En Baskıcı Rejimler Sıralandı

Genel & Güncel Konular

En Baskıcı Rejimler Sıralandı

İletigönderen tuba » Çrş May 07, 2008 4:50

En baskıcı rejimler sıralandı

103 ülkenin ise liberal demokrasi standartlarına uymada başarısız olduğu bildirildi.

Dünya çapında yapılan bir kamuoyu araştırmasında, 90 ülkenin temel insan hakları ve siyasal özgürlüklere saygı gösterdiği, 103 ülkenin ise liberal demokrasi standartlarına uymada başarısız olduğu bildirildi.

New York'teki Freedom House adlı kuruluşun araştırmasında, en baskıcı rejimlerin Küba, Libya, Myanmar, Kuzey Kore, Somali, Sudan, Türkmenistan ve Özbekistan olduğu belirtildi.

"Halkın yoğun baskı altında bulunduğu" Çeçenistan ve Tibet'in de bu alanda en alt sıralarda yer aldığı kaydedildi.

Bu ülkelerde "günlük yaşam üzerindeki devlet kontrolünün yaygın olduğu, bağımsız örgütlerle siyasal muhalefetin yasaklandığı veya baskı gördüğü, bağımsız düşünce ve eylemlerin cezalandırılması korkusunun günlük yaşamın bir parçası olduğu" ifade edildi.

En kötülerden biraz daha iyi durumda olan ülkelerin ise Belarus, Çad, Çin, Ekvador Ginesi, Eritre, Laos, Suudi Arabistan, Suriye ve Zimbabwe olduğu bildirildi.

Bu ülkelerin, muhalif siyasal hareketi bastırdıkları, bağımsız örgütlenmeyi engellediği ve devletin eleştirilmesini yasakladığı veya cezalandırdığı kaydedildi.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen precisearc » Çrş May 07, 2008 6:00

acaba bu liste "nerelerde kolayca turuncu devrim yaptık/yapabiliriz" in listesi olmasın?
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen sessiz sedasız » Prş May 08, 2008 1:30

aslında bu listenin bir başında bir de sonunda iki ayrı Türkiyenin de olması gerekiyor
listenin sonunda olması gereken nokta işbirlikçi tayfasının özgürce rejim hakkında fikirler üretebilme ve garip yasalarıyla bu fikirlerine hayat verme özgürlüğü var.
başında olması gereken nokta ise muhaliflerin siyasal iktidara baş kaldırmalarının bedelini ergenekon operasyonu gibi komplolarla içeri alınıp fişlenmeyle ödemesi ve geride kalanlara da göz dağı verilmesi yanıdır.
o yüzden bence bu listede iki farkı Türkiye olarak bu ülkeye yer verilmesi gerekiyordu.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Projecteur » Prş May 08, 2008 12:01

precisearc yazdı:acaba bu liste "nerelerde kolayca turuncu devrim yaptık/yapabiliriz" in listesi olmasın?

aynen katılıyorum. bu tip araştırmalara ve bunları yapan kurumlara hiç güvenim yok.
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen atikta » Prş May 08, 2008 18:28

ya bırakın saçmasapan bi yazıyı bide foruma koymuşlar bide ilk sırada küba varmış oha oha,çüş
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 08, 2008 20:28

atikta saçmasapan yazıları da forumda görmeye alış.Çünkü burada saçmasapan haberler de o haberlerin saçmasapan olduğunu bilen çoğunluk tarafından okunur.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cum May 09, 2008 0:04

Çetin, sen de binbirsurat pekerella, pardon atikta'nin sacmaliklarina alis artik :) Nam-i diger "provakatör devrimci"miz o bizim. :wink:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen tuba » Cum May 09, 2008 0:37

