Ergenekon'un isim babası Ramazan Akyürek!
Fiyaskoyla yükseliyor
Uluç, Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde imza attığı fiyaskolara rağmen Emniyetteki yükselişiyle ilgili şok iddialarda da bulundu.
Ergenekon isminin yargı tarafından değil Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı tarafından verildiği öne sürüldü
Hıncal Uluç, dünkü köşe yazısında Ümraniye soruşturmasına Ergenekonisminin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından konulduğunu belirtti.
Uluçun konuyla ilgili yazısı şöyle:
Korku imparatorluğu.. Bu notlarım çok ama çok ciddi.. Herhangi bir şey iddia etmeden, sadece düşünmenizi istiyorum. Bazen düşünmeye başlamak, her şeyin başlangıcı olur çünkü.. Bu yüzden Ergenekon Çeşitlemeleri başlığından ayırdım, ayrı koydum ki, herkes okusun, herkes düşünsün..
Türkiye Cumhuriyeti Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlunu teknik dinlemeye alan yargı kararı internette var. Açıp bakabilirsiniz. Yargı, Ergenekon için Terör Örgütü demiyor. Ya ne diyor?. Emniyet Genel Müdürlüğünün nitelemesine göre Terör Örgütü Ergenekon.. Yani.. Ergenekonu Terör Örgütü ilan eden Yargı değil.. Emniyet Genel Müdürlüğü..
Kim yapmış bu nitelemeyi peki.. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek..
Peki Ergenekona Terör Örgütü diyen Ramazan Akyürek kim?
Trabzon Emniyet Müdürü iken içinde çocukların da olduğu McDonaldsı bombalayan Yasin Hayalin suçunun terörle ilgili olmadığına karar veren ve onu bu suçla mahkemeye sevketmeyen Polis Şefi.. Ramazan Akyürek o zaman görevini yapsa ve Yasin Hayal ve çetesinin peşine ciddi ciddi düşseydi bugün Hrant Dink belki de hayatta olacaktı. Çocukların üzerine bomba atan gerçek adamın terörle ilgisi yok, ama daha ne olduğunu kimsenin bilmediği, adı bile rastgele konmuş hayali Ergenekon, terör örgütü, Akyüreke göre..
Dahası.. Ramazan Akyürekin Trabzon fiyaskosuna rağmen Emniyette yükselmesi, hem de bu müthiş istihbarat skandalına imza atan adamın alay eder gibi Genel Müdürlük İstihbarat Daire Başkanlığına getirilmesi açık olan karısının ani bir kararla kapanması ve çarşafa bürünmesiyle başlıyor, bir tesadüf..