Emine Erdoğan Nâzım'la duygulandı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 11, 2009 17:16

İsrail’e tepki için düzenlenen zirvede, Názım Hikmet’in Hiroşima için yazdığı ’Kız Çocuğu’ şiirini okuyan Emine Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde First Lady’lerin katılımıyla düzenlenen ’Filistin Zirvesi’nde Gazze’de yaşananlar gözyaşlarıyla kınandı.’Uzat Elini Ey İnsanlık’ yazılı sahnede tek konuşmayı yapan Emine Erdoğan, Názım Hikmet’in Hiroşima için yazdığı "Kız Çocuğu" şiirini okudu.

İnsanlık dramı

Erdoğan "Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanların üzerine fosfor bombaları yağdırılıyor. Gazzeli çocuklar dünyanın tüm çocukları gibi süt, ekmek, oyun, oyuncak, okula, parka gitmek, öğrenmek ve oynamak istiyorlardı" dedikten sonra çok duygulanarak kürsüde ağladı. Su içerek konuşmasına devam eden Erdoğan, "Ancak ne hazindir ki oyun oynadıkları parklarda, bisikletlerin üzerinde öldürüldüler. Okullara sığındılar orada da öldürüldüler.Camilere sığındılar yine öldürüldüler. Onlar için en sıcak güvenli yer annelerinin kucağında kundaklardaydı, ancak ölüm annelerinin kucağında da buldu onları" dedi.

Masumiyet öldü

Çocukların ölümünün masumiyetin ölümü olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

"Masumiyetin ölümüyse, insanlığın çöküşüdür. Çocukları öldürenler insanlık vicdanında yargılanmaktan kurtulamazlar. Ben burada herşeyden önce bir anne olarak konuşuyorum, acımı dile getiriyorum. Gazze’de bütün bir insanlığın vicdanı ve merhameti öldü. Burada ölenler Filistinli Müslüman diyerek katliama kayıtsız kalanlar, kendilerini ve vicdanlarını bir kez daha sorgulasınlar." Emine Hanım daha sonra Tevrat, İncil ve Kuran’dan kimsenin öldürülmemesi gerektiğine yönelik bölümler okudu.

Resim
Zirvenin ortak bildirisi de Emine Erdoğan tarafından okundu

Toplantıya video mesaj gönderen ünlü aktör Antonio Banderas, Katar Şeyhi’ne teşekkür ederek, bağış toplamak için çaba harcayanları desteklediğini söyledi. Toplantıya ayrıca Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Semahat Arsel, Türkan Sabancı, Nevbahar Koç, Zeynep Babacan, Muazzez Ersoy ve Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak da katıldı.

Bildirinin okunmasının ardından, ağzında zeytin dalı olan güvercin desenli Türkçe, İngilizce ve Arapça barış yazılı eşarplar takan katılımcılar, Katar Emiri’nin eşi Şeyha Muzah’ın himayesinde düzenlenen Gazze konulu fotoğraf ve video sergisini gezdiler.

Batılılar gelmedi

Emine Erdoğan’ın himayesindeki zirveye davet edilen Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigez Zapatero’nun eşi Sonsoles

Espinoza, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa’nın eşi Liri Berişa ve İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’ın eşi Cherie Blair katılmadı. Berişa ve Blair’in ismi dünkü gazete ilanlarında yer alıyordu.

Her yerde protesto

Türkiye’nin dün birçok kentinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Konya’ya Bursa ve İstanbul’dan 12 otobüsle gelen yaklaşık 500 kişi, bir grup Konyalı’yla bir araya geldi. Göstericiler oluşturdukları konvoyla İsrail uçaklarının, katıldıkları tatbikatlarda eğitim yaptıkları 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı önünden Hitler resimleriyle geçerek, ’Konya semalarında eğitim, Gazze sokaklarında ölüm’ sloganları attı.

