Ermeni Lobisinin Eurovision Oyunu

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Sal May 27, 2008 13:32

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da soykırımcı Ermenilere Türkiye’den 10 puan çıktı. İçimize sızmış Ermeni lobisi, ‘Türkler, Ermenistan’ı destekliyor’ imajı yaratmak için diaspora ile işbirliği yapıp binlerce SMS gönderdi.

Eurovision’da Ermeni lobisinin parmağı var

Yarışmada, Türkiye’den sürekli olarak Ermenilere oy çıkması kafaları karıştırdı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Belgrad’da 53’üncü Eurovision Şarkı yarışması yapıldı. Bu yarışmadan geriye zihinlerde Türkiye’den Ermenistan’a verilen oylar kaldı. Eurovision’a üç yıldan bu yana katılan Ermenistan’a Türkiye’den puan yağdı. İçimize sızmış Ermeni lobisi, “Türkler, Ermenistan’ı destekliyor’ imajı yaratmak için diaspora ile işbirliği yapıp, Erivan’a üç yılda tam 32 puan verdi. 2006 Eurovision’da 10, 2007 yılında 12 tam puan, geçen Cumartesi gecesi de 10 puan verdik. Duyurulan rakamlara göre verilen oyların 13 bin 333’ü Ermenistan’a gitti.

Jürinin kıstası ne

Bu duruma. Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı tepki gösterdi. Kabaklı, Ermenistan’a verilen puanların hükümetin halkın üzerinde kurduğu anti milliyetçi anlayışın sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi, “Milliyetçiliğin prim yapmadığı yerde bunlar normaldir. Puan verenler neden verdiklerini kendileri dahi bilmiyordur. Bunlar kapıldıkları aşağılık kompleksinden kurtulmak için böyle şeyler yapıyor. ’Biz barbar, geri kalmış değiliz’ diyebilmek için veriyorlar oylarını.” Kabaklı TRT’ye de tepki göstererek, “TRT’nin bulduğu jüri yapıyor bunu. Bu jürinin kıstası nedir? Bunlar neye göre oy veriyor, bu insanlar nasıl seçildi, bunları da sorgulamak gerekiyor. Orhan Pamuk’a pirim veren, destek veren hükümet tabiî ki Ermenistan’a da destek verecektir” şeklinde konuştu.

Halk oyu sahte

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de, TRT’nin Ermenistan ve Yunanistan temsilcilerine yönelik tutumunu eleştirirken “Bunun hiçbir olumlu izahı yok” dedi. Ekici sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben Türk halkının Ermenistan ve Yunanistan temsilcilerine yönelik birkaç yıldır böyle oy kullandığını düşünmüyorum. Bu nedenle halk oyuyla bu puanların verildiğini sanmıyorum. Baltık ülkeleri birbirini destekliyor, Doğu Bloku ülkeleri birbirine puanlar veriyor. Zaten Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki paslaşma da biliniyor. Bu nedenle de tanıtımdan çok körler sağırlar birbirini ağırlar misali bir durum söz konusu.”

Politik oyunlar

Bu arada, BBC’nin esprileriyle ünlü efsane Eurovision yorumcusu Sir Terry Wogan, yarışmada politik oyunların döndüğünü belirterek, işi bırakma kararı aldı. Wogan, İngiltere’nin sadece 14 puan alarak sondan ikinci (25) olması hakkında şu yorumu yaptı: “Açıkçası bu saçma durumdan sonra Eurovison yorumcusu olarak kendi kariyerimi de düşünmeye başladım. Gelecek sene bu yarışmaya bir daha katılacak mıyız tam emin değilim. Galiba Eurovison yorumculuğu yapmayacağım.”

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Sal May 27, 2008 14:58

Ben bu haberde bir seyin dikkatlerden kactigini belirtmek istiyorum:
Yani Turkiye 'de hic mi Ermeni asilli vatandas yok!
Bu bence lobinin isi degil. Turkiyedeki Ermeni 'nin Ermenistan adina yarisan
sarkiciya oy vermesi gayet dogal. Biz hangi durtu ile Azerbaycan adina yarisan sarkicilara 12 puan verdiysek onlar da ayni durtu ile verdiler...
Ama suna katilirim: Mesela Ermenistan Avrovizyon yarismasina dahil olmadan once biz, Hollanda, Fransa, Almanya ve Belcika 'dan
12 puan -bu yeni oylamaya gore- alirdik. Burada lobinin bir isi olabilir ama bu topraklarda -Bati Avrupa 'da-, ozellikle Fransa ve Belcika 'da Turklerden cok Ermeni yasadigini da hesaba katarsak, sonuc cok normal.
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 27, 2008 15:24

