[img]http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_462017.jpg[/img]
Emin Çölaşan 'Sakıncalı Gazeteci' ile olay yaratacak
Gazeteci Emin Çölaşan yine çok ses getirecek bir kitap yazdı. Hürriyet gazetesindeki işine son verildikten sonra Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi ve Her Kuşun Eti Yenmez adlı kitaplarını yayınlayan Çölaşan, Sakıncalı Gazeteci adını verdiği üçüncü kitabını da tamamladı.
Çölaşan, yakın arkadaşı Uğur Mumcunun, adı ile ünlü Sakıncalı Piyade eserini anımsatan kitabında, işsizlik döneminde yaşadıklarını, aldığı iş tekliflerini ve yaptığı TV programlarının, baskılarla nasıl engellendiğini anlattı. Çölaşan, Bilgi Yayınevi'nden piyasaya çıkmak üzere olan kitabında, Aydın Doğan ve Ertuğrul Özköke de teşekkür ederek Beni kovarak üç yeni kitap yazmama neden oldular dedi.
Kitaptan bazı bölümler:
BENİ DOLDURUŞA GETİRDİLER:
Ben sakıncalı gazeteci kimliğim ile işsizim. Mücadele verdiğim kişilerin tamamı benden güçlü kişilerdi. Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, ülkeyi soyanlar, egemenler, medya babaları. İddialı söylüyorum, bu gibilerin karşısında bir gün bile boynumu eğmedim. Hürriyetin kurucusu rahmetli Sedat Simavi Kalemini kır, ama satma demişti. Satmadığım kalemimi ben değil, onlar kırdı. Sonunda Tayyipleri, patronları, vakvakları ürkütmeyi başardım. Aydın Doğanın kalfası Ertuğrul, kovma sürecinden sonra üzerine gelenlere hep Valla patron yaptı bu işi. Benim günahım yok diyordu. Patron ise yalan yazdığım ve kendisine iftira attığım iddiasıyla kitabımı dava ediyor, davanın mahkemece reddedildiğini öğrenince şok geçiriyor ve Çok kötü oldu, beni bunlar dolduruşa getirdi diyordu. Kimler ? AKP tek başına iktidar oldu, bunlar süt dökmüş kediye döndü.
AHMET HAKAN VE ŞARAP:
2005 yılında İstanbuldaki bir törende Yalçın Bayer beni Ahmet Hakan ile tanıştırdı. Pek hoşlandığım biri değildi. Elinde kola bardağı vardı ve antibiyotik kullandığı için içki içmediğini söyledi. Aylar sonra Ankarada bir restoranda karşılaştık. Masama oturdu. Ben rakı içiyorum. Ahmet Hakan da şarap istedi. Kadehleri tokuşturduk ama baktım Ahmet şarap bardağını ağzına yakınlaştırıp değdirmeden bırakıyor. Sonra garsondan kola istedi.
BEKİR COŞKUN, SENEMİ İŞLETMİŞ: 22 Şubat 2009 günü, Vatanın manşetinde Bekir Coşkun ile yapılmış bir söyleşi var. Bekir, Beni atsalar, Eminin kılı bile kıpırdamazdı demiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Röportajı yapan Senem Altan ve benim yazılarımda yıllarca kavga verdiğim Ahmet Altanın kızı, Çetin Altanın torunu. Kafam allak bullak. Akşam Bekir aradı, gülüyordu. Söyleşi bittiğinde, ben o sözleri tamamen gırgırına söyledim. Hep beraber kahkaha attık. Teybi kapattı sanıyordum. dedi. Ben de Sen kiminle dans ettiğinin farkında değil misin? Ben onun babasıyla amcasıyla yıllarca kavga verdim. Şimdi Tayyip medyası bunu alıp kullanacak. cevabını verdim. Dediğim de çıktı. Bekir yine aradı ve bunu düzelteceğini söyledi ve Bizim mahallede kimse kimseyi satmaz diye bir yazı yazdı. Bekire olan kırgınlığım 24 saat bile sürmedi. Bir yol kazasına uğramıştı.
AKİF BEKİDEN NAH: 2008 yılı ortalarında Turgay Cinerin çıkaracağı gazeteye Hürriyetten bazı arkadaşlarla birlikte geçmek üzereydik. Ama zaman zaman kulağıma bazı sözler geliyordu. Bir gazeteci arkadaşım Başbakanlık sözcüsü ve Tayyipin sağ kolu Akif Bekiye, Yeni bir muhalif gazete geliyor. Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun da geçiyor demiş. Akif Beki de sağ elinin başparmağını iki parmağının arasına sokup, elini sallıyor ve Nah geliyor muhalif gazete cevabını veriyor. Doğan grubu çalışanlarına akreditasyon yasağı getiren Akif Beki, şimdi Ertuğrulun desteğinde ve Doğan grubuna ait anlı şanlı Radikal gazetesinde köşe yazarı oldu.
BALBAYA: İNSAF VE AYIP
İkinci Ergenekon iddianamesinde benim Mustafa Balbay ile bazı telefon konuşmalarım da var. Tuncay Özkan Kanaltürk TVyi Fethullahçılara satınca ben bunu kınamış, ama yaşadığı baskıları da göz önüne almıştım. Bizim Pazar günleri ARTdeki programa Tuncayı konuk edip yaşadıklarını ve kanal satışını anlatmasını istedik. Balbay, Ben onun yüzüne karşı, ağır konuşurum diyerek tavrını koydu. Tuncay kabul etti. Ama kanalın onursal başkanı Mustafa Özbek, Tuncayı istemedi ve programa çağırılmadı. Bu konuda iddianamede Özbek ile Balbay konuşuyor. Özbek, Tuncay Özkanı kastederek Bu adamı çıkarmamalıyız. Sahtekarı almışlar aklamaya çalışıyorlar derler. Emin beyin de anlaması lazım. Anlamıyorsa parasal bir ilişkisi vardır, yoksa ne ilgisi var yani diyor. Balbay da, Ben de onu tahmin ediyorum cevabını veriyor. Bu bölümü okurken hayatımın en büyük şaşkınlıklarından birini yaşadım. Özbek benim için, Tuncaydan para almıştır diyor. Balbay da bu sözleri onaylıyor. İnsaf, ayıp. İnsan bu sözleri söylemeye utanır.
Kaynak