Erhan Göksel öldü

Genel & Güncel Konular

Erhan Göksel öldü

İletigönderen Başkomutan » Cum May 21, 2010 22:07

[img]http://www.avazturk.com/upload/Image/2010/Mayis/erhan_goksel_oldu.jpg[/img]

Erhan Göksel öldü

Yaptığı analizlerle gündem yaratan Erhan Göksel'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Başında bulunduğu VERSO Araştırma Merkezi ile gündem yaratan araştırmalar yapan Göksel'in bulunduğu ABD'de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

avazturk.com

ayrıntı...

Göksel'i ölüm otel odasında yakaladı

Ergenekon soruşturmasının tutuksuz yargılanan sanıklarından Erhan Göksel, ABD'de yaşamını yitirdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanın ardından da serbest bırakılan Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel, Amerika'da kaldığı otel odasında hayatını kaybetti.

Ankara'da 1959'da dünyaya gelen Göksel, 1976'da Hacettepe Tıp Fakültesi'ne girdi. Ardından ekonomi doktora eğitimini yaptı. Politik psikoloji üzerine çalıştı. 1987'de çalışmakta olduğu Ankara Numune Hastanesi'nden istifa etti. Politik danışmanlık hizmetlerine, 1989'da Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi'ni kurarak Adnan Kahveci ile birlikte başladı.

Göksel, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Melih Gökçek gibi siyasilerei danışmanlık yaptı. 1996'da Bulgar Başbakanı Kostov'un, 1999'da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in başkanlık kampanyalarını yürüten Göksel, 1998-2000 arasında ABD'de Başkan Yardımcısı Al Gore'a Ortadoğu danışmanlığı yaptı. Göksel, "Ergenekon" soruşturması kapsamında da gözaltına alındı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Evli olan Göksel, ABD'de kaldığı otel odasında ölü halde bulundu

internethaber
En son Başkomutan tarafından Cum May 21, 2010 22:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Re: Erhan Göksel öldü

İletigönderen IV.Murat » Cum May 21, 2010 22:09

Beklenmeyen ve şaşırtıcı bir ölüm. Tanrı'dan rahmet diliyorum.
Kullanıcı küçük betizi
IV.Murat
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen alper8428 » Cum May 21, 2010 23:12

allah rahmet ettsin mekanı cennet olsun 3 ay önce babası şimdi kendi
Kullanıcı küçük betizi
alper8428
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen İL-BARS » Cum May 21, 2010 23:24

Değerli ve bilgili bir araştırmacıydı. Flash TV'de Yılmaz Tunca ile beraber yaptıkları Gerçek Gelecek programını hiç kaçırmazdım. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar dilerim.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen baragakal » Cum May 21, 2010 23:29

Uzuldum, ciddi bir kayip. Taksirati affola.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen maydonos » Cmt May 22, 2010 1:13

İŞTE VEFAT ETMEDEN 1 GÜN ÖNCE ODATV'YE GEÇTİĞİ MESAJ

Soner Yalçın yazdı...

21.05.2010 23:38

--------------------------------------------------------------------------------

Odatv.com bir can dostunu kaybetti.
Odatv.com kuruluşunda büyük emeği olan bir yoldaşını kaybetti.
Odatv.com bugüne gelmesinde büyük emeği olan bir danışmanını kaybetti.
Ağabeyini kaybetti...
Kardeşini kaybetti...
...

İnanılacak gibi değil.
Daha 24 saat önce mailleşiyorum.
Sonra Ayhan Bozkurt vefat haberini veriyor.
Gülüyorum, "olur mu öyle saçma şey, daha dün mailleştik" diyorum.
İnanmak istemiyorum.
Ama...
Öğrenince...
Elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemiyorum. Ankara’daki evini arıyorum.
Yardımcısıyla konuşuyorum. Ama aileden kimseyi rahatsız etmek istemiyorum.
Ne diyebilirim ki...
Sizi sıkıştırıyorlar, "haber yapmamız lazım" diye.
Konuşamıyorum.
"20 yıllık dostumdu" diyebiliyorum; "20 yıllık."
...