Atikta: Lütfen bir lafın varsa ortaya konuşup bulandırma kardeşim. Yazıyı ben koydum, bana söyle doğrudan lafını. Bunu kırıcı olmadan yaparsan da sevinirim. Ama senin bir defa niyetin bozuk sanırım. Herşeye tek taraflı ve art niyetli yaklaşıyorsun. Bu forumda daha ne saçma sapan yazılar tartışılıyor -çoğu zaman da saçma sapan oldukları için zaten. Bu lafı edeceğine bu yazıyı okuyanları engin bilginle aydınlatarak (bunu samimi olarak söylüyorum, alay etme babında değil) yazıyı koyanı değil de yazıyı eleştirsen ve "oha oha çüş" e ilaveten daha derin açıklamalar getirsen diyorum. Madem öyle doğrucu başı kesildin, işe önce kendinden başlayıver bir zahmet lütfen...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletigönderen atikta » Cmt May 10, 2008 20:47

senin nAZarında başta senden ve tüm forum üyelerinden uslubum adına özür dilerim,kabul biraz sert ve kırıcı olmuş söylediklerim ama ben bazı noktalarda hassassım ve bu konularda biraz kontrol dışına çıkıorum neyse kendimden bu kadar bahsetmeyi sevmem;konuya ne denebilirki kendini ülkesini sömürtmeyen insanlar,halkını seven insanlar artık baskı altında yaşar olmuş,doğrudur onlarda mcdonalds lar,philip morrisler yok ya yada tv lerinde sömürgeci ,burjuva özentisi yayınlar yok ya,iİNSAN GİBİ YAŞIYORLAR ya ,ülkelerinde 70 kişilik bir müslümAN cemaati var diye onlara camii yaparlar ya( burası küba) o yüzden geri kalmışlar,baskıcı olmuşlar işte..ben provakatör değilim sizlerin,duymadığınız ve pek alışık olmadığınız şeyleri söylediğim için beni dışlıyor,horluyorsunuz ama bizler alışkınız,gerçekleri söylemekten geri kalmayacağız,ve tek bir gerçek vardır ki,TEK YOL DEVRİM
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Kemalist Murat » Cmt May 10, 2008 22:21

atikta yazdı:TEK YOL DEVRİM

Iyi guzel'de cesit cesit Devrim'ler var. Tek yol devrim derken hangi Devrim'den bahsediyorsun?
Kullanıcı küçük betizi
Kemalist Murat
Üye
Üye

İletiler: 31

İletigönderen tuba » Cmt May 10, 2008 23:52

ben provakatör değilim sizlerin,duymadığınız ve pek alışık olmadığınız şeyleri söylediğim için beni dışlıyor,horluyorsunuz ama bizler alışkınız,gerçekleri söylemekten geri kalmayacağız...

Atikta: Öncelikle sana teşekkür ederim özrün için. Ancak müsadenle ben de bir iki şeyi düzelteyim. Ben bu sitede kimsenin kimseyi dışlayıp hor gördüğünü düşünmüyorum ve böyle hissettiğin için de gerçekten üzgünüm. İnsanlar sadece uslubundan ötürü sana tepki veriyor. Burda herkesin kendine göre fikirleri var ve kimse kimseye zorla kendi fikirlerini dayatamaz. Belirtirsin görüşlerini ama kimseyi senin gibi düşünmediği için suçlayamazsın. Düşüncelerinle ya da bilginle insanları etkilemenin ve onları düşündürmenin yolu biraz da usluptan geçiyor. Tabii bütün bunları diğer konu başlıkları altında yazdıklarına dayanarak söylüyorum. Buradaki yazı hakkında fazlasıyla hemfikiriz. Neyse ben de fazla uzatmayayım...en azından aramızdaki sorunu hallettiğimize sevindim...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletigönderen zfrtxt » Pzr May 11, 2008 2:40

"CIA´nin propaganda aygiti olarak bilinen Freedom House..." diye devam eden bir cumle raporun amacini aciklar sanirim . daha genis bilgi ve adi gecen kurulusun marifetleri icin bknz. Sivil Orumcegin Aginda , Mustafa Yildirim

kitaptan bir dipnot : Ozbek Devleti Mart 2004`te Sorosun OSI orgutunun calisma iznini kaldirdi. Bunun uzerine Soros Ozbek yonetimini demokrasi dusmani olarak ilan etti.
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen AlpereN » Pzr May 11, 2008 13:46

benim anlamadığım iran neden yok,zina yaptı diye kadınları taşlayarak öldüren erkekleri falakaya yatıran bir yapıya sahip olan İran Devletinin listenin başında gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x