Eurovisionda Ermeni lobisinin parmağı var
Yarışmada, Türkiyeden sürekli olarak Ermenilere oy çıkması kafaları karıştırdı
Geçtiğimiz Cumartesi günü Belgradda 53üncü Eurovision Şarkı yarışması yapıldı. Bu yarışmadan geriye zihinlerde Türkiyeden Ermenistana verilen oylar kaldı. Eurovisiona üç yıldan bu yana katılan Ermenistana Türkiyeden puan yağdı. İçimize sızmış Ermeni lobisi, Türkler, Ermenistanı destekliyor imajı yaratmak için diaspora ile işbirliği yapıp, Erivana üç yılda tam 32 puan verdi. 2006 Eurovisionda 10, 2007 yılında 12 tam puan, geçen Cumartesi gecesi de 10 puan verdik. Duyurulan rakamlara göre verilen oyların 13 bin 333ü Ermenistana gitti.
Jürinin kıstası ne
Bu duruma. Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı tepki gösterdi. Kabaklı, Ermenistana verilen puanların hükümetin halkın üzerinde kurduğu anti milliyetçi anlayışın sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi, Milliyetçiliğin prim yapmadığı yerde bunlar normaldir. Puan verenler neden verdiklerini kendileri dahi bilmiyordur. Bunlar kapıldıkları aşağılık kompleksinden kurtulmak için böyle şeyler yapıyor. Biz barbar, geri kalmış değiliz diyebilmek için veriyorlar oylarını. Kabaklı TRTye de tepki göstererek, TRTnin bulduğu jüri yapıyor bunu. Bu jürinin kıstası nedir? Bunlar neye göre oy veriyor, bu insanlar nasıl seçildi, bunları da sorgulamak gerekiyor. Orhan Pamuka pirim veren, destek veren hükümet tabiî ki Ermenistana da destek verecektir şeklinde konuştu.
Halk oyu sahte
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de, TRTnin Ermenistan ve Yunanistan temsilcilerine yönelik tutumunu eleştirirken Bunun hiçbir olumlu izahı yok dedi. Ekici sözlerini şöyle sürdürdü: Ben Türk halkının Ermenistan ve Yunanistan temsilcilerine yönelik birkaç yıldır böyle oy kullandığını düşünmüyorum. Bu nedenle halk oyuyla bu puanların verildiğini sanmıyorum. Baltık ülkeleri birbirini destekliyor, Doğu Bloku ülkeleri birbirine puanlar veriyor. Zaten Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki paslaşma da biliniyor. Bu nedenle de tanıtımdan çok körler sağırlar birbirini ağırlar misali bir durum söz konusu.
Politik oyunlar
Bu arada, BBCnin esprileriyle ünlü efsane Eurovision yorumcusu Sir Terry Wogan, yarışmada politik oyunların döndüğünü belirterek, işi bırakma kararı aldı. Wogan, İngilterenin sadece 14 puan alarak sondan ikinci (25) olması hakkında şu yorumu yaptı: Açıkçası bu saçma durumdan sonra Eurovison yorumcusu olarak kendi kariyerimi de düşünmeye başladım. Gelecek sene bu yarışmaya bir daha katılacak mıyız tam emin değilim. Galiba Eurovison yorumculuğu yapmayacağım.
KAYNAK