Ermenice bilenin maaşı artırılacak

Genel & Güncel Konular

Ermenice bilenin maaşı artırılacak

İletigönderen |Cansu| » Prş Eyl 27, 2007 10:42

Türkiye’de tüm kamu personelinin yabancı dil bilgisini ölçen KPDS’ye (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ilk defa olarak Ermenice de dahil edildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanıp uygulanan sınav yılda iki kez yapılıyor. Ermenice’nin de dahil olduğu bundan sonraki sınav kasım ayında yapılacak. Sınava başvurular 14-21 Eylül arasıda yapıldı. Böylece Ermenice ilk kez sınavda başarılı olunduğu takdirde dil tazminatıyla ödüllendirilen diller arasına giriyor.

MACARCA DA VAR Mayıs ayında yapılan son KPDS’de adaylar Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Rusça, Çince, Danca, Hollandaca, İrlandaca, İspanyolca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Sırpça, Yunanca dillerinden girmişti. Kasım ayında yapılacak sınavda ise şu diller sorulacak: Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Flemenkçe), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca.

Kaynak

Tek derdimizin bunlara yaranmak olduğunuz düşünüyorumm
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen Laçin » Pzt May 18, 2009 16:08

Ermenice bilen akademisyenlere, tarihçilere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hele hele artık şu son sözde soykırım iddialarının geldiği safhadan sonra..! Ehemmiyet verilmesi gereken bir konu!

Ayrıca kamu personelinin, tabi ihtiyaç mevkiğindeki insanların farklı yabancı diller biliyor olması güzel ve gereklidir. Bakış açısını genişletici bir durumdur.
Bu konuyu teşfik etmekte bu bağlamda iyidir.
Kullanıcı küçük betizi
Laçin
Üye
Üye

İletiler: 80

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt May 18, 2009 20:26

Laçin yazdı:Ermenice bilen akademisyenlere, tarihçilere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hele hele artık şu son sözde soykırım iddialarının geldiği safhadan sonra..! Ehemmiyet verilmesi gereken bir konu!

arkadaş adamlar tarihle ilgili herhangi bir araştırmaya yanaşmıyorlar ki...

hadi elli tane dilden soru geliyomuş, bunuda araya sıkıştırmışlar...dışarıya hoş görünmek için kendilerince açılım yapıyorlar,kıytırık kıytırık tavizler veriyolar.karşılığı olmadan bunlar neden bu kadar gayret gösteriyor diye düşünüyorum da heralde bunlara verilebilecek en büyük karşılık maşa olmaya devam edebilmeleri için iktidarda kalabilmeleridir...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Neyzensever » Pzt May 18, 2009 20:38

Laçin yazdı:Ermenice bilen akademisyenlere, tarihçilere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hele hele artık şu son sözde soykırım iddialarının geldiği safhadan sonra..! Ehemmiyet verilmesi gereken bir konu!

Ermenice mi? Dünyada Türkce haric Ingilizce, Fransizca, Cince, Arabca gibi diller konusuluyor Ermenice degil.
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen Laçin » Pzt May 18, 2009 21:20

Soykırım üzerine araştırma yapan tarihçilerin ermenice bilmesi zorunluluk... Nasıl ermenilerin Türkçe ve arap harflerini bilmeleri gerekiyorsa, bizim akademisyenlerimiz de bilmeli!
Kamu görevlilsi deyince devletin her kademesinde görev yapan adam aklıma geliyor..! Devlet, sadece Fransızlarla, İngilizlerle, Araplarla iş yapmıyor.
Herhalde; "memuriyet görevini yapan herkes ermenice öğrenmek zorunda" gibi bir şey mi algılanıyor bu durumdan bilemiyorum!
Kullanıcı küçük betizi
Laçin
Üye
Üye

İletigönderen Neyzensever » Pzt May 18, 2009 22:07

Laçin yazdı:Soykırım üzerine araştırma yapan tarihçilerin ermenice bilmesi zorunluluk...

Öyle eski Ermenice ile simdiki arasinda farklar vardir mesela nerden ögrenceksin onu?
Ayrica Ermeniler arsiv felan acmadilar acsalarda Türklere acmazlar.....
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen antalyalim » Pzt May 18, 2009 22:49

Laçin yazdı:Soykırım üzerine araştırma yapan tarihçilerin ermenice bilmesi zorunluluk... Nasıl ermenilerin Türkçe ve arap harflerini bilmeleri gerekiyorsa, bizim akademisyenlerimiz de bilmeli!

Laçin ayni yorumda tekrar yazdı:Kamu görevlilsi deyince devletin her kademesinde görev yapan adam aklıma geliyor..!

Lacin arkadas soykirim yalanini arastiracak tarihcilerle kamu personeli arkadaslarin arasinda biraz fark var sanirim...
Bu konu ile ilgilenen tarihcilerin hepsi ermenice biliyor ama kamu personelinin bu dili bilmesi nelerine yarayacak anlamadim...
Anlatabilir misin?
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Laçin » Sal May 19, 2009 15:28

Memur olan tarihçiler yok mu ? Türk Tarih Kurumunda, arşivlerde tasnif için uğaraşanlar, istihparatçılar vs vs! Bunlar memur değil mi ? Ermeniler arşivlerini açtı mı, açmadı mı bilemem. Ama bizim arişvelirimizde yeterince ermenice belgeler var! Onu geçtim daha bir çok farklı iş için gerekli olabilir. Bu benim sayabildiklerim.

Anlayamadığım ermenice biliyor olmanın neresi sakıncalı, yada öğrenmenin!
Bu bana çok sakat bir düşünce geliyor. Tabi diğer diller içinde geçerli!
Kullanıcı küçük betizi
Laçin
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x