Erdoğan’ın oyunu Okyanus ötesi müdahale ve Pirus zaferi! mi?

Genel & Güncel Konular

Erdoğan’ın oyunu Okyanus ötesi müdahale ve Pirus zaferi! mi?

İletigönderen Başkomutan » Pzt Ağu 09, 2010 23:38

Resim

PİRUS ZAFERİ!

Erdoğan’ın oyunu tutmadı
EN büyük hükümet-asker gerilimlerinden birinin yaşandığı YAŞ, yandaş basının ’zafer’yorumlarına karşı Başbakan’ın istediği gibi bitmedi. Erdoğan’ın 30 Ağustos’a kadar bekleyip otomatik emeklilikler sonucu Org. Necdet Özel’i Genelkurmay Başkanı olarak atama planı 8 günde suya düştü.

TSK teamülleri alt üst oldu
ORGENERAL Hasan Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın karşı çıkması nedeniyle patlak veren krizde TSK’nın teamülleri de alt üst oldu.

Okyanus ötesi müdahale...
YAŞ kararlarının ardından kulisleri kaynatan bir diğer gelişme, ABD Başkanı Obama’nın Başbakan Tayyip Erdoğan’ı aramasıydı. Krizin ani çözümünde rol oynayan ABD parmağı ve Beyaz Saray’ı önce AKP’nin arayarak ‘bazı taleplerde bulunduğu’ iddiaları da siyasi tartışmaları alevlendiriyor.

Hesabını halk sordu
Pirus zaferi, büyük kayıpla kazanılan, yenilgiye mahkum zaferler için kullanılır. Yunan kralı Pirus, Roma’yı yener ama ordusunu da kaybeder. Askeri kalmadığından, fethettiği Sicilya’daki halk tarafından taşlanarak öldürülür.

Tam bir Pirus zaferi!
Askeri uzmanlar, Org. Necdet Özel’in önünü açabilmek için Ceylanoğlu ve Kıvrıkoğlu’nun atanmasına boyun eğmek zorunda kalan AKP’nin yandaş basında zafer gibi sunulan kararlarını böyle değerlendirdi

İşte yeni komuta kademesi

3 yıllığına Işık Koşaner
Yeni Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, 30 Ağustos’ta görevi İlker Başbuğ’dan devralacak. 1945 İzmir doğumlu olan Koşaner, evli ve 2 çocuk babası...
YAŞ’ın 8. günü sonunda kriz çözüldü ve TSK’nın yeni komuta kademesi şöyle oluştu: Sincan’da tankları yürüten komutan olarak tanınan Org. Erdal Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı; Org. Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanı oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay ise yerlerini korudu.

Gül’ü karşılamayan Kıvrıkoğlu 1. Ordu’da
1. ORDU Komutanlığı’na Ege Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu getirildi. Kıvrıkoğlu, KKTC’deki Türk kuvvetlerinin komutanı olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Gül’ü karşılamamış ve
uğurlamamıştı.

Orgeneral Hasan Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın karşı çıkması nedeniyle bir haftadır Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) yaşanan atama krizi nihayet çözüldü. Ancak TSK’nın teamülleri altüst oldu. Krizin çözümü yandaş medyada Erdoğan’ın zaferi olarak gösterilirken, askeri uzmanlar, bunun bir başarı olmadığını öne sürerek Pirus Zaferi’ni örnek gösterdi.

Hükümet, Orgeneral Necdet Özel’e Genelkurmay Başkanlığı yolunu açabilmek için, 28 Şubat’ta Sincan’da tankları yürüten ve 5 gün önce 1. Ordu Komutanlığı’na atanan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, KKTC’de Cumhurbaşkanı Gül’ü karşılamayan Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun da 1. Ordu Komutanlığı’na getirilmesine boyun eğdi.

Teamüller alt üst oldu
Orgeneral Işık Koşaner ise beklendiği gibi 3 yıllığına Genelkurmay Başkanı oldu. Orgeneral Ceylanoğlu, 1 yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda kaldıktan sonra emekliye ayrılacak. Bu durumda Orgeneral Özel’in önümüzdeki yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesinin önü açılmış olacak. Böylece Orgeneral Özel, 2013-2017 yılları arasında Genelkurmay Başkanı olabilecek.