Filistin Zirvesi Ortak Bildirisi

Bizler katılımcılar olarak 10 Ocak 2009’da İstanbul’da bir araya geldik. İnsanların üstün gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Evler okullar ve hayati tesisler askeri saldırıların hedefi olmuştur.

Yaşama hakkının alınmasına son vermek için harekete geçmek gerekiyor. Biz uluslararası toplumdan İsrail’in bu saldırılarını bir an önce durdurmasını ısrarla talep etmesini istiyoruz.

Ambargo kaldırılmalıdır. İsrail, BM’nin kararına uymalıdır.

İsrail askeri güçleri derhal Gazze’den çekilmeli.

Acil tıbbi yardım ihtiyaçlarının karşılanması için Gazze’ye geçişler açılmalı.

İsrail uluslararası hukuka uysun.

Ortadoğu’da adil ve kalıcı bir barış için çağrıda bulunuyoruz.

Kısa süre içinde bu eylemlerin uygulanmasını kontrol etmek için bir komite kuracağız.

ZİRVEYE KATILANLAR

1) Libya lideri Kaddafi’nin kızı Dr. Ayşe Muammer el Kaddafi.

2) Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani’nin eşi Begüm Feyza Gilani ve oğlu Seyid Abdulkadir Gilani.

3) Suriye Cumhurbaşkanı’nın eşi Esma Esad.

4) Katar Emiri Hamid Bin Halife El Tani’nin eşi Şeyha Muzah Nasır Abdullah el-Misnad.

5) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan

6) Ürdün Kraliçesi Rania

7) Lübnan Cumhurbaşkanı’nın eşi Wafa Sleiman.

8 ) Azerbaycan Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova.

Resim

Ey BOP Esbaskani'nin esi Emine Hatun; esiniz Irak'ta 1 Milyon insani katleden "kahraman Amerikan askerlerinin sag salim ülkelerine dönmeleri icin duaci iken" ölen Irak'lilar icin de agladiniz mi? Biz göremedik de...

Nâzim bugün yasiyor olsaydi onun siirini okuyabilir miydiniz?

Tiksiniyorum bu ikiyüzlülüklerden!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzr Oca 11, 2009 17:39

Vah vah emine sende aglarmiydin bacim.
Sakin aglama, yüzündeki amerikan pahali boyalar kiremler akar.
Birde sunu belirtmek istiyorum digerki ülkelerin (Müslüman)Kadinlari hepsi basi acik bi seninki kapali.
Cok garip ya onlar dindar degil, yada sen cok dindarsin.
Birde sunu yazmak istiyorum bir cok ülkenin kadinlarini yan yana getirmek icin davetiye gönderdiniz.
Bazilari geldi bazilari gelmedi mesala Hayrünnisa GÜL gelmiyor neden darginmisiniz?
Siz ikiniz daha bir araya gelemezken ecnebi kadinlar gelirmi yav sen insanlari safmi sandin.
Ha birde sunu bilelim 5 senedir IRAK halkinin (cocuklarinin)basina bomba yagarken neden aglamadin?

Yoksa onlar cocuk yada insan degilmiydi?
Bacim bacim git isine bizimle oynama,garip insanlarin duygularini istismar etme.
Seninkisi olsa olsa Timsahin Göz YASLARI olabilir.......
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen maydonos » Pzr Oca 11, 2009 17:57

bak sen holivuda git cok guzel yakisirsin...orada agla belki holivud moku oldugun icin sana inanir bu beyinsizler ordusu %47...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen receylan » Pzr Oca 11, 2009 19:00

emine hanım ağlamadan önce kocası muhtereme bir yüzünü dönse..ve şöyle dese...tayyip efendi...tayyip efendi...bu siyonistlerin boynuna taktığı cesaret ödülü madalyasını bir çıkar da...şöyle cesaretle yüzlerine atıver gitsin...nerde o günler...akan yaşları bile sahte bunların...ve nazım hikmet'i yalnız hamfendileri değil...tüm akp kullanmaya kalkıştı...izmir izmir diye bunalımlara giren rte talimatıyla izmir akp nazım'ın mezarını izmir'e getirip başına çınar dikeceğizlere başladı...
Kullanıcı küçük betizi
receylan
Üye
Üye

