Erhan Göksel'in SP İstanbul adaylığında yaşananlar ve ...

Erhan Göksel'in SP İstanbul adaylığında yaşananlar ve ...

İletigönderen Ozer86 » Cmt Şub 21, 2009 22:24

Erhan Göksel'in SP İstanbul adaylığında yaşananlar ve Bekaroğlu fiyaskosu!

Yalçın Pekşen, Hürriyet’te yazdığında ihtimal vermemiştim, ama araştırdığımda öğrendim ki Erhan Göksel’in Saadet Partisi’nden İstanbul adaylığı son anda engellenmiş ve perde gerisinde acayip şeyler olmuş.
İşte olayın özet hikâyesi:
Takriben iki-buçuk ay önce Prof. Erbakan, Göksel’i Balgat’taki evine davet edip şu teklifi yapar:

Erbakan’ın sözleri
- “Erhan bey sizi yakından izliyoruz. Ekranlardaki konuşmalarınız ve milli söylemleriniz tabanımızı heyecanlandırıyor. Mübalağa etmiyorum, Türkiye’de AKP’ye en iyi muhalefeti siz yapıyorsunuz.”
Prof. Erbakan devam ediyor:
-Hülasa biz istişareler sonucu sizin partimiz Saadet’ten İstanbul adayı olmanızın faydalı olacağı sonucuna vardık. Eğer kabul ederseniz emin olun İstanbul’u sallar ve AKP’yi bitiririz.
Göksel şaşırır ve tereddüt ederek sorar:
-Efendim Saadet tabanı beni benimser mi?
Prof. Erbakan:
-Bunu biz de değerlendirdik. Benimseyeceğine kanaat getirdik. Aday olursanız siz her akşam ekranda olacak ve AKP’nin maskesini bir bir indireceksiniz. Hiçbir aday sizin gibi medyatik olamaz. Maşallah belagatınız iyi, mes’elelere fevkalade vakıfsınız. Siz sadece İstanbul adayı olmayacaksınız, aynı zamanda söyleyeceklerinizle bütün Türkiye’ye mesaj vereceksiniz.Teklifimizi kabul ederseniz sizin için ön imaj kampanyaları yapacağız. Göreceksiniz belki seçilemeyeceksiniz ama siz İstanbul’da AKP’ye kaybettireceksiniz!

Milli Gazete’de manşetler
Teklif Erhan Göksel’in aklına yatar ve akabinde Milli Gazete’de neredeyse her gün Göksel’in demeç ve beyanları manşete taşınır.
Erhan bey bu süreçte Milli Görüş camiasından gizli gizli adaylık tebriklerini de kabule başlar.
Derken beklenmedik bir şey olur ve dinlendiği açıklanan Verso Başkanı Erhan Göksel Ergenekon soruşturması bağlamında apar-topar gözaltına alınır.
Göksel hâkimin serbest bırakması sonrasında SP’nin adaylığı bağlamında yaptığı çalışmalarını sürdürür ve partinin Adana ve Bursa toplantılarına konuşmacı olarak katılır.
Erhan bey adaylık ilanını beklerken Saadet Partisi karışır ve Erhan Göksel’in adaylığı Ergenekon gözaltısı dikkate alınarak tartışmaya açılır.
Sonuç: Erhan Göksel’in adaylığı askıya alınır ve yerine Mehmet Bekaroğlu aday yapılır.

Müslüman solcu
Peki Bekaroğlu kim midir?
Saadet’le alay edip bu partiden bir süre önce ayrılan ve Ertuğrul Günay ile Müslüman sol bir parti için zemin yoklamaları yapan adamdır.
Özelliği marjinallerle verdiği görüntülerdir.
Bekaroğlu’nu bir gün Cumartesi Anneleri ile, ertesi gün Ermeni istismarcıları ile görmek mümkündür.
Bir başka bilinen vasfı Numan Kurtulmuş’a yaptığı muhalefet ve onun liderliğine ettiği sözlerdir ki bu konuda yayımlanan röportajlar vardır.
Marjinal panelist
Belli ki Prof. Erbakan, Göksel’in aday yapılmaması noktasında Ergenekon ileri sürülerek ikna edilmiştir.
İyi ama neden Bekaroğlu?
Benim de hemşerim olan Mehmet bey meydanların adamı değil, entel ve marjinal bir panel konuşmacısıdır. Dolayısıyla halkla bütünleşmesi ve de geniş kitlelere mesaj verebilmesi mümkün değil.
Nitekim öyle olduğu içindir ki Bekaroğlu’nun adaylık ilanı ile Saadet Partisi İstanbul’da her gün gerilemektedir.
Dahası özel bilgilerimin ışığında söylemeliyim ki Saadet İstanbul örgütü de yakın geçmişte Numan beye laf eden Bekaroğlu’nu benimsemiş değildir.
Tam bu noktada soracağım soru şudur:
Ekran konuşmaları ile AKP’yi tarumar edeceği bilinen Erhan Göksel’in aday olamamasında acaba AKP zirvelerinin dolaylı katkıları olmuş mudur sizce?

Fatih Erbakan
Diyeceksiniz ki Bekaroğlu AKP’yi tarumar ediyor ya!
Etmiyor... Dikkat edin o her gün Kılıçdaroğlu’nu dövüyor. Marjinal sosyalist parti adayı gibi uçuk-kaçık şeylerle uğraşıyor. Emperyalizm demiyor, tersine küreselleşmeye iman ediyor... Bekaroğlu fikir yapısı bağlamında SP’den çok AKP’ye yakın duruyor.
Diyelim Erhan Göksel olmadı, yahu Fatih Erbakan’ı niye yapmadınız... Fatih bey önceki gün Zonguldak’ta yaptığı müthiş konuşmayla babasının oğlu olduğunu kanıtlamıştır. Genç Fatih on tane Bekaroğlu ederdi... Ayinesi işse kişinin tablo ortadadır.

(...)
Resim
Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x