Yalçın Pekşen, Hürriyette yazdığında ihtimal vermemiştim, ama araştırdığımda öğrendim ki Erhan Gökselin Saadet Partisinden İstanbul adaylığı son anda engellenmiş ve perde gerisinde acayip şeyler olmuş.
İşte olayın özet hikâyesi:
Takriben iki-buçuk ay önce Prof. Erbakan, Gökseli Balgattaki evine davet edip şu teklifi yapar:
Erbakanın sözleri
- Erhan bey sizi yakından izliyoruz. Ekranlardaki konuşmalarınız ve milli söylemleriniz tabanımızı heyecanlandırıyor. Mübalağa etmiyorum, Türkiyede AKPye en iyi muhalefeti siz yapıyorsunuz.
Prof. Erbakan devam ediyor:
-Hülasa biz istişareler sonucu sizin partimiz Saadetten İstanbul adayı olmanızın faydalı olacağı sonucuna vardık. Eğer kabul ederseniz emin olun İstanbulu sallar ve AKPyi bitiririz.
Göksel şaşırır ve tereddüt ederek sorar:
-Efendim Saadet tabanı beni benimser mi?
Prof. Erbakan:
-Bunu biz de değerlendirdik. Benimseyeceğine kanaat getirdik. Aday olursanız siz her akşam ekranda olacak ve AKPnin maskesini bir bir indireceksiniz. Hiçbir aday sizin gibi medyatik olamaz. Maşallah belagatınız iyi, meselelere fevkalade vakıfsınız. Siz sadece İstanbul adayı olmayacaksınız, aynı zamanda söyleyeceklerinizle bütün Türkiyeye mesaj vereceksiniz.Teklifimizi kabul ederseniz sizin için ön imaj kampanyaları yapacağız. Göreceksiniz belki seçilemeyeceksiniz ama siz İstanbulda AKPye kaybettireceksiniz!
Milli Gazetede manşetler
Teklif Erhan Gökselin aklına yatar ve akabinde Milli Gazetede neredeyse her gün Gökselin demeç ve beyanları manşete taşınır.
Erhan bey bu süreçte Milli Görüş camiasından gizli gizli adaylık tebriklerini de kabule başlar.
Derken beklenmedik bir şey olur ve dinlendiği açıklanan Verso Başkanı Erhan Göksel Ergenekon soruşturması bağlamında apar-topar gözaltına alınır.
Göksel hâkimin serbest bırakması sonrasında SPnin adaylığı bağlamında yaptığı çalışmalarını sürdürür ve partinin Adana ve Bursa toplantılarına konuşmacı olarak katılır.
Erhan bey adaylık ilanını beklerken Saadet Partisi karışır ve Erhan Gökselin adaylığı Ergenekon gözaltısı dikkate alınarak tartışmaya açılır.
Sonuç: Erhan Gökselin adaylığı askıya alınır ve yerine Mehmet Bekaroğlu aday yapılır.
Müslüman solcu
Peki Bekaroğlu kim midir?
Saadetle alay edip bu partiden bir süre önce ayrılan ve Ertuğrul Günay ile Müslüman sol bir parti için zemin yoklamaları yapan adamdır.
Özelliği marjinallerle verdiği görüntülerdir.
Bekaroğlunu bir gün Cumartesi Anneleri ile, ertesi gün Ermeni istismarcıları ile görmek mümkündür.
Bir başka bilinen vasfı Numan Kurtulmuşa yaptığı muhalefet ve onun liderliğine ettiği sözlerdir ki bu konuda yayımlanan röportajlar vardır.
Marjinal panelist
Belli ki Prof. Erbakan, Gökselin aday yapılmaması noktasında Ergenekon ileri sürülerek ikna edilmiştir.
İyi ama neden Bekaroğlu?
Benim de hemşerim olan Mehmet bey meydanların adamı değil, entel ve marjinal bir panel konuşmacısıdır. Dolayısıyla halkla bütünleşmesi ve de geniş kitlelere mesaj verebilmesi mümkün değil.
Nitekim öyle olduğu içindir ki Bekaroğlunun adaylık ilanı ile Saadet Partisi İstanbulda her gün gerilemektedir.
Dahası özel bilgilerimin ışığında söylemeliyim ki Saadet İstanbul örgütü de yakın geçmişte Numan beye laf eden Bekaroğlunu benimsemiş değildir.
Tam bu noktada soracağım soru şudur:
Ekran konuşmaları ile AKPyi tarumar edeceği bilinen Erhan Gökselin aday olamamasında acaba AKP zirvelerinin dolaylı katkıları olmuş mudur sizce?
Fatih Erbakan
Diyeceksiniz ki Bekaroğlu AKPyi tarumar ediyor ya!
Etmiyor... Dikkat edin o her gün Kılıçdaroğlunu dövüyor. Marjinal sosyalist parti adayı gibi uçuk-kaçık şeylerle uğraşıyor. Emperyalizm demiyor, tersine küreselleşmeye iman ediyor... Bekaroğlu fikir yapısı bağlamında SPden çok AKPye yakın duruyor.
Diyelim Erhan Göksel olmadı, yahu Fatih Erbakanı niye yapmadınız... Fatih bey önceki gün Zonguldakta yaptığı müthiş konuşmayla babasının oğlu olduğunu kanıtlamıştır. Genç Fatih on tane Bekaroğlu ederdi... Ayinesi işse kişinin tablo ortadadır.
(...)

Kaynak