İletiler: 398

Başaltıbayan Emina’nıma maruzat

İletigönderen Türk-Kan » Sal Oca 13, 2009 4:11

Başaltıbayan Emina’nıma maruzat

KADINLARIN en hayırlısı Hayrünnisa’nımdan sonra ikinci sıradaki başıbağlı başbayan yani başaltıbayan Emina’nıma maruzatımdır:

Gazze’de yaşanmakta olan insanlık dramı üzerine düzenlediğiniz kadınlar arası barış toplantısında çok dikkat çekici idiniz. Özellikle Müslüman Arap liderlerinin başı açık eşleri arasında tesettürünüz ile pek garabet bir görüntünüz var idi. Ayrıca, Nâzım Hikmet’ten dizeler okurken döktüğünüz gözyaşları da pek yapmacık idi. Fakat Gazze’de bir lokma kuru ekmeğe muhtaç insanlara yardım için düzenlediğiniz toplantı münasebetiyle bir tek kuş sütünün eksik olduğu ziyafet sofrası kurmuş olmanız ise kelimenin tam anlamıyla, Arap şeyhlerini bile gölgede bırakan yakışıksız bir gösteriş merakının dışa vurulması idi.

Afiyet olsun; yiyiniz, içiniz amma ve lakin Gazze’deki insanlık dramını gerçekten durdurmak istiyorsanız yanlış yoldasınız. Doğru adres yanı başınızdadır. Lütfen kocanız Recep Tayyip Hazretleri ile görüşünüz. Çünkü zat-ı şahaneleri Ortadoğu’daki kanlı projenin eşbaşkanıdırlar. Eşbaşkan olarak yetkisini ve etkisini, hatta vücut dilini kullanarak büyük başkanı ikna edebilirler. Değerli kocanız, kanı durduracak güce sahiptirler. Başaltıbayanlığınız ile kocanızın gücünü ortaya çıkartmak ise sizin elinizdedir!

Deniz SOM, 13 Ocak 2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen taironas » Sal Oca 13, 2009 23:43

Merhabalar ,

Ağlar tabii , hepimiz ağlarız oradaki insanlık dramına allah bin kere belasını versin bunu yapanların,

Ancak; Ben hiç görmedim Sayın Emine hanımın bir şehit ailesi için ağladığını ve konferans yaptığını ne dağlıca ne aktütün baskınları sonrası ve/veya pkk eylemleri sonrası sanki konusu değilmiş gibi yok saydı ŞEHİT TÜRK EVLATLARINI ,

acaba Arapları yakın görmesi kökeni itibarı ile kan çekmesimidir ??????yanlış anlamayın İsrail KATİL bir Devlettir o ayrı bu ayrı ,

Acaba Eşinin ; yani Sayın Başbakanın şu sözleri bu çifte standarta ışık tutar mı ne dersiniz ???? ŞEHİT Türk Evlatları yerine , Arapları daha içten sahiplenmesine

"Ben de Gürcüyüm. Ailemiz Batum'dan Rize'ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir, eşim Siirtli, Türk değil Arap"

KAYNAK 1

KAYNAK 2

Saygılar ,
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen talat pasa 1 » Sal Oca 13, 2009 23:57

Ancak; Ben hiç görmedim Sayın Emine hanımın bir şehit ailesi için ağladığını ve konferans yaptığını ne dağlıca ne aktütün baskınları sonrası ve/veya pkk eylemleri sonrası sanki konusu değilmiş gibi yok saydı ölen TÜRK EVLATLRINI ,

Sayin;taironas
Gercekden bende hic görmedim.
Önce Vatan
Kullanıcı küçük betizi
talat pasa 1
Üye
Üye

İletiler: 340

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x