'Erdoğan gitmeyi hak ediyor'

Genel & Güncel Konular

İletigönderen tuba » Pzr Haz 08, 2008 17:02

Neo - Con'lar Erdoğan'ı, Rusya’nın eski Devlet Başkanı Putin’e benzetti.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’da yer alan bir yorum yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “diktatör eğilimlerinden ötürü” Rusya’nın eski Devlet Başkanı ve yeni Başbakanı Putin’e benzediği ifade edildi. Yazıda ayrıca ABD ve Avrupa’nın Erdoğan’a destek vermemesi gerektiği görüşü öne çıktı.

"ERDOĞAN GİTMEYİ HAK EDİYOR"
Washington’daki American Enterprise Enstitüsü (AEI) uzmanlarından Michael Rubin tarafından kaleme alınan “Türkiye’nin Putin’i gitmeyi hak ediyor” başlıklı köşe yazıda, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararının ardından, AKP’ye açılan kapatma davasında daha da ileri gidilebileceği ve partinin mali kaynaklarının askıya alınmasından liderlerinin yasaklanmasına kadar farklı cezalar getirebileceği belirtildi. Rubin yazısında “Bu gelişmeler ABD’de memnuniyetle karşılanmalı” dedi.

Yazıda, “Erdoğan’ın hukukun üstünlüğü konusundaki sabırsızlığı ve diktatör eğilimleri onu kederli bir demokrat gibi değil, Batılı yetkililerin diktatör olarak tanımladığı Vladimir Putin’in koruması altında gibi gösteriyor. Moskova’da çok geç olabilir ama Ankara’da bunun daha önce yaşandığı duygusu var” denildi.

OTOKRATİK TÜRKİYE
Otokratik bir Türkiye’nin ABD ve AB çıkarlarına uymayacağını kaydeden Rubin, “Erdoğan Avrupa’ya sözde bağlı, kendi kurumlarını hor görüyor, örneğin Türkiye’de insan hakları konusunda ulemanın yetkili olduğunu savunuyor” dedi. Rubin ayrıca, Erdoğan’ın ülkede ABD karşıtı ve Musevi karşıtı komplo teorilerini teşvik ederek İslam ve Batı arasındaki uçurumun artmasına neden olduğunu ve anketlere göre Türkiye’nin şu anda dünyada en ABD karşıtı ülkesi haline geldiğini kaydetti.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Haz 08, 2008 18:44

Michael Rubin Sİ-AY-EY'in adamıdır ve devletin adına yazar.
Demek ki AKEPE'yi Amerikalılar'da gözden çıkardı.
İnşallah Amerikalılar şimdi gözlerini CHP ya da MHP'ye dikmemişlerdir.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen AlpereN » Pzr Haz 08, 2008 22:51

bence BBP de olabilir gibime geliyo abi Türk insanının aradığı motif dincilik zaten Muhsin Yazıcıoğlu ve BBPde yeterince mevcut hem yeni bir yüz,galiba AKP devride kapancak gibi...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Tsigalko » Pzr Haz 08, 2008 23:27

“Türkiye’nin Putin’i gitmeyi hak ediyor”

Bu ne demek oluyor?
Putin ile Erdoğan?
Aynı kefede haa :)
Erdoğan gitsin dedikleri yazıda bile Erdoğan'ı övüyorlar.

Abdulatif Şener diyorum hocam...
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen baragakal » Pzt Haz 09, 2008 0:11

Yaziyi yazan açikça Putin'e hakaret etmis...

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Ram » Pzt Haz 09, 2008 0:54

Ajdar'ın -en yakın dostu ve en büyük destekçisi olan- prodüktöründen (yapımcı) "şok açıklamalar!":

"Ajdar, artık sanatçıyım diye dolaşmamalı. Sesi berbat, tıpkı Zeki MÜREN gibi, artık Ajdar bu işi bırakmalı!"
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 09, 2008 4:59

ilyas salman kanalin birinde bir fikra anlatmis asil o cok guzel tam bu durumu anlatiyor.bilen arkadasvarsa yayinlasin lutfen...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen kaye » Pzt Haz 09, 2008 7:21

maydonos yazdı:ilyas salman kanalin birinde bir fikra anlatmis asil o cok guzel tam bu durumu anlatiyor.bilen arkadasvarsa yayinlasin lutfen...

Bu mu acaba diyeceğim de, bu anlattığı bir fıkra değil, başından geçen bir olay:

Bir komşuları vefat edince hanımı İlyas Salman’a, “yürü kalk cenazesine gidelim,” demiş. “Yok,” demiş Salman, “Dirisini sevmezdim, ölüsünü mü seveceğim.” Hanımı ısrar etmiş, gitmişler. Cenaze namazında hoca sormuş “merhumu nasıl bilirdiniz” diye. Herkes adet olduğu üzere “iyi bilirdik” derken, Salman bağırmış: “kötü bilirdik!” Hoca yine sormuş; “hakkınızı helal ediyor musunuz!” Salman yine, üstelik bu kez daha yükses sesle; “Etmiyorum!”

“N’apayım?” diyor, “Yaşarken hırsızın tekiydi, ölünce temizlendi mi şimdi bu adam?”

