Erdoğan da 'Sayın Öcalan' demiş

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 16, 2007 13:31

[img]http://www.gencturkhaber.com/images/196944.jpg[/img]

Başbakan Erdoğan'ın, bir radyo programında terörist başı için iki kez "Sayın Öcalan" ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, 14 Ocak 2000'de konuk olduğu Avustralya'nın SBS Radyosu'nda terörist Abdullah Öcalan için iki kez "Sayın Öcalan" ifadesini kullandığı ortaya çıktı. Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde, "Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda, almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncemden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük" diyor. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk 'ün, 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına neden olan "Sayın Öcalan" ifadesini Başbakan Erdoğan'ın da kullandığı ortaya çıktı. Buna göre, Erdoğan, 14 Ocak 2000'de Avustralya'da yayın yapan SBS Radyosu'nda bir programa katıldı. Programda o günlerin gündem maddelerini değerlendiren Erdoğan, telefonla programa katılan yurttaşların da sorularını yanıtladı. Program sunucusunun Abdullah Öcalan'ın idam kararının Başbakanlık'ta tutulduğunu anımsatarak "Siz Tayyip Erdoğan olarak bu olay konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben hukuku kişiselleştirmeyi doğru bulmuyorum. Hukuk sadece kişiler için yoktur, hukuk bir toplum için vardır. İnsanlık için vardır ve hukukun üstünlüğü sadece bireylere, tek tek şu bireye karşı uygulanır, bu bireye karşı uygulanamaz. Ben şimdi burada bir defa mağdurum, nedir benim mağduriyetim, hapis dediler girdim yattım. Ne yaptım da hapise girdim yattım? Düşüncemden dolayı girdim yattım. Şimdi buradan ben Sayın Öcalan'ın durumuna gelmek istiyorum. Şimdi, Türkiye'de bir sıkıntı var. O sıkıntı da şu; muhalefetteyken partilerin konumuyla, iktidardayken partilerin konumu çok farklı oluyor. Bu tabii siyaset bilimi açısından çok anlamlı ve bu yeni bir tespit, yeni bir gelişme."

'Sayın Öcalan'la farkımız çok büyük'
Programa katılan bir dinleyicinin, Öcalan'ın Kürtçülük düşüncesiyle kendisinin şeriat düşüncesinin özde aynı olduğu yönündeki tespitine ve "Türkiye'de Türkiye vatandaşları var. Bunların hepsi Türk'tür, bunun dışında başka bir şey yok" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, o günlerde de altkimlik-üstkimlikten söz ediyor. Erdoğan daha sonra şunları kaydediyor: "Siz köpeklerin çektiği kızakların üstünde, hamile kadınların taşındığı bir Doğu'da, Güneydoğu'da o insanları inandıramazsınız. Kaldı ki, ben şunu da söyleyim, arkadışımız, Suudi Arabistan'dan şurdan burdan ifadeler kullanıyor. Benim 4.5 yıllık 5 yıllık yönetimimi takip etmiş olsaydı böyle bir korkunun izlerinin bile olmadığını görürdü. Bir diğeri de Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. Bense düşüncemden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük."

CUMHURİYET

umuyorum ki, ilerideki yillarda "Sayin IT" ile "Sayin RTE" Imrali'da karsilikli bol bol ideolojileri üzerine münazara imkani bulurlar...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen SultanGaliyev » Cum Mar 16, 2007 14:16

İslamcılar, Kürtcüler ve liberaller..Bunların tepesinde TÜSAD , BUNUN tepesindede küresel sermaye yani AB ve amerika

tabiki birbirlerine sayın diyecekler sevgili diyecekler paslaşacaklar, bunların amaçları çok basit ULUS DEVLET'İ yok etmek ve TÜRKLÜĞÜ kuşatmak
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Ram » Cum Mar 16, 2007 17:28

Türk-Kan, haber için teşekkürler. O sadece sayın dememiştir. Aynı yolun yolcuları nasılsa. Biri terörist başı olup insanlarımızı öldürdü. Diğeri bakan başı olup ülkemi sattı.

Neyseki son viraja girdiler.

Erbakan yazdı:Yakın zamanda, yeni bir dönem başlayacak... (28 Şubat olayından sonra, kendilerinin tasviye edilmesi hakkında söylediği.)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 17, 2007 0:11

umuyorum ki, ilerideki yillarda "Sayin IT" ile "Sayin RTE" Imrali'da karsilikli bol bol ideolojileri üzerine münazara imkani bulurlar...

Türkan,onlar ancak karşılıklı darağacında sallanırlar.
Kemalist devrim gerçekleştikten sonra....
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Cmt Mar 17, 2007 0:34

Resime tıkla ve indir!
Şifre: SAYIN
Boyut: 11,6 MB
Resim

Yeni cingılı, 16 Nisan'da tüm müzik ve marketlerde.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 17, 2007 9:34

Ram, dinledim mirim...

Allah belani versin Tayyip!

