Ermeni Din Adamları Akdamar'a gelmiyor

Ermenilerin soykırım iddialarını çürüten ve asıl katliam sahiplerinin onlar olduğunu gösteren bölüm.

Ermeni Din Adamları Akdamar'a gelmiyor

İletigönderen Hasta » Çrş Mar 28, 2007 5:42

Ermeni din adamları Akdamar'a gelmiyor

Akdamar Kilisesi'nin yarınki açılışını 'laik nitelikli' bulan ve Ermeni halkının dini duygularını rencide ettiğini öne süren Ortodoks Kilisesi temsilci göndermiyor


Ermeni Ortodoks Kilisesi (Eçmiadzin), Van'daki Akdamar Kilisesi'nin yarın yapılacak açılışına "laik niteliği" nedeniyle katılmama ve temsilci göndermeme kararı aldı.
Kiliseden yapılan açıklamada, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın Ermenistan Dışişleri Bakanlığı kanalıyla kilisenin ruhani lideri Gagarin II'yi Akdamar'a davet ettiği, ancak "Akdamar'daki Ermeni kilisesinin onarılarak müzeye dönüştürülmesi nedeniyle" Gagarin II'nin törene katılmamayı ve temsilci göndermemeyi kararlaştırdığı vurgulandı.
Gagarin II, törenin Ermeni Kilisesi geleneklerine göre değil, laik kurallara bağlı düzenlenmesini uygun bulmadıklarını da bildirdi. Kilise ayrıca, Akdamar'daki törenin Ermeni halkının dini duygularını rencide ettiğini, Türklerle Ermeniler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmadığını ileri sürdü.
Tören için Ermenistan'dan Kültür Bakanı Yardımcısı Gagik Gyurjyan başkanlığında 19 kişilik bir heyetin katılması da kesinleşti. Ermenistan heyetinin, karayoluyla Gürcistan üzerinden Türkiye'ye gireceği, Posof üzerinden Van'a ulaşacağı ve geceyi Kars'ta geçireceği öğrenildi. Heyette, Ermeni kökenli bir Gürcü milletvekilinin de yer alacağı belirtildi.


Cenazeye 'düşük' katılım
İki ülke arasındaki soğukluk, Ermenistan Başbakanı Andranik Margaryan'ın cenaze törenine katılım konusunda da kendisini gösterdi. Türkiye Margaryan'ın cenaze törenine üst düzey katılımı tercih etmedi. Dışişleri yetkilileri, törene Gürcistan Büyükelçisi Ertan Tezgör'ün iştirak edeceğini bildirdi.

Oteller doldu

Yarın yapılacak açılış töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Tören için Van'a geleceklere otel rezervasyonları yapıldı, kentteki tüm oteller doldu. Açılışa katılacaklar için Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının yanı sıra Van Valiliği de akreditasyon işlemlerini tamamladı. Yaklaşık 200 gazetecinin izleyeceği tören için alınan önlemler kapsamında dünden itibaren hiçbir teknenin göle açılmasına izin verilmedi. Güvenlik gerekçesiyle adaya gidişler de yasaklandı.


Atilla Koç'tan Ermenistan'a yanıt:
Ben jest yapmıyorum


Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, tarihi Akdamar Kilisesi'nin, tepesine haç konulmadan açılması nedeniyle "Kilise, haçsız açıldığında Türkiye jest yapmış olmuyor" diyen Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan'a yanıt verdi. Koç, "Ben jest yapmak istemiyorum ki. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı'yım. Tarihi varlıklarımız bana emanet. Bakan olarak ne jesti? Ben gereğini yapıyorum" dedi.


Kaynak:MİLLİYET-28.03.2007



Laiklik çok rahatsız edici... :twisted: Atilla Koç'un cevabını sevdim... :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 28, 2007 8:08

Ermeni Ortodoks Kilisesi (Eçmiadzin), Van'daki Akdamar Kilisesi'nin yarın yapılacak açılışına "laik niteliği" nedeniyle katılmama ve temsilci göndermeme kararı aldı.

bi üzüldüm, bi üzüldüm sormayin :twisted: laiklikten rahatsiz olanlari bir araya getirince oldukca ilginc bir tablo ortaya cikiyor :roll:

haber icin sagol nurdi.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Hasta » Çrş Mar 28, 2007 8:19

Türk-Kan, ben teşekkür ederim.Çok üzüleceğinden emindim... :twisted: :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52


Şu dizine dön: Ermeni Meselesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x