Ergenekon davası sanığı Fikret EMEK'i inceleyelim...
1963 Afyonkarahisar doğumlu olan Fikret EMEK, lisedeyken babasını kaybetti. Banka memuru olan annesinin işi nedeniyle Eskişehir'e yerleştiler. Kara Harp Okulu'ndan 1985 yılında Piyade Subayı olarak mezun olduktan sonra askeriyede çeşitli kademelerde çalıştı. Fikret Emek Uzun yıllar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yaptı. Terör örgütüne yapılan operasyonlarda görev adlı. 1997 yılında Şırnak'ta PKK'lılarla girdikleri çatışmada ağır yaralandı. Çatışmada beraberindeki 14 asker yaşamını yitirdi. Önce kendisinin de şehit olduğu zannedilmişti, ancak sonradan yaşadığı farkedilerek tıbbi müdahalede bulunuldu. Uzun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına ilaç takviyesi ile kavuşabildi. 2005 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli oldu
Avukatı emekli Albay Levent Göktaş, mahkemede Binbaşı Fikret Emek'i şöyle anlatıyor: "Fikret Emek'i 1995 yılında Cudi Dağı'nda PKK'ya karşı yaptığımız bir operasyonda tanıdım. Cudi Dağı'nın tepesine yaklaştığımızda tepe zirvesinden üzerimize doğru teröristlerin yoğun ateşine maruz kaldık. Ben diz altından ayağımdan sıyrıkla yaralanırken Emek'in göğsü kan içinde kalmıştı. Kan yüzüme fışkırıyordu. Kan gelen yere harp paketi sarıp üzerine de baskı yapsın diye taş koydum. Emek tedavisinden sonra 2002'de alayımızda personel ve istihbarat subayı olarak görevlendirildi''
Terör örgütüne yönelik opasyonlara katılan, ülkedeki milyonlarca insanın geceleri rahat uyuması için eli kanlı katillerle boğuşan bu ülkenin kahraman bir subay, bugün adı yalaka medya tarafından "terörist"e çıkmış bir şekilde, eşi 4 yıldır kim bilir ne hâlde, cezaevindeyken çocuğu dünyaya gelmiş, kahraman binbaşımız kızını göremiyor, hürriyetinin elinden alınmasının yanında kızının ve eşinin özlemi de onun acısını arttırıyor..
Sahte belgelerle, polisin gömdüğü el bombaları ile içeri alınan, bir çoğu askeri başarılara imza atıp şeref madalyaları kazanmış kahraman emekli ve muvazzaf komutanlarımızın hatırlanması için hazırlanmıştır.