Erdoğanın Şeyhten Kuzey Kıbrıs ricası

Genel & Güncel Konular

Erdoğanın Şeyhten Kuzey Kıbrıs ricası

İletigönderen Veled » Prş Nis 05, 2007 18:28

Erdoğan’ın Şeyh’ten Kuzey Kıbrıs ricası
BAŞBAKAN Erdoğan, resmi konuğu Şeyh Nasır el Muhammed el Ahmet el Sabah'ı, Başbakanlık’ta resmi törenle karşıladı. Erdoğan, sempatik tavırlarıyla dikkat çeken konuğuyla uzun süre baş başa görüştü. 15 dakika olarak planlanan görüşme, 45 dakikadan fazla sürdü. Saat 12.45’te planlanan “ortak basın açıklaması" da 45 dakika gecikmeli başladı. İki liderin görüşmesinde, özellikle İsrail-Filistin gerginliği, Irak, Lübnan ve İran sorunları üzerinde durulduğu öğrenildi.

KKTC’YE MÜJDE VERDİ

İki başbakanın ortak basın açıklamasında, Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili olarak, KKTC’de Kuveytli işadamlarının yatırıma girmesi noktasındaki atacakları adım ve KKTC’nin, Kuveyt’te ticaret ofisi açabileceğine dair başbakanın müjde verdiğini söyledi. Erdoğan, “Gerek Umman gerek Katar gerekse Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Kuveyt’te de böyle bir adımın atılması, Körfez ülkelerinde bu işin ne kadar önemsendiğinin de güzel bir ispatı durumundadır” dedi.

Erdoğan, bir soru üzerine, “Irak’a Komşu Ülkeler Zirvesi” için Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin yanıtının beklendiğini söyledi.

Ali Ekber ERTÜRK
akşam
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen alp » Prş Nis 05, 2007 18:32

Semih R.Cabalar, haber için sagol
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye
 
İletiler: 335
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:33


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x