Neden bilmem aklıma "ben 'deli' seviyorum" sözü takıldı.
Hep Türkiye'nin ele avuca sığmaz, adam gibi adamlarıyla dostluk kurdum.
Hep yaramaz adamların yanında durdum.
Eğilmeyen, boyun eğmeyen, inadına yürüyen adamlarını sevdim ben.
Erhan Göksel benim "deli" yoldaşlarımdan biriydi...
....

Barış Pehlivan da üzgün ama haber yapmamız gerektiğini söylüyor.
"Dün gönderdiği mailleri atayım size" diyebiliyorum.
Bu mailler aslında Erhan Göksel'i kimin öldürdüğünün en önemli kanıtı.
Tarihe geçmesini istiyorum...
...

Erhan Göksel'den ilk mail dün (Perşembe) 16.44'te geldi:

"Aslan Arkadaşım,
Ne alemdesin.
Dün NY (NewYork) 'da seni her gün okuyan bir Dr. Hanımla tanıştım. 25 yıldır buradaymış.
Her sabah ODA TV’ye giriyorum dedi.
Etkililiğin çok iyi bir seviyeye çıktı.
Belki de en etkili site oldun.
(...)
Sevgiler.
Erhan"

Erhan Göksel'in dün (Perşembe) 21.35'te gönderdiği ikinci maili aslında ölüme onu nelerin götürdüğünü açıklıyor:

"(...)
Haziran sonu 10 gün geleceğim.
Aybaşından itibaren sana buradan exclusive bilgi atacağım.
Yaptığın haberlere de ayrıca teşekkürler.
Hala teknik alt yapımı, hatta 8 telefonumu iade etmediler.
3 ülkedeki ofislerimi kapayıp, TR (Türkiye) Verso'yu da askıya aldım. 29 kişiyi (3 ülkede toplam) işten çıkarmak zorunda kaldım.
Adalet duygumdan dolayı kimseyi ortada bırakmadım, Holdinglerin ödemediği kıdem tazminatı ödüyorum. Ayrıca SGK’dan maaş alsınlar diye ihbar tazminatı da ödedim.
Burada kazandığım para onlara gidiyor.
Bu arada 10 gün önce yasal olarak takipsizliği de tebliğ ettiler. Ama sonuç değişmedi.
Maalesef TR bitmiş.
Bir adam suçlu ise 1 ayda iddianame hazırlarsın; değilse de 1 ayda takipsizlik veririsin.
12 Eylül bile böyle değildi.
Devrimci Yol davasından binlerce kişi yargılandı.
Bir yılı geçmeden mahkemeye çıkmayan kalmamıştı.

Burada işlerim iyi. Dünyanın ilk 30 Bankasından birinin yönetiminde olmak hoş doğrusu.
2. Krizi de geçen sene söylemiştim hatırlarsan.
5 ay gecikmeyle de olsa ilk söyleyen olduğum için burada, paranın kalbinde bana büyük sükse yaptırdı.
Şu sıra çok gözdeyim.
Neyse... Gelince arayacağım.
Sevgiler.
Sağlıcakla kal.
Erhan"

Sözün bittiği yerdeyiz...
Odatv'nin yazdığı gibi; Ergenekon Davası bir şehit daha aldı.
Türkiye'nin başı sağolsun...

Soner Yalçın
Odatv.com
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen BabaHoroz » Cmt May 22, 2010 16:20

Nedense içimde kuşku oluştu.Öldürülmüş olabilir.
Ben mi çok kuşkucu oldum acaba ?

Allah rahmet eylesin
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen Urunguj » Pzr May 23, 2010 1:35

