‘Ergenekon AKP'nin aleyhine işliyor’

Genel & Güncel Konular

‘Ergenekon AKP'nin aleyhine işliyor’

İletigönderen İrade-i Milliye » Cmt Nis 18, 2009 18:00

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon'daki 12'nci dalga operasyonu ile ilgili gelişmeleri ‘tatsız' olarak niteledi, “Bazen korkuyorum, işi saptırmak için içeride özel gayretler mi var?” diye sordu. Günay, Ergenekon'da sürecin AKP aleyhine işlediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlık personelinin bir semineri için cuma akşamı Antalya'ya geldi. Geceyi Kemer Kiriş'deki Limak Limra Otel'de geçiren Günay, İstanbul'a gitmeden önce Ergenekon ile ilgili soruları yanıtladı.

Bakan Günay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ve üyeleriyle, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da içinde bulunduğu bazı yeni ve eski rektörlerin gözaltına alındığı Ergenekon'daki 12'nci dalga operasyonunu değerlendirirken, “Bu son gelişmeler tatsız” ifadesini kullandı. Günay, Türkan Saylan ve ÇYDD'ye yönelik operasyon için ise “Özellikle o iş çok saptırıcı birşey oldu. Bazen korkuyorum işi saptırmak için içeride özel gayretler de var mı diye” dedi.

AKP'NİN ALEYHİNE İŞLİYOR

Bakan Günay, Ergenekon operasyonları nedeniyle iktidar partisine yönelik eleştirilerin arttığını belirtip, “Şu anda Ergenekon'da süreç AKP'nin aleyhine mi işliyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kesin öyle oldu. Aleyhine işliyor. Bu şeye benziyor. 12 Mart geldi, darbecilik işine bulaşmışları aldı. Sonra döndü Tarık Zafer Tunaya'yı, Bülent Nuri Esen'i almaya başladı ve iş sulandı. 12 Mart bir demokrasi düşmanı hareketine dönüştü. Burada da, bu kadıncağız (Türkan Saylan) velevki bu işin içinde olsun, onu görme ya, onu görme ya... Daha neler var, onu görme ya...”

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Nis 18, 2009 18:09

talimatı görüyormusunuz? "dava bizim aleyhimize döndü milletin damarına basacak kişileri almayın"...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen yigitler » Pzt Nis 20, 2009 23:04

Bu Ergenekon tertibi AKP'nin sonu olacak. Buna hic kimsenin suphesi olmasin.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen avrasya » Sal Nis 21, 2009 0:15

Ertuğrul Günay , bir anlamda olayın Hükümetin yani Erdoğanın denetiminin dışında olduğunu itiraf ediyor..

Tertip Amerikadan yani dışardan , icraatçılar içerden ...

Olayların Akepenin kontrolünde olmadığı, Akepenin boyunu aştığı açıkça görülmekte..

Özellikle, Haberalın tutuklanması , Hastahanede Haberalın ziyaretçileri vs. Mesut Yılmazlar falan.

Dikkat ederseniz, liboşlar da rahatsız , Hasan Cemal, Murat Belge falan, Türkan Saylana yapılanları yadırgıyorlar..Hükümeti eleştirmeye başladılar..

Medyada, Mehmet Haberal ve Türkan Saylan haberleri yazılıp duruyor ,
Tutuklanan diğer Profesörlerin Manisalı , Bernay ve Hilmioğlu Hocanın hiç konuşulmaması yazılmaması da ilginç !!

Mağdurlar sadece Saylan ve Haberal gibi gösteriliyor..
Kamuoyu mu imal ediliyor ??

Yine 2 yıldır Tutuklu olup içerde yatanlardan Emin Hoca, Doğu Perinçek ve İşçi Partililer, Ergün Poyraz, ve diğerlerine sanki yapılanlar müstahakmış da , Saylan ve Haberal'a haksızlık yapılmış gibi bir rüzgar estiriliyor..

Haberal mağdur, Saylan mağdur !!

Mağdurdan ne yaratacaklar ? bakalım !

Amerika Akepeyi, daha doğrusu Erdoğanı süpürüyor mu dersiniz ?

ABD için , Erdoğan ve ılımlı islamın miadı doldu da , şöyle Laik ve Milliyetçi görünümlü yeni bir hükümet !!!! (ama anladığımız anlamda, bağımsız Milli Hükümet değil..) bir hükümet mi gerekiyor , ABD ye ?

TSK yı da böyle mi teslim almak istiyor , ABD ?

:shock:
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen dervishizir » Sal Nis 21, 2009 2:43

AKP desüprülmek istiyor zaten görünen o avrasya tespitine bende katılıyorum, abd için planladığı milat dolmuştur toplum bir yöne itilip hem nabzı kontrol ediliyor yapılacak olaylara karşı hemde mecbur bırakılıyor. oluşacak milli hür bir partinin de önünü kesmek ve milliyet duyguları yüksek insanların birleşmesiniengellemek için de erken seçim iç kalkışma denemelerini yapıyorlar görünümü var. Sözde mağdurlar fazlalaştırılıyor gözler duyular şaşırtılıyor. Bir taraftanda kişilerin tamamen ekonomik dayanımlarınıda kesiyorlar.toplumsal patlamaya teşvik edilme var yani. millet desinki kurtulalımda ne olursa olsun ziniyeti esap filan sormak aklına gelmesin kurtulduk rahatlarız diyerek unutturma çabalarına gidecekler büyük ihtimal.
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye

