Ergenekon 600 yıllık çıktı

Genel & Güncel Konular

Ergenekon 600 yıllık çıktı

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Tem 14, 2008 17:07

Ergenekon iddianamesi ile ilgili ele geçirilen bazı belgelerde örgütün bir tarikatvari olup 600 yıllık geçmişe dayandığı ve tarikatın isminin Agarta yani Ergenekon olduğu ifade edildi.

Ergenekon iddianamesinin detayları ortaya çıktı. İşte iddianamenin detayları:

TİT, İBDA/C VE HİZBULLAH ANLATILIYOR

Türk İntikam Tugayı'nın anlatıldığı iddianamede, İBDA/C ve Hizbullah'ın eylemlerine de yer verildi. İddianamenin bazı yerlerinde ise Necip Hablemitoğlu cinayetine değinildiği belirtildi. Ayrıca, bugüne kadar bilinmeyen ve açıklanmayan bir çok olaya ilişkin bilgilere de iddianamede yer verildi.

ÇETE LİDERLERİNİ KULLANIYORLAR

Çete lideri olmak suçundan tutuklu olan Alaattin Çakıcı'nın tanık olarak yer aldığı iddianamede, soruşturma sürecinde ifadeleri alınan çete liderlerinin Ergenekon örgütü tarafından kullanıldığı tespitine yer verildiği de kaydedildi.

ÖRGÜT DEPARTMANLARDAN OLUŞUYOR

İddianamede örgüt şeması, telefon irtibat şeması ve bir krokiye yer verildiği ifade edildi. Örgütün hücre yapılanması şeklinde örgütlendiği örgütün medya, mafya, istihbarat gibi farklı yaklaşık 20 departmandan oluşup her departmanın başında bir başkan ve bir yardımcının bulunduğu iddianamede yer aldı.

KEMALİZMİ ARKALARINA ALIYORLAR

İddianamede örgütün Kemalist ve Atatürkçü ideolojinin arkasına saklanarak, bu ideolojilerden farklı hareketler yaptıkları tespitine de yer verildiği kaydedildi. İddianamede Kuvayi Milliye Derneği'nin de detaylı bir şekilde anlatıldığı ifade edildi.

BEHİÇ AŞÇI'YI ÖLÜM ORUCUNDAN KÜÇÜK VAZGEÇİRDİ

Soruşturma sürecinde bir kişinin ifadesinde ölüm oruçlarının Veli Küçük'le ilgili olduğu, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarında ele geçirilen belgelerde derin devlet olduklarına yer verildiği de tespit edildi. Öte yandan iddianamede ölüm orucuna başlayan Avukat Behiç Aşçı, Veli Küçük'ün vazgeçirdiği de belirtildi.

TARİKATVARİ ÖRGÜT

Elde edilen bazı belgelerde örgütün bir tarikatvari olup 600 yıllık geçmişe dayandığı ve tarikatın isminin Agarta yani Ergenekon olduğu ifade edildi. Ayrıca devam eden soruşturmada birçok olay üzerinde çalışma yapıldığı ve şu ana kadar yapılan tespitlerde olayların Gazi olaylarına kadar uzandığı ve bunun somutlaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi. Örgütün finansörlerinin bir kısmının tutuklandığı bir kısmının da hala yakalanamadığı öğrenildi. Bazı şüphelilerin bilgisayarlarında çıkan belgelerin darbe günlüğü ile aynı olup bazı yerlerinde farklı bilgiler olduğu da tespit edildi.

HER SANIĞA FOTOĞRAFLI DOSYA

Her sanığın emniyet veya cezaevinde çekilmiş son halini yansıtan fotoğraflarının kendilerine ait dosyaların üzerine konulduğu ifade edildi. Böylece dava sürecinde yoğun olan evrakların içinde kişilerin dosyaları ayırt edilebileceği belirtildi.

