Enver Aysever ile Ayrıntılar | Fazıl SAY

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Enver Aysever ile Ayrıntılar | Fazıl SAY

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eki 12, 2008 20:19

Enver AYSEVER'in konuğu Müzisyen Fazıl SAY

Nazım Oratoryosu'nun Frankfurt kitap fuarındaki konserinin "İstanbul Kültür Ve Sanat Vakfı" (İKSV) ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından sebepsiz yere "İPTAL" edilmesi

Görüntü: XviD 29.00 fps
Süre: 1 saat 27 dakika
Dosya Boyutu: 320 MB
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir
:arrow:

Enver Aysever ile Ayrıntılar | Fazıl Say (Bölüm 1)

Enver Aysever ile Ayrıntılar | Fazıl Say (Bölüm 2)

Rar - Şifresi: guncelmeydan

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Pzr Eki 12, 2008 22:47

Fazıl Say Türkiyenin yetiştirdiği Uluslararası en büyük sanatçılarındandır.Bizim için çok büyük bir değerdir.
Ve Nazım Hikmet Oratoryosununun bir kısmını izledim youtubeden,Genco Erkal ile çok iyi iş başarmışlar. :)
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eki 13, 2008 23:56

AlpereN, Genco Erkal gercekten muhtesem :)
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ | Nazım Oratoryosu'ndan

Şehitler, Kuvayi Milliye şehitleri | Nazım Oratoryosu'ndan

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Projecteur » Cum Eki 17, 2008 0:02

Arkadaslar,

Fazıl Say gercekten iyi bir piyanisttir. Piyanistligindeki başarı dünyaca kabul görmüş, ülkemizi gururlandırmıştır. Ayrıca popülaritesi ve halka yönelik çalışmaları sayesinde bicok insan ucundan kıyısından da olsa ''klasik muzik'' ya da daha dogru bir tabirle ''cok sesli muzik'' konusunda az da olsa fikir sahibi edilmistir. Bunları herzaman savunduk, takdir ettik ve edeceğiz.

Ama eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Uluslararası standartlarda F. Say'ın besteci yönü tartışılır bu bir. Çünkü kendisi esasen besteciliğiyle değil piyanistliğiyle başarı kazanmış, isim sahibi olmuştur. Ayrıca Fazıl bugune kadar özellikle ''Nazım Oratoryosu'' için Kültür Bakanlığı'ndan nasıl büyük ödenekler almıştır bilenimiz var mı? Ayrıca yerine gönderilen A.Adnan Saygun'un ''Yunus Emre Oratoryosu'' Fazıl'ın eserinden daha mı az değerlidir?

Bu işlerde hep bana rab bana olunca işin tadı kaçıyor doğrusu. Üstelik antipatik de oluyor. Işin iç yüzü başka. Sapla saman birbirine karıştırılmaya çalışılıyor. Ben yakıştıramıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen MansurSah » Cum Eki 17, 2008 8:43

1:12'de, "şu Memleketim'i Amerika'daki Fethullah Gülen dinlese gözyaşlarını tutamaz" dedi bayıldım :D

Nihat Genç'in deyimiyle, "sadrazamın solcusu Ertuğrul Günay"dan ne beklenir ki..

"Tren komünist işidir" ile "Nazım'ın Frankfurt'ta ne işi var, Moskova'ya gitsin" demek de ne kadar benziyor birbirine.
Bir de merak ettim Yunus Emre Orotoryosu Almanca olarak mı okunacakmış ki sanki. Saçmalıkları, çekişkileri diz boyu.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Projecteur » Cum Eki 17, 2008 23:52

Siz ayni Ertugrul Gunay'in bu sozkonusu eserin icrasi icin (Nazim Hikmet Oratoryosu) defalarca ne paralar doktugunu biliyor musunuz? Bu fakir ulke boylesi paralarla yurtdisinda 20 tane cocugunu okutur, uluslararasi duzeyde besteci yetistirirdi.

Biz bircok seyi yanlis mi algiliyoruz ne? Nazim'i sevmek baska, Cumhuriyetci ve Laik olmak baska..Frankfurt'a bu eseri, evet illakide bu eseri gondertmeye calismak bambaska...

bilmem anlatabiliyor muyum?...
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x