Teamüllere göre aslında terfi sırasında Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun önünde bulunan Orgeneral Necdet Özel’in Kara Kuvvetleri Komutanı olması gerekiyordu. 1. Ordu Komutanlığı’na getirilen Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da, EDOK Komutanı olan Orgeneral Saldıray Berk’ten 1 yıl daha az kıdeme sahip.

Org. Berk pasif göreve
Teamülde, 3 yıllık orgeneralliği bulunan Berk, 1. Ordu Komutanı olmalıydı. Ancak hükümet Ümraniye davası nedeniyle Orgeneral Berk’i pasif göreve uygun buldu. Aynı şekilde orgenerallik sıralamasında Kıvrıkoğlu’nun önünde bulunan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner de 1. Ordu Komutanı olabilirdi. Ancak Aslan Güner’in 19 Eylül 2007’de KKTC’den dönüşünde Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün elini sıkmaması ve protokol sırasını terk etmesi nedeniyle Gül’den veto yediği iddia edildi.

AKP hükümeti tarafından Genelkurmay Başkanlığı yolu açılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, önümüzdeki yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilecek. Orgeneral Özel, 2013-2017 yılları arasında da Genelkurmay Başkanı olabilecek. Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Malatya Valisi Ulvi Saran’a veda ziyaretinde bulundu.

Özel, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Burada çok güzel günler geçirdim. Malatya’da görev yaptığım süre içinde halkın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne olan güvenini, hoşgörüsünü, sempatisini gördüm. Bundan çok mutluluk duydum.” Daha sonra Malatya Valisi Ulvi Saran, Orgeneral Özel’e plaket sundu.

Taraf, Özel’e övgü yağdırdı
AKP hükümetinin Genelkurmay Başkanlığı yolunu açtığı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel’e Taraf gazetesi övgü yağdırdı. Taraf yazarı Namık Çınar, Orgeneral Özel hakkında özetle şunları yazdı: “Orgeneral Necdet Özel”i diğer generallerle biraradayken, çetrefil “YAŞ” toplantıları nedeniyle televizyonlarda sıkça gösterilirken izlediğimde, yıllar sonra yeniden gördüm ki; yaşlanmaya gelince, aynı “zaman şemsiyesi” altındayken, galiba hep birlikte biraz yaşlanmışız. Ama “yüreğinin erdemi”ni yüzüne yansıtan, “munis, mütebessim ve huzur verici çizgiler”, delikanlı bir canlılıkla yerli yerinde duruyorlardı. Necdet Özel, Harp Okulu’nda devre arkadaşım olur, benim. Ben 6. bölükteyken, o 5’teydi.

Babası da subaydı
Ömrü boyunca eğitim alanlarının ve tatbikatlarının güneş ve rüzgarlarında ensesi ve eller kavrulmuş “emek adamı” bir subay olan babası da, Harb Okulu Öğrenci Alayı’nın komutan yardımcısıydı. Fakat, “Albay Seyfettin Özel”in oğlu olmanın zorluklarını, hiç kimse “Necdet Özel” kadar bilemez ve hiç kimse o ölçülerde ve onun kadar zorda bir Harp Okulu öğrenciliği yaşamamıştır. Babasına, okula ve arkadaşlarına karşı beslediği “sorumluluk duygusu”, yanlış bellenmemek için her konuda titizlenmesine ve her davranışına dikkat etmesine yol açmış, sürekli bir “duyarlılık” yüklenmesini gerektirmişti.

Kahve bile içmiş değiliz
Bazen “dalga geçmek”, bazen “kaytarmak” ya da “gırgır yapmak”, herkes için biraz mümkün iken, onun “perhiz” de olmadığı konu ve alan neredeyse yok gibiydi. Harp Okulu’nu ve Harp Akademisi’ni “birincilikler” le bitirdi. Ve orgeneral olana kadar da, merdivende tırmandığı ne sayıda basamak varsa, hepsini yine birinciliklerle gerçekleştirmiştir. Benim Necdet Özel ile kesişen tek yolum, yalnızca devre arkadaşlığımız olmuştur. Birlikte bir fincan kahve bile içebilmiş değiliz.