GENELKURMAY'IN HER ŞEYDEN HABERİ VAR

Soruşturma süresi boyunca bütün Genelkurmay Başkanlığı ile yazışma halinde bulunularak gerek görevde gerekse emekli olan askerlere ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı öğrenildi. Genelkurmay'ın da bu yazışmalara cevaplarda bulunduğu öğrenildi. Verilen bu bilgilendirmeler sonucunda askeri mahkemede Fikret Emek hakkında "gizli evrakları ele geçirmek ve askeri malzemeleri gizlemek", Oktay Yıldırım hakkında "askeri malzemeleri zimmete geçirmek" suçlarından dava açıldığı ifade edildi. Yıldırım ve Emek hakkındaki iddianamelerin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bilgilendirme amacıyla gönderildiği belirtildi.

SAVCI TEHDİT EDİLİYOR

Öte yandan soruşturma savcısı Zekeriya Öz'ün bir hafta önce tehdit aldığı ortaya çıktı. Bir hafta önce emekli bir cezaevi müdürünün, Veli Küçük'ün arkadaşı olduğunu belirterek Öz'e tehdit mektubu gönderdiği, ardından aynı içerikli telgraflar çektiği ortaya çıktı. Bu kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/94357 ... 9&sz=36088
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Gilda » Pzt Tem 14, 2008 17:11

Çetin Taş, haberlere bakip gülmek mi lazim aglamak mi lazim kestiremiyorum, Türk Halkinin Onuru bu kadar da zedelenmemisti :twisted:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Tem 14, 2008 21:26

Savci da Selman Kayabasi okuyor demek :kahve:

13 ayda bu kadar. Savcimi biraksalar gercekten Habil ve Kabil'e kadar gidecek ya.. Hatta 1 numaranin Havva annemiz olduguna dair güclü bilgiler mevcutmus. Ah su laikler.. :evil:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Sal Tem 15, 2008 1:13

atilirda bu kadar atilmaz.bu iddia dogru ise savcilara sormak gerek babalarinin babalarina ait bir resim ve bir kagit varmi?amma atmislar..gercekten hasta beyinli bunlar..vatan sever herkesi karalama davasi bu .turk islam sentezcileri yarin cikip asil vatansever bizleriz bunlar cete diyip.kendi kralliklarini kuracaklar.Ataturk ude kullanarak yapacaklar.idda konusu tamami ile tum Aaturkculere yonelik.tek kelime ile yaziklar olsun bunu Turk halkina reva gorenlere..gazeteporttan okudum agarta midir nedir?Ataturk bu uyduruk hikayenin neresine oturtulacak merak ettim demek biz bu nedenle ustun irktik vay vay onun icin mi simdi satiyorlar yer alti sehirleri her yerde dolu anadoluda bi dunya yer alti sehri var..neolitik cag dahil buna.demekki turkler neymis habarimiz yokmus.bu tutuklamalarla agartanin tek bir alakasi ikiside uydurma hali yaratilmasidir.bunu anlamayip bundan saatlerce program yapan bu programcilara aciyorum insan oraya daha zeki insanlari secer.yukaridada degindigimgibi tek ortak noktasi ikiside hayali olmasidir.bu akp ad taktigi fasizan uygulamalari insanlari buraya odaklayarak bu koprunun altindan baska sular geciriyor.ab nin onayladigi yasalar cok onemli bence.bunlara bakalim.dingilin aciklamalarina bakin resmen dalga geciliyor milletle.hele rte cikardigi gazlardan hava kirliligi yaratiyor.ne cok savci olmak istiyormus.ama iste universte kazanamayacak zeka bizi yonetiyor.maalesef eminim rte bu agartayi sara nobetleri sirasinda gorup emirler yagdiriyordur.vah halimize(?)
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 15, 2008 15:34