Ben de Yusuf Batum gibi düşünüyorum.
Türkiye'de resmi rakamlara göre 60 bin üzerinde Ermeni asıllı vatandaş var.
Bu rakamın çok ama çok üzerinde de Anadolu'da DÖNME tabir edilen Ermeni asıllı vatandaşlar var.Ermeni lobisi falan aramaya gerek yok.Daha doğrusu Diaspora Ermenileri'nin özel çaba sarfetmesine gerek yok.Çünkü zaten içimizde ki Ermeni asıllı vatandaşlardan yeteri kadar oy çıkacaktır Ermenistan'a.Nitekim 13 bin küsür oydan bahsediliyor.Nasıl Avrupa'da Fransa,Almanya,İngiltere,İsviçre gibi ülkelerden Türkiye olarak ciddi puan alıyorsak-ki sebebi belli,bu ülke vatandaşları Türkleri çok sevdiği için değil,o ülkelerde yaşayan insanlarımızın desteği sonucu oluşan puanlar bunlar-aynı şekilde azınlık psikolojisi ile ülkemizde yaşayan Ermeni asıllı vatandaşlarımız da telefonlara yapışıp destekliyorlar Ermenistan'ı.13 bin küsür oyla 10 puan çıkarttıklarına göre demek ki Türkiye genelinden gelen telefon sayısı bu rakamın en fazla birkaç katı-ki bu da normal,kaçımız Örovizyon yarışması için oy kullandık Allah aşkına bu zamana kadar?-.
Ben komplo teorilerini çok severim.Ama bu bence çok ama çok ütopik bir komplo teorisi örneği.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen kaye » Sal May 27, 2008 18:24

Sadece 60.000 ermeni varsa ülkemizde ve de 13.000 oy çıkıyorsa o zaman hatayı kendimizde aramamız lazım. Neredeyse dörtte bir, birden fazla oy kullanan olmuştur ama düz mantıkla dört ermeniden biri oy atmış diyebiliriz, yani her aileden oy çıkmıştır. Peki 70 milyonluk ülkemde ermenilerden geriye kaç milyon Türk kalıyor!! Bu insanlarımız neredeler bu gecede; programı eğlenceli bulmayabilirler, seyretmeyebilirler ama ülkesinden diaspora ülkesine yüksek puan çıkmaması için de bir şeyler yapmaları lazım değil midir! Benim iki hattım var ve de ikisinden de (sırf geçen sene ermenilere tam puan çıkardığımız için) Azerbaycan'a oy attım ki yine birinci çıkmasınlar diye. Tabii herkesin Azeri kardeşlerimize oy atması ermenileri ikincilikten düşürmeyecektir :) ama burada da müziksever halkımızın devreye girip hakettiğini inandığı ülkeye oy göndermesi de lazımdır..
Diaspora etkili değildir demişsiniz, tam anlamıyla katılmıyorum yazdıklarınıza. Türkiye'deki ermenilere bu dürtüyü veren ve 1/4 oranında oy gönderten dürtü diasporadır. Peki, Avrupa'daki İstanbul'dan sonra en çok Türk nüfuslu şehir neresidir biliyor musunuz, Berlin. Sadece burada yaşayan Türklerin sayısı bile ermenistan nüfüsunun yarısı kadardır (biraz mübalağalı söylüyorum). Sizce Almanya'dan Türkiye için gönderilen oy oranı Almanya'da yaşayan Türk nüfusuna göre nasıldır, 1/4 mü? Hayır, çünkü biz diaspora ermenileri gibi kinli değiliz, katledildiğimiz halde, haklı biz olduğumuz halde gerçekleri gözardı ediveririz.
Geçmiş senelerde Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerden bize yüksek puan çıkmış olabilir, ama iddia ederim bu hiç bir zaman Türk nüfusunun 1/4 oranını bulmamıştır. Hem yüksek derece aldığımız Dinle-Şebnem Paker ve Everyway that I can-Sertab şarkıları da yarıştıkları şarkılara göre gayet güzeldiler ve de haketmişlerdi o dereceleri zaten. Eğer Sertab'ın birinciliği sadece Türklere kalsaydı, o dereceyi alamazdı Sertab. Müziksever Avrupalılar vermiştir o puanların bir kısmını..
Kısacası; evet oyları gönderen ermeni vatandaşlarımızdır ama bunda Türk'e öfkeli diasporanın (kopuntunun) büyük rolü vardır. Sorun bakalım Türkiye'deki ermenilere, kaçta kaçı ikrar etmektedir bizi katlettiklerini..
Bırakın ermenileri, Türklere sorun bir de, kaçta kaçı tehcirle alakalı doğruları bilmektedir? İşte Türk'ün bile aklını karıştıran, ermeniye bize duydukları öfkeyle oy yollatan da bal gibi diasporanın etkisidir....
Bir de kanıma dokunan, bizden oy çıkan yunanistan ve ermenistan ülkelerinden bize hiç oy çıkmamasıdır. Komşuysa komşu, Türk nüfussa Türk nüfus Batı Trakya'daki...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 27, 2008 18:54

