En Ucuz Bilgisayar!

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

En Ucuz Bilgisayar!

İletigönderen CessA » Pzr Oca 06, 2008 23:44

Resim
Çin Halk Cumhuriyeti'nin önde gelen bilgisayar firmalarından Asustek işlemci piyasasının lideri İntel'le ortaklaşa bir bilgisayar hazırladı.Şubat ayında ülkemizde de piyasaya sürülecek cihaz 300 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda olacak.


Resim
Genellikle dizüstü bilgisayar pazarında,boyut küçüldükçe fiyatın artmasına alışan kullanıcılar için Asus EEE pc hoş bir sürpriz oldu.Bu bilgisayarın özelliği,aynı zamanda hem çok küçük hem de çok ucuz oluşu.


Resim
"En kolay,en çalışkan,en eğlenceli" Sloganıyla tanıtımı yapılan bilgisayarın ekranı yalnızca 7 inç büyüklüğünde.

Resim
Fiyatı düşürmek için cihazda Microsoft'un Windws İşletim sistemi yerine ücretsiz dağıtılan ve özel olarak bu bilgisayar için tasarlanmış bir linux sistemi kullanılmış.


Resim
Modele göre 8 GB'A kadar yükselen sabit diski ise EEE PC'nin en büyük dezavantajı. İçinde kamera mikrofon da bulunan cihaz,yaklaşık dört saatlik pil ömrü ve sert kapaklı bir kitap boyutlarına sahip oluşuyla Amerika'da yılbaşı alışverişlerinin aranan isimlerinden oldu.


Resim
512 MB belleğe sahip EEE PC'ye bilgisayar dergileri tam not verirken, Asus ilk aşamada 500 bin, 2009'a kadar da 5 milyon EEE PC satmayı hedefliyor.


Resim
Sistemin içinde açık yazılım tabanlı popüler proğramlar Mozilla,Firefox,Openoffice , Skype ve Google araçları önceden yüklanmiş olarak geliyor.


Resim


Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye
 
İletiler: 1164
Kayıt: Prş Nis 26, 2007 14:50
Konum: Rohan

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x