Evet arkadaşlar.
Geldiğimiz boyut budur.
Bu,rejim değişikliğinin ayak sesleridir.Yarın bir gün bu adamlar işlerine gelmeyen her olayı,her kişiyi,tarihi veya güncel hiç ayırmaksızın ERGENEKON ÖRGÜTÜ üyesi olmakla suçlarlarsa içimizden kaçı bu duruma şaşıracak?Atatürk'ü bile bu örgütün üyesi olmakla suçlarlarsa ne olacak?Baksanıza 600 yıllık bir tarikatvari örgüt şeklinde iddia hazır.600 yıl geriye gidip işe gelen-gelmeyen her kişi örgüt üyesi ya da aleyhtarı diye yarın bir gün sınıflandırılırsa kaçınız bu duruma şaşıracaksınız?Ayrıca 20 tane gizli tanığın ifadelerini verecekleri söylenen biçim de bence çok tartışmaya açık.Yüzleri görünmeden ve sesleri değiştirilerek tanıklık yapacaklar.Bu şartlarda bu tanıkların uydurma tanık olmayacağını sıradan insanlar,yani bizler nereden bileceğiz?Nasıl emin olacağız?Nasıl güveneceğiz?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Sal Tem 15, 2008 17:16

Demek büyüklerimizin ''Ergenekon'' adıyla bir oluşum kurmak,ancak 1400'lü yıllarda akıllarına gelebilmiş.İlginç :)
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Ram » Sal Tem 15, 2008 21:21

Kurucusu 1. Mehmet. II. Mehmet ise en azılı suçlular arasındadır. Yavuz, Kanunî derken, Mustafa Kemâl Paşa ve arkadaşları da örgüt üyesi oldu. Hadi hayırlısı, hayırlısı ama Polatım Alemdarım bu iddianamede yok. Bahadır ve Raci iddianameyi yazarken, en sevdikleri "kahramanı" iddinameye yazmayı unutmuşlar herhalde... Ya da evvelden dediğim gibi Ramazan AKYÜREK, temsili Polat Alemdar olabilir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 15, 2008 22:24

Ram kardeşim ve değerli arkadaşlarım.
Madem 2 yılı aşkın zamandır sanal ortamdan da olsa muhabbetimiz var.Sizinle bazı sırları paylaşabilirim.
Örgütün kurucusu Göte Korkut'tur.Dede Korkut'un 13. göbekten torunudur.
Kardeşi Gö-tü Korkut aynı zamanda örgütün de ilk eylemi olan İstanbul'un fethi öncesi Haliç'e zincir germe eyleminde zinciri geren kişidir ve bu eylemi sırasında zincire dolanıp feci şekilde ölmüştür.
:nargile: :oyna2: :teytey:

Ben bu sırları kitaplaştırmayı düşünüyorum.Eminim Dı Vaşington Taraf,El Zaman,Vol Sıtrit Sabah ve diğerleri yayın haklarımı almak için beni paraya boğarlar.
:cigara:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Sal Tem 15, 2008 23:24

gecenin bu saatinde hic gulecegim yoktu.songunlerdeki olaylardan sonra nese mese kalmadi.fakat cok yasayin sinir bozuklugu ile birlikte hem guldum hem agliyorum gercekten.ihtiyacim varmis.Ram ve Cetin Tas arkadaslar cok yasayin....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 15, 2008 23:30

maydonos kardeşim ne demek?Dur daha akşama yazacaklarım karşısında küçük dilini yutacaksın.Biraz merak etsin arkadaşlar.Daha ne sırlar vereceğim size :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Çrş Tem 16, 2008 8:23

Allah Allah, demek tarikat kurmak-üyesi olmak iyi bir şey değilmiş!!!!
Bu dönemde daha çok şaşıracağımız şeyler duyacağız demek ki..
Eğer IBDA-C iyi lanse edilmiyorsa bu soruşturma kapsamında, o zaman şu başlığın tamamına bakılarak yeni tutuklamalar yapılabilir:
[Bakınız]
Biraz daha şaşıralım: Tutuklamaya o zaman en üstümüzden başlanmalıdır..

Çetin Taş yazdı:Evet arkadaşlar.
Geldiğimiz boyut budur.
Bu,rejim değişikliğinin ayak sesleridir.Yarın bir gün bu adamlar işlerine gelmeyen her olayı,her kişiyi,tarihi veya güncel hiç ayırmaksızın ERGENEKON ÖRGÜTÜ üyesi olmakla suçlarlarsa içimizden kaçı bu duruma şaşıracak?

İstemeye istemeye hak veriyorum galiba sana Çetin...
Allah'tan Balbay'ı ve Aygün'ü kurtardık..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x