ERZİNCAN DA TALAN VAR TALAN ! / Nevzat ZEYREK

Genel & Güncel Konular

ERZİNCAN DA TALAN VAR TALAN ! / Nevzat ZEYREK

İletigönderen nevzat.zeyrek » Çrş Eyl 18, 2013 1:46

ERZİNCAN DA TALAN VAR TALAN ! / Nevzat ZEYREK

Asırlardır Anadolu da ki Medeniyetlerin onurunu taşımış, Türk’ün Örf, Adet ve Geleneklerini gelecek kuşaklarına bozulmadan aktarmış, Türklerin Anadolu’ya gelişiyle, Türk’ün vilayeti olmuş Erzincan, bugün Yabancı ve Yerli İşbirlikçi Sermayenin Talanına açılmıştır. Anadolu’da bir söz vardır “ Acıyı Onurla sırtlayıp taşımak” diye Erzincan insanı da tarihte her acısını, Katledilişini, Depremini, Ölümünü, Onuruyla sırtlayıp taşımıştır. Ancak Erzincanımız insanı ve Türk Halkı Bu Yabancı Sermaye Talanını suskunlukla sırtlayıp taşımasın.

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde yüklü bir miktarda Altın Rezervi bulundu. ABD-Kanada ortaklığındaki Anatolia Minerals adlı şirket Çöpler Köyünü Talan etmeye başlayarak, 6 yılda 600 sondaj kuyusu açtığı köyde oldukça zengin bir altın madeni bulduğunu belirtti ve gerekli izinler için başvurdu. Daha sonra Anatolia Minerals Şirketi Erzincan da ki Altın Madeninin çıkarılıp, işletilmesi için dünyanın en büyük maden firması olan ünlü Yahudi Ailesi Rothschild’e ait Rio-Tinto ile anlaşmaya varıyor. Anatolia Minerals adlı şirket, Masrafların çoğunu üstlenen Rio-Tinto ile yaptığı anlaşma gereği Erzincan Çöpler Altın Madeni projesi Yahudi Ailesi adına yürütüyor. Bu anlaşmayla Rio-Tinto yıllık 500 bin dolar, Anatolia Minerals şirketi ise 216 bin dolar harcayacaktır. Bunun karşılığında ise Rio-Tinto gelirin %66.7’sini, Anatoli Minerals ise yıllık 1.5 Milyar dolar alması kararlaştırılıyor.

Bir çok Yerli Ortağı bulunun şirketin en öne çıkan isimleri ise Lidya Madencilik ve ÇALIK Holding’dir. Yahudi Ailesine ait Rio-Tinto’nun ortakları arasında ise İngiliz Kraliyet ailesi de yer alıyor. Ayrıca Rio-Tinto’nun Türkiye de ki bazı bankalarda hisseleri de bulunuyor. Bir başka husus da dünya da ki Altın ve Gümüş’ün %10’u, diğer madenlerin ise %50’si üç aile şirketinin ; 1- Rio-Tinto (Rothschild) 2- Bjlton BHB (Shell) Goldshild, 3- Angolo American AAC Oppenheimer.

Bir diğer vahim olan tarafı ise Bergama da ki gibi bir direnişin olmaması için Erzincan’ın ve İliç’in yöneticileri için 1 Haftalık Amerika Birleşik Devletleri gezisi düzenleniyor. Bu geziye ; Erzincan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, İliç Belediye Başkanı, Çöpler Köyü Muhtarı ve Siyasi Partilerin Temsilcileri katılıyor. İkna sayesinde Erzincan Toprakları Talana açılıyor. Hem Altın Madenlerimizin Sömürülmesi gibi bir vahim bir olay varken aynı zamanda Altın Siyanür ile çıkarıldığından Erzincan’ın Doğası Yok oluyor.

Son açıklanan verilere göre 31 Aralık 2012 itibariyle toplam 3,5 milyon ons, ortalama tonda 1,4 g/t cevher olmak üzere toplam 74,4 milyon ton görünür ve muhtemel rezerv söz konusudur. Çöpler Altın Madeni, 2012 yılı içinde toplam nakit maliyeti 375$ olmak üzere188.716 onsluk üretim yapmıştır.

Ons nedir diye soracak olursanız ; Genellikle gümüş, altın ve platin gibi kıymetli metallerin veya elmas, yakut gibi değerli taşların kütlelerinin ölçülmesi için kullanılan, Fransa'da 30,59 gr, İngiltere ve Amerika'da 28,349 gr ağırlığında bir ağırlık ölçüsü birimi

Ons nasıl hesaplanıra gelirsek ; Ulusal piyasalarda 1 ons altın 31,10 gram gram (has) altın demektir.
Örneğin; Ons fiyatı 1850 $ seviyesinde olsun. İç piyasadaki gram altının türk lirası karşılığını hesaplama şekli aşağıdaki gibidir.
1850/31,10 x dolar kuru = has altın fiyatı
1850/31,10 x 1,80 = 107,073 türk lirası has (gram) altın fiyatı.
Burada dolar kuru 1,80 TL olarak baz alınmıştır.

Bu Şirketler işlettikleri madenin beyan ettikleri ocak başı satış fiyatının yanlızca %2’sini devlet hakkı olarak ödeyecekler ve giderlerini de beyan eder hiçbir şekilde KDV ödemeyecekler. Hem Altınlarımızı alacaklar, hem de Doğamızı, Yaşam alanlarımızı tahrip edecekler.

DUYMAYAN DUYSUN ! ERZİNCAN DA TALAN VAR TALAN !

Nevzat ZEYREK
Kullanıcı küçük betizi
nevzat.zeyrek
Üye
Üye
 
İletiler: 37
Kayıt: Pzr Haz 10, 2012 22:56

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x