ben o sözleri tamamen gırgırına söyledim. Hep beraber kahkaha attık. Teybi kapattı sanıyordum.’’ dedi. Ben de ‘’Sen kiminle dans ettiğinin farkında değil misin? Ben onun babasıyla amcasıyla yıllarca kavga verdim. Şimdi Tayyip medyası bunu alıp kullanacak.’’ cevabını verdim. Dediğim de çıktı. Bekir yine aradı ve bunu düzelteceğini söyledi ve ‘’Bizim mahallede kimse kimseyi satmaz’’ diye bir yazı yazdı. Bekir’e olan kırgınlığım 24 saat bile sürmedi. Bir yol kazasına uğramıştı.

AKİF BEKİ’DEN ‘’NAH’’: 2008 yılı ortalarında Turgay Ciner’in çıkaracağı gazeteye Hürriyet’ten bazı arkadaşlarla birlikte geçmek üzereydik. Ama zaman zaman kulağıma bazı sözler geliyordu. Bir gazeteci arkadaşım Başbakanlık sözcüsü ve Tayyip’in sağ kolu Akif Beki’ye, ‘Yeni bir muhalif gazete geliyor. Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun da geçiyor” demiş. Akif Beki de sağ elinin başparmağını iki parmağının arasına sokup, elini sallıyor ve ‘’Nah geliyor muhalif gazete” cevabını veriyor. Doğan grubu çalışanlarına akreditasyon yasağı getiren Akif Beki, şimdi Ertuğrul’un desteğinde ve Doğan grubuna ait anlı şanlı Radikal gazetesinde köşe yazarı oldu.

BALBAY’A: ‘’İNSAF VE AYIP’’
İkinci Ergenekon iddianamesinde benim Mustafa Balbay ile bazı telefon konuşmalarım da var. Tuncay Özkan Kanaltürk TV’yi Fethullahçılara satınca ben bunu kınamış, ama yaşadığı baskıları da göz önüne almıştım. Bizim Pazar günleri ART’deki programa Tuncay’ı konuk edip yaşadıklarını ve kanal satışını anlatmasını istedik. Balbay, ‘Ben onun yüzüne karşı, ağır konuşurum’ diyerek tavrını koydu. Tuncay kabul etti. Ama kanalın onursal başkanı Mustafa Özbek, Tuncay’ı istemedi ve programa çağırılmadı. Bu konuda iddianamede Özbek ile Balbay konuşuyor. Özbek, Tuncay Özkan’ı kastederek ‘ Bu adamı çıkarmamalıyız. Sahtekarı almışlar aklamaya çalışıyorlar derler. Emin beyin de anlaması lazım. Anlamıyorsa parasal bir ilişkisi vardır, yoksa ne ilgisi var yani’ diyor. Balbay da, ‘Ben de onu tahmin ediyorum’’ cevabını veriyor. Bu bölümü okurken hayatımın en büyük şaşkınlıklarından birini yaşadım. Özbek benim için, ‘’Tuncay’dan para almıştır’’ diyor. Balbay da bu sözleri onaylıyor. İnsaf, ayıp. İnsan bu sözleri söylemeye utanır.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

İletigönderen eros714 » Cum May 22, 2009 11:55

Emin Çölaşan'ın yeni kitabı hayırlı olsun. Bu arada forumda uzun süre tartışılan Ankara Rüzgarı'nın art den kanal bize geçme olayına da değinmesi iyi olmuş..
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cum May 22, 2009 12:04

Emin abi icin bile kanal BIZ yayinlarini durdurdular
Bu kadar korkuyorlar ürküyorlar akp takimi
Emin abiyi tekrar izlemek istiyoruz
Paylasim icin tesekkürler...
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Ram » Cum May 22, 2009 12:42

BALBAY doğru demiş, ÖZBEK haklı. Sahtekârlık güzünden akıyordu nokta noktanın.

Çölaşan'ı ise alenen itham etmemişler, cümlede bir yakınma var. Çok kimsenin şaşacağı birçok kişinin paraya tamah ettiği bu devirde, bu şüpheli yakınma da gayet olağan. Çölaşan'ın kırılması da olağan, bir de arkasından konuşmuşlar, yüzüne demeleri gerekirdi.