Kaye kardeş.
Bu yarışmayı bizim Avrupa'da ki vatandaşlar Türkiye'de ki kadar ciddiye almıyorlardır eminim çünkü İngiltere,Fransa,Almanya gibi ülkelerin kamuoyu da bu yarışmanın müzikaliteden ziyade AL GÜLÜM,VER GÜLÜM olduğunun farkındalar.
Türkiye'den Azerbaycan'ın şarkısına 12 tam puan gitmesinin sebebi sevgili milletimizin HARD ROCK-HEAVY METAL tutkusu değildi herhalde.Ya da yıllardır bildiğimiz üzere Yunanistan-Kıbrıs Rum Kesimi,NORVEÇ-İSVEÇ-FİNLANDİYA-DANİMARKA ve son yıllarda da BALKAN ülkeleri ve eski SSCB ülkeleri arasında ki PASLAŞMAlar hepimizce malum.
Kişisel düşüncem yarışmayı hak eden şarkının Yunanistan olduğu idi.Ama Rusya'nın şarkısı da güzel olduğu için devreye de eski YOLDAŞlarının neredeyse tamamının 12 tam puanları girdiğinde uzak ara birinci oldular.
Bizi temsil eden MOR VE ÖTESİ de bana göre çok başarılı idi.Aslanlar gibi çıktılar oraya ve müziklerinden,tarzlarından ve (bana göre pek çok mantıksız eleştriye rağmen)Türkçemizden taviz vermeden ANA DİLİMİZDE çok iyi bir performans sergilediler.Onların 7.liğini veya Şebnem Paker'in 3.lüğünü ya da MFÖ'ın DİDAY DİDAY DAY ile 13.lüğünü(yanılmıyorsam) Sertab Erener'in ''Her yola gelirim'' şeklinde tercüme edilebilecek şarkısı ile olan 1.liğine tercih ederim.Sanırım bu da ap ayrı bir tartışma konusu.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Sal May 27, 2008 20:07

Bu yarisma tamamen din ve politikaya dondu.Ulkelerin verdigi puanlara bakarsaniz anlarsiniz
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen kaye » Çrş May 28, 2008 8:17

Bakınız Yılmaz Özdil bu konuda ne yazmış: :)

Yılmaz ÖZDİL
yozdil@hurriyet.com.tr

Eurovision

Rusya

Ukrayna

Yunanistan

Ermenistan

Norveç

Sırbistan

Türkiye

Azerbaycan

İsrail

Bosna.

Eurovision’un ilk 10’u böyle.

*

Deniyor ki:

"Komşu komşuya oy verdi..."

Yanlış.

Komşu komşuya oy verdiyse, İspanya, neden Portekiz veya Fransa yerine, Romanya’ya 12 puan verdi? Portekiz, neden İspanya yerine, 12 puanı Ukrayna’ya verdi? Fransa, Hollanda, Belçika ve Yunanistan, komşu olduğu için mi Ermenistan’a 12 verdi? İsrail, komşu olduğu için mi Rusya’ya 12 verdi? Almanya’nın 10’u bize, 12’si Yunanistan’a... Komşu mudur?

*

Peki nedir?

*

AB çökmüştür!

İlk 10’a bakın...

Bir tane AB üyesi ülke yok.

*

"Yunanistan var" derseniz...

Ben de size, "İlk 4’e biraz daha yakından bakın" derim...

4’ü de Ortodoks!

İlk 10’da 5 Ortodoks, 3 Müslüman, 1 Evanjelik, 1 Musevi var.

Hani, Katolik Avrupa?

