Haber diğer gazetelerde çıktı mı, inanın bilmiyorum.
8 Nisan akşamı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye, bir arkadaşı ile birlikte Ankara Büyük Tiyatro'da 3 yıldır oynanan GENÇ OSMAN isimli oyunu izlemeye gidiyor. Sümeyye'nin anlatımına göre sadece en önde yer kaldığı için en önden biletlerini alıp arkadaşıyla izlemeye koyuluyorlar. Yine Sümeyye'nin dediğine göre gelirken ağzına sakız atmış ve kendisi için normal bir şey olduğundan tiyatro sırasında da sakızı çiğnemeye devam etmiş. Oyun sırasında anlaşılan oyuncular bu durumu fark ediyor(ki nasıl fark edilmesin, en önde oturup sakız çiğneyen bir insanı fark etmemek çok zor olsa gerek). Buradan sonrasını Sümeyye'nin anlatımı ile yazayım:
"....Her şey gayet normal giderken oyunun orta yerinde 'Yeniçerilerin göbek atarak alem yaptığı sahnede' en öndeki iki oyuncudan biri bir yandan bir ileri bir geri oynarken, bir yandan da en öne geldikçe bana kaş göz işareti yapmaya başladı.
İlkinde ne olduğunu anlamadık. Sonrasında ağzıyla sakız çiğneme hareketi yapınca durum anlaşıldı. Fakat öyle yapmasa da durum belliydi, çünkü adam aslında sakıza değil, başörtüsüne takmıştı.
Oyuncunun şarkı söylerken, "Halkın çoğu aç, ağzı toksa" kısmında "ağzı tok" derken elle kendilerini gösterdiğini savunan Erdoğan, "Birkaç gidiş-gelişte bu şekilde bizi rahatsız ettikten sonra bir yerde müziği ve oyunu kesip sahnenin önüne gelerek "Pardon ben anlayamadım da sormak istiyorum, bu nedir?" diyerek sakız çiğneme hareketi yaptı!"
Netice olarak salonu arkadaşı ile birlikte terk ediyor. Ardından da o gün 100-150 kişilik bir grup olarak oyunu izleyen polis okulu öğrencilerinden oluşan gurupta "Artistlik yapmayın lan" diye bağırarak salonu terk ediyorlar.
Aralarında türbanlıların da bulunduğu diğer seyirciler ise salonu terk edenlere tepki gösterip oyuncuları alkışlıyorlar. Oyuncular ertesi gün internet sitelerinde o bayanın Sümeyye Erdoğan olduğunu öğreniyorlar.
Devlet Tiyatroları ise hem oyun ve hem de sözkonusu oyuncu Tolga Tuncer hakkında soruşturma açıyormuş.
Söz konusu Sümeyye Erdoğan'ın tepkisini çeken bölüm ise oyundan çıkarılmış.
Kaynak: AYDINLIK GAZETESİ'nin 12 Nisan 2011 tarihli, 7. sayfa haberi...Bir kısmını olduğu gibi gazeteden alıp yazdım, bir kısmını ise özetledim.