Erhan Göksel'i Türkiye tanıyor.
Son 25 yılın siyasi gelişmelerinin içindeki önemli isimlerden biri.
Sırasıyla Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan vs. hepsiyle çalıştı.
Verso Strateji'nin sahibiydi.
Partilere, liderlere, yerli ve yabancı şirketlere araştırmalar yapar, raporlar hazırlardı.
Bir gün...
22 Ocak 2009 günüydü...
Ergenekon'un 11'inci dalgasında gözaltına alındı.
Ve medyada bildik suçlayıcı yayınlar başladı.
Neler yazılmadı, neler söylenmedi ki hakkında.
Ergenekon örgütü için lobi faaliyeti yaptığı bile dile getirildi!
4 günlük gözaltından sonra salıverildi.
Erhan Göksel serbest kalınca anladı ki, hayatında pek dostu- arkadaşı yokmuş. Hepsi bir yerlere sinmişti.
Bir dönem evinden çıkmayan bugünün yandaş gazetecileri bile kaybolmuşlar; bir geçmiş olsun bile dememişlerdi.
Erhan Göksel üzüldü ama çok da üzerinde durmadı.
Ama...
Ama bir acı kayıp onu yıktı.
Oğlunun başına gelenleri kabul edemeyen Tevfik Göksel, oğlu salıverildikten 3 ay sonra vefat etti.
Erhan Göksel "babam benim gözaltına alınmama dayanamadı" diye açıklama yaptı.
Durun.
Bitmedi.
Tarih 12 Mayıs 2009.
Ergenekon soruşturmasını yürütenler, Erhan Göksel'in İş Bankası'ndaki kasalarının açılmasına karar verdi. Bir şey çıkmadı kasalardan.
Fakat.
Aramalar, gözaltılar ve gazete ile TV’de çarşaf çarşaf hakkında akla hayale gelmeyecek "haberler" Erhan Göksel'i iflas ettirdi.
Bir yıl boyunca kimseden iş alamadı.
İş yaptıkları korkup bir daha çalışamayacaklarını söyledi.
Erhan Göksel iki çocuğuna, eşine ve onlarca çalışanına bakmak zorundaydı.
Didindi. Koşturdu. Her kapıyı çaldı.
Olmadı. Karşısına hep Ergenekon gerekçesi çıkarıldı.
Ve…
Erhan Göksel babasından sonra işini de kaybetti.
Gözaltına alınmasından tam bir yıl sonra Türkiye'yi terk etti.
ABD'den iş bulmuştu.
Üç aydır memleketinden uzakta; bir acı vatanda ekmek peşinde koşturuyor.
Türkiye ile ilgisini kopardı.
Ancak geçtiğimiz gün Türkiye'den gelen bir haberi gözü yaşararak dinledi.
Haber şuydu:
Ergenekon 4'üncü İddianamesi açıklandı.
Bu iddianame Erhan Göksel için ne diyordu biliyor musunuz:
"Kovuşturmaya Yer Yoktur."
Sözü uzatmaya gerek var mı?
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
Erhan Göksel'e birilerinin bir özür borcu yok mu?
Ve o birileri bunun hesabını vermeyeceklerini mi düşünüyor?
Yanılıyorlar.

http://www.odatv.com/n.php?n=erhan-goks ... 3004101200

Kaçıncı Kuddusi Okkır olayıdır bu?

Edit nedeni: 1. Pembe sevdiğim bir renk değildir, ama yazı farkeilsin diye önerilen renk kodlarından birini seçtim-bu çıktı!
2. Lİnk vermek için.

Eşkiyaların hakim-savcı olduğu bir hukuk sisteminden ancak Hitler doğar!
En son Urunguj tarafından Pzr May 23, 2010 2:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen Urunguj » Pzr May 23, 2010 1:40

Bu da Sabahattin Önibar"ın notu:

Tamı tamına 21 yıl önceydi. Merhum Adnan Kahveci beni öğle yemeğine davet etmişti. Kahveci yemeğe çağırdığı üçüncü ismi bana takdim etti: “Sebo Erhan Göksel’le tanışmanı istiyorum. Benim danışmanımdır. İnan hem müthiş bir vatansever hem de süper bir beyindir...” Erhan’la o gün bugün yakın dost olduk. Pek çok seyahate beraber gittik, baş başa yemekler yedik ve beraber TV Programları yaptık. Özellikle Mesut Yılmaz’a danışmanlık yaptığı günlerde neredeyse gün aşırı beraber olurduk. Malum son dönemde AKP’ye muhalefette yine aynı bakıştaydık. Ve Sevgili Erhan’ı önceki gün ABD’de geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Kuşkusuz Erhan’ı öldüren şeklen elbette kalp kriziydi ama onu tetikleyen nedenler farklıydı. Kamuoyu bilmez, Erhan Ergenekon soruşturması bağlamında sadece göz dağı vermek yani AKP iktidarına yaptığı keskin muhalefetin önüne geçmek için gözaltına alınmış, akabinde hemen serbest bırakılmıştı. Ergenekon’la zerre ilişkisinin olmadığı daha sonra hazırlanan iddianame ile de ispatlandı yani adı hiçbir şekilde iddianamelere girmedi. İşte bilinmeyen husus Ergenekon göz altısı sürecinde Erhan Göksel’in bütün arşivlerine el konması ve bir daha kendine iade bile edilmemesiydi. Sevgili Erhan bütün iş kayıtlarına el konması ile fiili olarak işsiz bırakılmıştı. Buna ilaveten iktidar tarafından kuşatılarak Türkiye’den iş alması engellendi. Dahası, ünlü bir şirkete yaptığı danışmanlık da iptal edildi.. Hayır bütün bunları ben uyduruyor değilim, yakın çevresi ve hatta Hürriyet’den Yalçın Bayer gibi dostları da biliyor. Sevgili Erhan ABD’ye giderken, “Nereden çıktı ABD” dediğimde, “Rızkımı, ekmeğimi aramaya gidiyorum, AKP bana ekmek yedirmiyor. Hem arşivime el koydu hem de iş almamı engelliyor” demişti... Ve ABD’de ekmek peşinde koşan Erhan’ın kalbi o strese ve koşuşturmaya dayanamayıp stop etti. Soruyorum size Erhan’ın ölümünden onu fiili olarak ABD’ye sürgün edenler sorumlu değil midir? Evet Erhan’ı öldürenler, ona bu ülkede ekmeği çok görenlerdir... Görüyorsunuz AKP’ye muhalefetin bedeli önce işini, akabinde hayatını kaybetmek oluyor... Bu vesile ile Sevgili Erhan’a rahmetler, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum...

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=13356

edit: Klavyem bozuldu. O nedenle bazı harfler birkaç kez basmayınca çıkmıyor. Oysa Erhan Göksel'in kaybı,

bir "k" olmamasından çok daha önemlidir!
En son Urunguj tarafından Sal May 25, 2010 22:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen pamol » Pzr May 23, 2010 14:43

erhan gökseli yanlızca son zamanlarda yaptığı tv programından tanıdım,insanın bu kadar dobrasına ilk defa rastladım ama hükümeti eleştirmek gibi affedilmez bir hatanın içine düşmesi onu ergenekoncu yapmaya yettide arttı bile ..
Türkiye cumhuriyeti anayasasının değişmez hatta değişiklik yapılamsı teklif bile edilemez maddelerinden ikisi irtica ve bölücülük değilmiki vatanın bütünlüğünü savunmak ergenekonculuk oluyor,insanlar miliyetçilikle ulusalcılıkla suçlana biliyor sayın savcıların mesleki adları cumhuriyet savcısı değilmiki cumhuriyeti savunankişileri ergenekoncu olarak sorguluyorlar elde hiç delil yokken erhan göksel gibi vatan severler herşeylerine kadar yok edilmek isteniyor,hatta özel hayatı bile gasp ediliyor bu durumdan sadece ve sadece yandaşlar ve dönekler memnun bide kandırılmış beyinler,
Şu bir gerçektirki bu duruma sevinen sözde aydınlar bir gün sıranın kendilerine geldiğini mutlaka göreceklerdir ,çünkü kendine ihanet eden mutlaka birgün onlarada ihanet edecektir savıyla işi bitenler bir bir aynı muameleye tabi olacaklardır
Kullanıcı küçük betizi
pamol
Üye
Üye

İletiler: 5

İletigönderen yigitler » Pzr May 23, 2010 18:27

Allah rahmet eylesin, isiklar icinde yatsin. Gercek Gelecek adli programi muhtesemdi, ama ekrandan kaldirilinca ekranlarda gormedik kendisini, adam gibi dir adamdi. Ailesine ve yakinlarina Allah sabir versin.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen orhunefe » Sal May 25, 2010 9:48

Çok üzüldüm. Büyük kayıp. Değişik bakış açıları olan ne dediğine her zaman kulak kabartılacak vatanperver bir abimizdi.