Bir de bu var: :)

Bir konferansta 1500 insana hitap ediyorum. Günün gençliğinin çoğu Özal’ın sayesinde hırsızlığı öğrendiler, dedim. Salondan bir tanesi “İlyas Abi, Özal senin hemşehrin neden eleştiriyorsun?” dedi. Ben de, “En yakın hemşehrim babam. Ama önemli olan babam olması değil, adam olması,” dedim. Adam olmadıktan sonra, babam olmuş ne fark eder. Kalktı, benim insanım işini bilir dedi. Hırsızlığa direktif verdi. Çalsın, çırpsın, zengin yaşasın, istediği kadar namussuz olabilir, zengin yaşamak onurluluktur dedi. Benim gözümde emeksiz yemek olmaz. Turgut Özal bu ülkeye hırsızlığı öğretti ve gitti. Bu anlamda ben onun doğduğu yerde doğmadım.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 09, 2008 13:46

kaye o degil ben programi izlemedim bir arkadas anlatti aslan ormanlarin krali ya bakiyorki tum krallarin saraylari var oda diyorki bende bir saray yaptirayim.ortam kalabalik baskalari ile konustugum icin dikkatimi vermedim.konu boyle eger arkadasla haberlesirsem anlatir bana bende size en kisa zamanda yazacagim.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Pzt Haz 09, 2008 13:58

Tsigalko, ortam sanki o moda hazırlanıyormuş gibi gibi... Umarım böyle bir hataya düşmez Abdüllatif Şener..

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Ram » Pzt Haz 09, 2008 14:08

Bu olsa gerek;

Bir gün aslan ormanda dolaşıyor ve düşünüyormuş. (Bir hayvan nasıl düşünüyorsa öyle düşünüyormuş) Diyormuş ki kendi kendine:

“Bütün hayvanlar beni kral olarak biliyor. Bütün insanlar da beni ormanın kralı olarak biliyor. Ben nasıl bir kralım ki bir mağarada, bir inde yatıp kalkıyorum. Bu iş benim zoruma gidiyor. O halde emrimdeki bütün hayvanları çağırayım, bana bir saray yapsınlar. Öyle ya, bütün padişahların sarayı var. Bütün kralların sarayı var. Bütün devlet başkanlarının beyaz beyaz sarayları var. Bütün başbakanların saray gibi evleri var. Bütün milletvekilleri saray gibi evlerde oturuyorlar. Herkes beni kral görüyorsa, benim onlardan ne eksiğim var?”

Bütün hayvanları çağırmış yanına. “Bana bir saray yapın” demiş. Kral emredince hayvanlar mecburen emre uymuş. Hemen işe başlamışlar.

Fil ağaç sökmüş, köstebek yer kazmış, tilki plan çizmiş. Aslan da etrafta dolaşıyormuş sarayın inşaatının nasıl yürüdüğünü görmek için.

Hayvanlar akıllı, uslu, disiplinli çalışıyorlar. Yalnız bir ağacın dibine gelince bakmış ki, eşeğin biri sırtını ağaca dayamış, nallarını da havaya dikmiş anırıyor. Aslan hayretle bakmış eşeğe ve demiş ki:

“Ulan, ben bütün hayvanlara emrettim bana bir saray yapın diye. Bütün hayvanlar canlarını dişine takmış çalışıyor, sen burada oturmuş keyifle zırlıyorsun. Senin diğer hayvanlardan ne farkın var?”

Eşek cevaben demiş ki, “Evet, ben de hayvanım ama dünyanın en emekçi hayvanıyım.”

Aslan “İstediğin kadar emekçi ol, kralın dediğine uyacaksın. Hemen ayağa kalk, şuradan iki kova al ve gidip dereden su getir” demiş.

Kral emredince eşek mecburen iki kova almış ve dereye doğru yola düşmüş.

Yalnız gidiş o gidiş. Aradan onlarca yıl geçmiş, aslanın sarayı bitmiş. Saraya yerleştikten yirmi yıl sonra bir de bakmışlar ki, yaşlı bir eşek boynunda iki kova suyla oflaya puflaya geliyor. Aslan sarayından çıkıp eşeğin yolunu kesmiş.

“Nerden geliyorsun lan eşek?” demiş.

Eşek “Kralım siz yaşlandıkça hafızanızı da yitirmeye başladınız, beni suya gönderdiniz ya” demiş.

Aslan “Ulan yirmi yıl geçti aradan” demiş.

Eşek “Sayın kralım, siz beni suya gönderdiniz ama adres vermediniz. Ben yolumu şaşırdım başka bir adrese gittim. Orada benden büyük hayvan yoktu. En büyük hayvan olarak beni başbakan seçtiler” demiş.

Bu cevap üzerine aslan demiş ki “Ulan eşekoğlu eşek, yirmi yıllık başbakanlığı niye bırakıp geldin?”

“Valla kralım benim eşek olduğumu yeni anladılar, kovdular.”
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Pzt Haz 09, 2008 14:16

Ram, eyvallah, eyvallah, eyvallah. Daha ne diyeyim. :D

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 09, 2008 17:55

sen bir tanesin ram cok tesekkurler....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen tuba » Pzt Haz 09, 2008 18:28

Acaba eşek mi daha eşek yoksa onu başbakan yapanlar mı :roll:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Tsigalko » Sal Haz 10, 2008 1:47

Ram, yine harikasın...
Mehmet.., AKP kapatıldığında kesinlikle bir parti kuracak Şener.Benim tahminim iki şık var gördüğüm kadarıyla.
1-)ABD'nin gücüyle yine AKP çizgisini devam ettirecek.
2-)2. Adnan Kahveci vakaasıyla karşılaşacağız.
Demem o ki gerçekden Vatansever karşılıksız bu ülkeyi seven bir başbakan bir daha görmeyi hayal etmeyin.Vatanseverlere ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz...
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x