İletiler: 144

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 21, 2009 5:30

bana göre abd için akpnin bitmiş olması mantıklı değil.abd daha iyi bir işbirlikçi mi bulacak? uzun yıllardan beridir ab ve abdnin dayattığı ama yaptıramadığı onca yasa bu dönemde geçmiş onca aynı masaya oturulamaz denilen kişi ve devletlerle görüşmeler anlaşmalar yapılmış.kıbrıs konusunda,k.ırak konusunda,ermenistan ile ilişkiler konusunda,ab tavizleri konusunda hele hele abd'nin şu sıralar akp eline düştüğü afganistan konusunda akpnin eline su dökecek bi partimi var?özelleştirmelerin,eğitimin daha çabuk yozlaştırılmasının,cemaatleşmenin ve milletten ümmet yaratmanın gidişatını akp den daha iyi organize edecek bir parti mi var? adam daha ne yapsın cia nın kucağında hem zıplayan hem zırlayan fetoşla başbaşa vermişler devletin her kademesinde kadrolaşmışlar,milletin milliyetçilik refleksinde demokrasi refleksinde, din olgusunda kısacası herşeyde ılımlı bir millet yaratmışlar ve yaratmaya devam ediyolar.daha ne yapsınlar ki allah aşkına...davos ve nato çıkışlarında bile abd'nin parmağı olduğunu düşünüyorum ki zaten davos sayesinde daha fazla oy kaybının önüne geçebildi akp.neden olmasın? ordaki muhattaplardan biri küçük amerika (israil) diğeri abd'nin kurdurduğu bir parti olan akp.ayrıca seçimi kazanmış olmaları zaten kendilerine abd'nin ve ab'nin onayının devam ettiğine işarettir.çünkü abd akp yi silecek,ona rağmen akp seçimlerde bu kadar yolsuzluk üçkağıtçılık yaparak seçimleri kazanacak!! bir yazı okumuştum...bir mühendis gece belli bir saatten sonra yurtta istinasız tüm şehirlerde akp oylarının artmaya başladığını ve aynı oranda muhalif partilerin oylarının azaldığına dikkat çekmişti ve burda bir oyun var demişti.ayrıca buna sadece teori olarak bakılsa bile kritik yerlerdeki elektrik kesintileri,oy çalmalar,sahte oy kullanmalar,sistem çökmeleri...abd'nin sildiği bir partinin bunları yaparak seçim kazanabileceğini ben hiç sanmıyorum.
ayrıca başka bişeyden de bahsetmek istiyorum.hakkaten net'te bir sorun olmadığı ve bütün sitelere rahatça erişebildiğim halde bu siteye girebilmem 15 dakkayı geçiyor.bu 1 haftadır böyle.iki gün önce bir arkadaşında bundan bahsettiğini gördüm.tayyip bizim siteye mi saldırıyor ne yapıyor anlamadım ki :) üstadlarımızın bunun neden olabileceği hakkında bir fikri var mı acaba diye soracaktım ?
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 22, 2009 6:04

AKP'de ikinci isyan!

Ergenekon’daki son dalganın AKP’de yarattığı çatlak genişliyor. Bakan Günay’dan sonra Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem de ‘’Kuşku ve endişe var’ dedi.

ANKARA - Ergenekon’daki son dalganın AKP’de yarattığı çatlak genişliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan sonra NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı ve AKP Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem de ‘’Kuşku ve endişe var’’ dedi.

Erdem TBMM’de bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Ergenekon sınırının genişlediğine işaret ederek, bunun toplumda kuşku oluştuğuna dikkat çekti. Ergenekon’un içyüzünün açığa çıkmasının önemli olduğunu vurgulayan Erdem, bazı kişilerin belli tertipler içinde olduklarının görüldüğünü söyledi. Erdem, “Üç insan bir araya gelir ve ‘Vatan millet sakarya’ sohbeti yapar. Şimdi toplumda ‘Acaba bu da dahil edilir mi’ diye bir endişe oluştu. Endişe verici olan bu. Kamuoyunda kuşkular var” diye konuştu.

“DEMOKRASİ ÇALIŞSSIN’’
Kendisinin sözlerinin Bakan Günay ile bağlantısı olmadığını söyleyen Erdem, AKP içinde benzer değerlendirmelerin olup olmadığı sorusuna “Ben onu bilemem. Hepimiz bu ülkenin insanıyız ve bu ülkenin iyiliğini, istikrarını, huzurunu istiyoruz. Kamuoyunda olan endişeleri de dile getirmek zorundayız. Ben bu tereddütleri dile getiriyorum” dedi.

Bu sürecin gerçek suçluları ortaya çıkarmasını dilediğini ifade eden Erdem, “Artık bırakalım demokrasi kendi kendine çalışsın. Başka güçler, hükümetleri değiştirmeye kalkmasın. Ama önemli olan bu sürecin etkin ve doğru şekilde götürülmesidir. Bizim Meclis grubunda bu konular görüşülmüyor. Kapalı oturum olur mu olmaz mı bilemem. Ama konu açılırsa gündeme getiririm” dedi.

AKP’NİN SİVRİ DİLLİ VEKİLİ

Erdem, 2004 yılında da dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cezaevinden çıkan eski DEP milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan ile görüşmesine karşı yayınlanan bildiriyi imzalayan AKP milletvekilleri arasında yer almıştı. Erdem geçen yıl da “AKP merkez sağ parti olamadı” diyerek partisinde soğuk duş etkisi yaratmıştı. Erdem, açıklamasında “Yüzde 47 oy ülke için iyi olmadı. AKP’nin normal oy oranının o kadar olduğu kanaatinde değilim, yüzde 40’ın altında olurdu” demiş ve halkın yüzde 53’ünün oyunu alamadığını anımsatarak, AKP’nin irtica getireceği yönünde endişe bulunduğunu ifade etmişti.

:arrow: http://www.gazeteport.com.tr/SIYASET/NEWS/GP_441153
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x