Pirus zaferi nedir?
Pirus zaferi, çok büyük kayıplar sonucunda kazanılan zafer anlamına gelir. 280 ve 279 yıllarında Epirus’lu Pirus, Roma’ya saldırır ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için her şeyi feda eder. Sonunda Pirus, savaşı kazanır, ancak 8 ünite filin desteklediği ordusunun tamamını kaybeder. Pirus’un, bu zaferin ardından “tanrım, bir daha böyle bir zafer gösterme” dediği söylenir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkum galibiyetleri anlatmak için kullanılır. Bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara ’Pirus zaferi’ denir.

Komuta kademesi
Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı: Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Necdet Özel, 1. Ordu Komutanı: Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı: Korgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı: Korgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı: Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, K.K. Eğitim ve Doktrin Komutanı: Orgeneral Saldıray Berk, Genelkurmay 2. Başkanı: Orgeneral Aslan Güner, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı: Orgeneral Bekir Kalyoncu, Donanma Komutanı: Oramiral Emin Murat Bilgel, Harp Akademileri Komutanı: Orgeneral Bilgin Balanlı.

Tank yürüten komutan Kara Kuvvetleri’ne
30 Ağustos itibarıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığını yürütecek olan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1966 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1967 yılında Piyade Okulu’ndan mezun oldu. 1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Ceylanoğlu, 1976 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu.

1996’da tümgeneral oldu
Ardından Kurmay Subay olarak Kara Harp Okulu’nda bölük komutanlığı, Kara Harp Akademisi’nde öğretim üyeliği, 4’üncü Zırhlı Tugay Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1992 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Ceylanoğlu, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Okullar Daire Başkanlığı ve 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Erdal Ceylanoğlu, tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcılığı ile Kurmay Başkanlığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Adını Sincan’da duyurdu
2002 yılında korgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, Jandarma Asayiş Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı. Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Sincan’da tank yürütülmesi olayında adını kamuoyuna duyurmuştu.

İşte yeni Genelkurmay Başkanı

Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, 30 Ağustos’ta alacağı Genelkurmay Başkanlığı görevini 3 yıl sürdürecek. Orgeneral Koşaner, 1965 yılında Kara Harp Okulu’nu, 1966’da da Piyade Okulu’nu bitirdi. 1976 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yaptı.

Görevlerini başarıyla yaptı
Kara Harp Akademisi’nden 1978 yılında mezun olan Orgeneral Koşaner, kurmay subay olarak Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı emrinde çalıştı. 3. Ordu Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji Kuvvet Plan Dairesinde Kuvvet Plan ve Program Şube ile Strateji Şube Müdürlüğü, 8. Piyade Tümen 131. Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1992’de tuğgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve 1. Komando Tugay Komutanlığı görevi yaptı. 1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Koşaner, Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüttü. 2000 yılında korgeneralliğe terfi ederek, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu. Geçen yıl orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanlığına atandı.

2005 yılı itibariyle de Genelkurmay 2. Başkanlığı görevine getirildi. 30 Ağustos 2006’da Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Koşaner, 2008’de Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı.

Başarılı bir öğrenciydi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in öğretim yıllarında başarılı bir öğrenci olduğu ve tüm derslerden ‘pekiyi’ aldığı öğrenildi.

YENİÇAĞ
En son Başkomutan tarafından Pzt Ağu 09, 2010 23:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Re: Erdoğan’ın oyunu Okyanus ötesi müdahale ve Pirus zaferi!

İletigönderen Başkomutan » Pzt Ağu 09, 2010 23:46

Necdet Özel’deki ısrarın sebebi

Tayyip Erdoğan’ın, Çankaya’ya çıkardığı Abdullah Gül ile kurduğu ittifak milleti şaşırtmaya devam ediyor. Komutanların terfileri ile gündeme oturan YAŞ kararlarından krizin bittiğine ilişkin iyimser yaklaşımlara katılmıyorum. Bana göre asimetrik-psikolojik savaşın mağlubu olan Türk ordusu, son atama kararlarıyla önemli mevziler kaybetmiştir. Bu yenilginin izlerini kolay silemeyeceği gibi, toparlanabilmesi çok zaman alacaktır.

