Erol'a Göre, "Açılım" İçin "Konjonktür" Çok Uygunmuş

Sosyal Demokrasi Vakfı

Erol'a Göre, "Açılım" İçin "Konjonktür" Çok Uygunmuş

İletigönderen Ram » Çrş Eki 07, 2009 17:53

SODEV Başkanı Erol Kızılelma'nın Basın Açıklaması (27.08.2009)

Sosyal demokratlar her yerde her zaman barışı ve kardeşliği savunurlar. Kürt sorunu 25 yıldır Türkiye’nin en büyük sorunudur. Bu sorun nihayet tabu olmaktan çıkıp “Kürt Açılımı” adı altında, söylem düzeyinde de olsa kamuoyunda tartışılır olmuş, devletin aydınlar ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeleri insanlarda yeni beklentiler yaratmıştır.

Demokratik açılım konusunda 20 yıl önce, o günün koşullarında en doğru en cesur raporu sosyal demokratlar hazırlamıştır. Bugün de bu çerçevede atılacak her adıma cesaret verilmeli, katkı sağlanmalıdır. Demokrasi ve özgürlükler konusunda atılacak adımlara paralel olarak silahların susması, kan dökülmesinin önlenmesi gerekmektedir. Sorunların barışçıl ve demokratik çözümü için herkes acılarını yüreğinin en derin yerine gömmek zorundadır.

Konjonktür bugün çok uygun durumdadır. Bu barış projesini yürütmek görevi çok doğal olarak iktidara düşmektedir. O nedenle iktidar cesur olmalı, güven vermeli ve toplumun her kesiminin katkısını değerlendirmelidir. Biz sosyal demokratlar eşit anayasal yurttaşlık, sosyal hukuk devleti, insan hakları, sosyal ekonomik kalkınma, eşitlik, özgürlük ilkeleri doğrultusunda sorunun kalıcı çözüme kavuşturulmasını istiyor, bekliyoruz.

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sodev.org.tr/sodevden/basin_aciklamalari/2009/kurt_sorunu27.08.09.html
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: SODEV

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x