*

Kabul edilse de, edilmese de, ulus devletleri tespih gibi etrafına dizen Rusya’nın borusu ötüyor AB topraklarında... Siyasi, ekonomik, nüfus ve nüfuz olarak, gerçek bu.

*

Bize gelince...

*

Sınırlarını korumak için Mehmetçik gönderdiğimiz, liman sattığımız İsrail’den "sıfır" aldık... "KKTC size feda olsun" dediğimiz Kıbrıs Rumu’ndan "sıfır" aldık... "Hepimiz Ermeniyiz" dediğimiz Ermenistan’dan "sıfır" aldık... "Dostum Kosta" dediğimiz, banka sattığımız Yunanistan’dan "sıfır" aldık... Medeniyetler İttifakı yaptığımız İspanya’dan "sıfır" aldık...

Saftirikliği bırakmanın zamanıdır.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Panzehir » Prş May 29, 2008 0:16

Yılmaz Özdil herzamanki stilinde yazmış, enteresan bir yaklaşım yapmış. :)

Doğrudur belki ama Sertab Erener'e kazandırılan ( kazanmak / kazandırılmak ayrı şeyler ) yarışma yılından sonra ülkemizde diğer ülkelere nazaran daha fazla ( -ki epey fazla ) önem verilmeye başlandı.

Pek çok ülke için değer bile verilmeyen birşey aslında bu yarışma...

Gel gör...

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Tsigalko » Prş May 29, 2008 3:36

Yemişler yurovizyonu anasını satımmının yerinde yok muydu bir adam oylamalar devam ederken bi telefonla çekilin lan yarışmadan diyebilecek.Yok bekledim bekledim ama tabi ki çıkmadı Özdil'in dediği gibi hep siyasi müttevik(güya) ettiğimiz ülkelerden 0 ama bizim oylar hep onlara gitti çünkü onların ülkelerinde ulusalcılığı suç göstermiyorlar burada milliyetciyim dediğinde üstüne basıyorlar faşist damgasını.Gerçekden bu konuda çok doluyum böcek küçük mide bulandırıyor 1. olsak ne olur olmasak ne olur ama bunlara gereken cevap o sahnede verilmesi lazımdı ama olmadı.Temmenim o ki gelecek sene gbir daha katılmamak üzere çıkışımızı veririz.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 29, 2008 10:13

Tsigalko.Senin dediğin gibi o yarışmaya katılmama kararını vermek için önce vatansever bir hükümete sahip olmak lazım.Lafıyla yabancı devletleri hizaya sokabilecek hükümet yetkilileri lazım.Restiyle yabancı devletlerin başbakanlarını hazırola getirecek başbakan lazım.İşin özü Putin gibi bir devlet başkanı-başbakan lazım.Putin gibi kendi milletini her milletin üstünde tutan devlet adamları lazım.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen tuba » Prş May 29, 2008 13:02

Çeşitli kültürlerin kendi öz müziklerinden, dillerinden bile koparak yarıştığı bu dandik yarışmada benim en ağrıma giden şey geçmiş yıllarda Türkiye'nin adanın tamamını temsil ettiğini iddia eden Güney Kıbrıs Rum kesimine -adeta bizim bütün milli çabalarımızı hiçe sayarak- "Cyprus, bilmem how many points" demesi olmuştu...eee burdan da Tsigalko'nun dediği yere varıyoruz....ne işimiz var bizim bu yarışmada kardeşim... :tiktik:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen başım belada » Prş May 29, 2008 18:27

örovizyonu son yıllarda kazanan ülkeler,
Türkiye(akp iktidarı),Ukrayna(Turuncu devrim oldu),Sırbistan(PArçalanan ülke ve son olarak Karadağdan ayrılma dönemine rastlar) fazla açıklamaya gerek bırakmıyo,tesadüf olabilirmi??sanırım böyle düşünmek biraz ahmaklık olur...

bence türkiyeden ermenistana 10 puan gelmesinin arkasında derin anlamlar aramak bazılarının kişisel tercihidir ona bişi diyemem ama ermeni vatandaşlarımızın verdiği oyları eleştirmek son derece yersiz zira avrupada birçok ülkede bizim vatandaşlarımıza tepki verilse bu hoşumuza gitmezdi diye düşünüyorum
başka anlamlar yüklemek faşistlik diye değerelndirilebilir..
Metrisin Önünde Durdum,Hasretim yerlere vurdUMm..
Kullanıcı küçük betizi
başım belada
Üye
Üye

İletiler: 3

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x