Geçtiğimiz yazıda AKP hükümetinin 31 Ağustos’a kadar atama yapmayarak Iğsız ile beraber Koşaner’i de emekli edeceğini savunmuştum.

Necdet Özel’i bir an önce Genelkurmay Başkanlığı’na oturtmak için 2013’ü beklemeye niyetlerinin olmadığını beyan etmiştim.

Asker-hükümet diplomasisinde neler yaşandı? Hangi pazarlıklar yapıldı bilmiyoruz ancak İlker Başbuğ’un bütün olumsuz koşullara rağmen Erdoğan-Gül ikilisine teslim olmadığından eminim.

Son YAŞ krizinin galibi elbette AKP hükümeti. Hayali darbe senaryoları ile Türk ordusunun en güzide personelini kısmen tasfiye etti. Necdet Özel’in yolunu açabilmek için binlerce yıllık geleneği, teamülleri alt üst ederek komuta kademesinin taşlarını yerinden oynattı. Kimileri ufak çaplı depremlerle ordu yıkılmaz dese de, artçı sarsıntılarla yıpranan binanın günü geldiğinde tahliye edilme zorunluluğunu hatırlatalım.

Malum davada kimlerin tutuklanacağını, kimin hangi ifadeyi verdiğine dair haberleri fütursuzca yayınlayan yandaş medyadan atamalarla ilgili haberleri aldık.

Hasan Iğsız, Saldıray Berk, Aslan Güner, Nusret Taşdeler, Erdal Ceylanoğlu, Atila Işık gibi orgeneraller hakkında demediğini bırakmayan yandaş medyanın Necdet Özel ile ilgili olumsuz tek satırı var mı? Elbette yok. Üstelik kimden taraf olduğu herkesçe bilinen ve çıktığı günden bu yana Türk devleti ve Türk ordusuna hakaretler yağdırıp kurgulanmış darbe planlarını yayımlayan malum gazete, şimdi Necdet Özel’e övgüler yağdırıyor.

Sınıf arkadaşlarının yorum ve röportajlarını yayımlayanların yanında, dinden geçinenler de Atila Işık’ın istifasının, Necdet Özel’in hakkının yenmesine sebep olacağından dem vuruyordu. Yani topyekun Türk subaylarına, Generallerine saldıranlar birden bire Necdet Özel’in hakkını savunur oldu. Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan, Özel’in yolunun açılmasıyla ancak gece yarısı kararnameyi imzalayabildi. Yani kendilerine göre bir isimde mutabakata varıyorlar. Kendilerine göre bir paşa buluyorlar.

Ayrıntıda gizli olan şeytanın avukatlığını yapmaya gerek yok. Kıdem sırasına göre Kara Kuvvetleri’ne kaydırılması gereken Necdet Özel niçin Jandarma Genel Komutanı olarak bu yıl bekletildi. Terörle mücadelede en etkin birlikler Jandarma’nın. Üstelik sınır koruması Jandarma’ya ait. Ama AKP sınırları özel birliklere bırakmayı planlıyor. Bunu da Necdet Özel’in eliyle yapmayacağını kim garanti edebilir?

Aynı Necdet Özel seneye Kara Kuvvetleri Komutanı olacak. İki yıl boyunca ordunun omurgasını oluşturan Kara Kuvvetleri’nde nelerin yaşanabileceğini tahmin etmek bile istemiyorum.

2013’te Genelkurmay Başkanı olacak Necdet Özel, “Ben Anayasa’ya göre sivil hükümete bağlıyım” diyerek kukla devletin başbakanı olan Mesut Barzani ile protokolde yer alır mı?

Bölücülerin silahlar iki taraflı sussun talebini hükümet kararı olarak uygulamaya koyar mı koymaz mı? Bunu da zaman gösterecek ama burnuma iyi kokular gelmiyor. Ufuk çizgim çok karanlık.

Yavuz Selim DEMİRAĞ
10.08.10
YENİÇAĞ
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x