Evet Ergenekon şehididir kendisi.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen mes » Sal May 25, 2010 20:00

Urunguj yazdı:Bu da Sabahattin Önibar"ın notu:

Tamı tamına 21 yıl önceydi. Merhum Adnan Kahveci beni öğle yemeğine davet etmişti. Kahveci yemeğe çağırdığı üçüncü ismi bana takdim etti: “Sebo Erhan Göksel’le tanışmanı istiyorum. Benim danışmanımdır. İnan hem müthiş bir vatansever hem de süper bir beyindir...” Erhan’la o gün bugün yakın dost olduk. Pek çok seyahate beraber gittik, baş başa yemekler yedik ve beraber TV Programları yaptık. Özellikle Mesut Yılmaz’a danışmanlık yaptığı günlerde neredeyse gün aşırı beraber olurduk. Malum son dönemde AKP’ye muhalefette yine aynı bakıştaydık. Ve Sevgili Erhan’ı önceki gün ABD’de geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Kuşkusuz Erhan’ı öldüren şeklen elbette kalp kriziydi ama onu tetikleyen nedenler farklıydı. Kamuoyu bilmez, Erhan Ergenekon soruşturması bağlamında sadece göz dağı vermek yani AKP iktidarına yaptığı keskin muhalefetin önüne geçmek için gözaltına alınmış, akabinde hemen serbest bırakılmıştı. Ergenekon’la zerre ilişkisinin olmadığı daha sonra hazırlanan iddianame ile de ispatlandı yani adı hiçbir şekilde iddianamelere girmedi. İşte bilinmeyen husus Ergenekon göz altısı sürecinde Erhan Göksel’in bütün arşivlerine el konması ve bir daha kendine iade bile edilmemesiydi. Sevgili Erhan bütün iş kayıtlarına el konması ile fiili olarak işsiz bırakılmıştı. Buna ilaveten iktidar tarafından kuşatılarak Türkiye’den iş alması engellendi. Dahası, ünlü bir şirkete yaptığı danışmanlık da iptal edildi.. Hayır bütün bunları ben uyduruyor değilim, yakın çevresi ve hatta Hürriyet’den Yalçın Bayer gibi dostları da biliyor. Sevgili Erhan ABD’ye giderken, “Nereden çıktı ABD” dediğimde, “Rızkımı, ekmeğimi aramaya gidiyorum, AKP bana ekmek yedirmiyor. Hem arşivime el koydu hem de iş almamı engelliyor” demişti... Ve ABD’de ekmek peşinde koşan Erhan’ın kalbi o strese ve koşuşturmaya dayanamayıp stop etti. Soruyorum size Erhan’ın ölümünden onu fiili olarak ABD’ye sürgün edenler sorumlu değil midir? Evet Erhan’ı öldürenler, ona bu ülkede ekmeği çok görenlerdir... Görüyorsunuz AKP’ye muhalefetin bedeli önce işini, akabinde hayatını kaybetmek oluyor... Bu vesile ile Sevgili Erhan’a rahmetler, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum...

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=13356

SAYIN: urunguj Sabahattin ÖNÜBAR Deyil SABAHATTİN ÖNKİBAR.
Kullanıcı küçük betizi
mes
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen Comte » Sal May 25, 2010 21:03

Allah rahmet eylesin.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen Deli Haydar » Prş May 27, 2010 18:19

Birand: Omuzlarda Taşınamadı!
Odatv / 27 Mayıs 2010

ABD’de kaldığı otel odasında yaşamını yitiren araştırmacı-strateji uzmanı Erhan Göksel’in Ankara’daki cenaze töreni tüm televizyonlarda haber olarak yer aldı. Kanal D Haber’in spotu ise tepki çekti. Birand’ın sunduğu bültende, Göksel’in Kocatepe Camii’ndeki cenaze töreninin görüntülerinin altında şu spot yer alıyordu:

Omuzlarda Taşınamadı!

Göksel’in aşırı kilosu, haber metninde de şu sözlerle vurgulandı, “Sözleri de çok büyüktü, bedeni de… Cenaze namazının kılınmasının ardından ağır tabutu omuzlamaya kimse cesaret edemedi.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

x