Ergenekon davasının 61. duruşmasında tutuklu sanık Erol Ölmez'in savunmasına devam ediliyor. Ölmez, dünkü duruşmada savcı Zekeriya Öz'ün kendisine itirafçı olma karşılığında tahliye sözü verdiğini iddia etti..
Duruşmada Erol Ölmez, dün başladğı savunmasına devam ediyor. Ölmez, mahkemede gözaltına alındığı günden bugüne emniyette, savcılıkta ve cezaevinde yaşadıklarını anlattı.
Kuddisi Okkır'la koğuş arkadaşlığı da yapan Erol Ölmez, Okkır'ın sağlık durumu ile ilgili savcı Zekeriya Öz'e ifade verdiğini belirtti. Ölmez, savcı Zekeriya Öz'ün kendisini ciddiye almadığını savundu. Ölmez, ek ifadesini alan savcı Zekeriya Öz'ün kendisine itirafçılık teklifinde bulunduğunu iddia etti.
Ergenekon savcısının "Alparslan Arslan'ı tanıyormusun?" sorusunu tanımıyorum diyerek yanıtladığını belirten Erol Ölmez, konuşmasını şöyle sürdürdü; "bu cevabım üzerine Savcı 'tanıyacaksın' dedi. Ben şimdi senden bir şeyler isteyeceğim. Sen benim söylediklerimi kendi el yazınla yazacaksın, ek ifade gibi vereceksin. Sen daha cezaevine varmadan ben seni tahliye ettireceğim. Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım'la birlikte olduğunu anlatacaksın. Ben seni tanık korumaya alacağım' dedi.."
Kaynak: http://ulusalkanal.com.tr/index.php?opt ... 1&Itemid=4
*: Benim eklediğim ara başlık.