Ey Millet, uyan da gör artik. Bebek katiline Sayin diyen Basbelani!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen HunTürK » Cmt Mar 17, 2007 11:22

meyve veren ağaç taşlanır diyenler acaba nerdeler elin teroristi sayın dediği zaman sinirleniyolar RTE dediği zaman bakalım yine meyve veren ağaç taşlanırmı diyecekler bişey demiyorum halkımız göz göre göre bu adamı yine iktidar yaparsa bu cahiliyetlerin en büyüğüdür.
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 17, 2007 12:33

Ben ciddi olarak AKP haricindeki partilerin teşkilatlarına,gençlik teşkilatlarına büyük görev düştüğünü düşünüyorum.Geçenlerde gazetede görmüştüm,şimdiden AKP'nin seçim görevlileri belliymiş.Her sandığa 9 görevli diye yazıyordu(abartılı geldi ama yazan bu).Yani adamlar tüm sandıkları Türkiye genelinde yakın markaja alacaklar.Bunların ağababaları daha önceki seçimleri kazandığında(RP)biliyorsunuz çöplerden binlerce oy çıktı ama Yüksek Seçim Kurulu iş işten geçtiği için bu oyları geçerli >.Daha sonra aynı olay AKP'nin seçimi kazandığında da oldu,hatırlayın ya da seçimden hemen sonraki günlerin gazete arşivlerini karıştırın.
Ben bu seçimlerde hile ihtimaline karşı tüm partilerin sandıklara sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum.Geçen seçimlerde ben de sandık görevlisiydim ve ilginçtir benimle aynı sandıkta görevli olan diğer partilerden arkadaşların hangi partilerden olduğunu öğrendiğimde,pek çok partinin her sandıkta görevlisinin olmadığını görmüştüm.Meydanı,hele hele seçimlerde bu adamlara bırakmamak lazım.
Böyle bilir böyle söylerim.
Bir diğer önerim de en azından bizim platformun üyeleri belli bilinçte arkadaşlardan olduklarından lütfen sandık görevi için başvursunlar ve hem kendi ve hem de vatandaşların oylarına sahip çıksınlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen shadow39 » Cmt Mar 17, 2007 14:02

Oy almak icin her seyi yapar .Agzimi acmak istemiyorum
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Sandra » Cmt Mar 17, 2007 14:29

shadow39, ben sahsen oy almak icin bunlari yaptiklarini sanmiyorum

ben Akp genel baskani olsam CHPli butun milletvekillerine tesekkur mektubu gönderirim,gecen gun birsey okudum gazetede basörtulu bir hanim Ataturkun mezarina celenk birakmis kendini bilmez Chpli milletvekilide "basörtusuyle Ataturkun mezarina celenk koyamaz" demis

Din istismari yapan bir partinin eline böyle bir koz verilir mi?

Akp bu olaydan sonra yine olay yaratacak ki kesinlikle haklilar efendim bakin basörtululere nasil davraniliyor diyip kendilerini magdur gösterecekler ve bizim halkimizda yine olaya duygusal yaklasip magduru bagrina basacak

Hukumetin basinin apo itine sayin dedigi söyleniyor peki sizce kac ay hapis cezasi ile yargilanacak Hukumetin basi?
Egerki bu beyefendiye ceza verilmezse bu ulkede cifte standartin oldugu kesinlesmis olur
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sandra
Üye
Üye

İletiler: 171

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 17, 2007 22:56

Aşağıdaki klip bir Başbakan'ın 30.000 Şehidin kanı üzerinden bir İT'e "Sayın" demesinin hikayesini, Tayyip Erdoğan'ın Avustralya'daki radyoya verdiği mülakatın ses kayıtları eşliğinde anlatıyor.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Sema » Cmt Mar 17, 2007 23:09

"Türkiye'de Kürt Sorunu Vardır.Bunu Türkiyelilik Kavramı İle Çözmeliyiz.Türkiyeli Kimliği Her Vatandaşın Üst Kimliği Olmalı.TÜRK Kavramı da Alt Kimlik Olarak Değerlendirilmelidir" Diyen;Birleşmiş Milletlerin Uluslararası Terörü Finanse Eden Kişiler Listesinin En Başında Bulunan Yasin El Kadıya "Kendim Kadar Güveniyor Param Kadar Kefilim" Diye Sahip Çıkan,Askerimize "Yan Gelip Yatıyor" Zihniyetine Sahip Birinin Bunu Söylemesi Pekte Garip Gelmiyorda...

"Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerin hesabını veriyor"

Bu İfade İnsanın Kanını Donduruyor.Kahraman TÜRK Askerine Söylediği Lafa Bakın "Kelle" Ha Yuh Olsun :evil:
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 18, 2007 0:11

Sema, savcilar da duymustur bu rezaleti sanirim. Bu Bassatan hakkinda henüz bir suc duyurusu yok mu? :evil:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Tsigalko » Pzr Mar 18, 2007 2:06

Ben artık ne diyeyim.Adamı(adam değil ama) tanımasam fake derdim ama bu insancıkdan başka birşey beklenmez midem bulanmaya başladı artık.Bizim milletimiz bu kadar aptal mı kusura bakmayın birilerinin önüne diz çöktü dün dündür bugün bugündür dedi bugün ne olcak ne açıklama yapacak nasıl kıvıracak düşünüyorum düşünüyorum mantıklı bişey ne yapacak aklıma gelmiyor...
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 19, 2007 0:53

Şehitler "KELLE", katil "SAYIN"

Resim

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x