Kameraya "nah" çeken bir başkası da yukarıda adı geçen ve büyük Atatürkçü geçinen sahtekârımızdır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen baragakal » Cum May 22, 2009 14:01

... Ama kanalın onursal başkanı Mustafa Özbek, Tuncay’ı istemedi ve programa çağırılmadı. Bu konuda iddianamede Özbek ile Balbay konuşuyor. Özbek, Tuncay Özkan’ı kastederek ‘ Bu adamı çıkarmamalıyız. Sahtekarı almışlar aklamaya çalışıyorlar derler. Emin beyin de anlaması lazım. Anlamıyorsa parasal bir ilişkisi vardır, yoksa ne ilgisi var yani’ diyor. Balbay da, ‘Ben de onu tahmin ediyorum’’ cevabını veriyor. Bu bölümü okurken hayatımın en büyük şaşkınlıklarından birini yaşadım...

Yazili kayitlar bu kisileri birbirlerine dusurmek amaciyla iddianameye kasitli olarak bu sekilde geçirilmis olabilir. Sureçte benzerlerini gorduk.

Balbay'in Özbek'e boyle bir cevap vermis olabilecegini dusunmuyorum, Balbay Çolasan'i son zamanda yakindan tanidi, mutevazi yasadigini ama istese Tuncay Ozkan'in kurdugu KANAL TURK seviyesinde bir kanal kurabilecek servete eskiden beri sahip oldugunu bilir. Isi degildir hiç bulasmaz, o ayri. Obur turlu buyuk medyanin parasiyla alamadigi Çolasan'i Tuncay Ozkan sahtekariyla bu sekilde anmak çok mantikli degil. Çolasan, Ozkan'i çikarmak istediyse, ya Ozkan istemis kiramamis kanala teklif etmistir, ya kendi duygusal, bazen ozurlu vefa anlayisidir vs.

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen maydonos » Cum May 22, 2009 14:43

O you tubede izledigimiz video ise eger bunu ceken kanal da yandas yada iyi niyetli degil ise boyle bir hareketi yapmissa az bile yapmis. Kisacasi bu donemde duyduklarimin hicbirine gorduklerimin yarisina inaniyorum artik. Sahislari bu sekilde suclamak dogru degil. Yalniz Colasan nasil emin ki bunu kitabina koymus. Kitabin bu konu ile ilgili aslinda tum detayini okumak gerekir.
herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ram » Cum May 22, 2009 15:15

Çölaşan Kanal Biz'de izlence sunuyor. Para karşılığı yapmıyordur herhalde, izlemedim hiç. Fakat Çölaşan sahtekâra itibar kazandırıyor. Hiç bahsini duymadığımız değerli Prof. Dr. MANİSALI da itibar kazandıranlar arasında ne yazık ki... Bu arada MANİSALI'nın adını duyan var mı¿? Rahmetlik Saylan ve Haberal'a yoğunlaşan medyadan tek ses duyamadık.

maydonos, geç kaldın, Tuncay Özkan bu forumda tartışıldı, dürüldü.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Cum May 22, 2009 15:41

Aslinda Tuncay'i tartismaya hic niyetim yok.
Erol Manisali Hocamiza gelince:
Ulusal kanalda gecen hafta izledim. Programi beraber sunduklari Hanimefendi bir anma programi yapti ve saglik durumunun iyi olmadigini biliyorum. Tabiki ayrim hic hos degil. Ama kanser hastasi olmasi ve olumu nedeni ile on planda gozukuyor. Su da bir gecekki iceride cok universite hocamiz var hic birinden haber yok ornegin; Umit Hoca aclik grevinde hic haberi olan var mi? Ne ise herkese kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen yigitler » Cum May 22, 2009 23:17

Tuncay Ozkan'in tavirlarindan hoslanmayabiliriz, ama nihayet o da insan, ama artik ne yazik ki Emin abi'yi izleyemiyorum, Kanal Biz'i uydudan kaldirdilar. Allah hem Dogu Perinck'i, Tuncay Ozkan'i, Mustafa Ozbek'i, Mehmet Haberal'i, Mustafa Balabay'i ve diger vantanseverlerimizi kurtarsin.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x