Eski AKP Milletvekili: 'PKK'nın AKP'ye destek olması lazım'

Genel & Güncel Konular

Eski AKP Milletvekili: 'PKK'nın AKP'ye destek olması lazım'

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ağu 26, 2009 14:38

'Açılım AKP'yi tasfiye edecek'

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, demokratik açılım sürecinin AKP’nin tasfiye edilmesiyle sonuçlanabileceğini söyledi.

Torun, Roj Tv’de katıldığı programda demokratik açılım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Bu süreç AK Parti’nin tasfiye edilmesi ile sonuçlanmamalı bu tehlikeyi de görüyorum” diyen Torun, “O bakımdan AK Parti’nin özellikle atacağı adımlarda Anayasal değişiklikler vs. gibi konular gündeme geldiğinde AK Parti’ye örgütün de destek olabilecek bir takım adımları atması, birtakım kararları vermesi de çok önem taşıyor, çok ehemmiyet taşıyor. Mesela mayınların döşenmesi durdurulmalıdır” diye konuştu. Abdullah Öcalan’ın Bekaa’da söylediği şeyleri şu anda da söylemeye başladığını söyleyen Cavit torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben Abdullah Öcalan’ın bu konuda İmralı’da belli bir takım görüşleri muhakkak dile getirmesi konusunda sanki bir anlamda tırnak içerisinde söylüyorum bir baskıya maruz kaldığını düşünüyorum. Abdullah Öcalan’ın bu söylediklerini AK Parti yapmaya kalkarsa, bu adımları atmaya kalkarsa tümden tasfiye olur. Avukatları da bunu inkar etmiyorlar. Yani sözlerine itibar edilmesi lazım. Mesela bu arada yalanlanmayan bir takım görüşler var. Deniliyor ki bu görüşler mesela avukat arkadaşlar tarafından ‘Hayır Abdullah Öcalan böyle bir beyanda bulunmadı, bunlar yanlıştır’ şeklinde bir tasih yapılmıyor. Bu yapılmadığında da sözler Abdullah Öcalan’a mal ediliyor ve o zamanda sürecin tıkanmasına neden olacak gelişmeler meydana geliyor.”

Abdullah Öcalan’ın sürece katkısının olup olmayacağı sorusu üzerine ise Torun şu yanıtı verdi:

Zaten dolaylı olarak katkısı devam ediyor. Bunu inkar etmenin bunu görmemenin anlamı yok. Katkısı dolaylı bir şekilde devam ediyor. Ama direk olarak benle görüşülsün şeklinde görüşler ortaya atılır ve devam ederse ben işin tehlikesine parmak basmak istiyorum, böyle bir tehlike var. Bu süreç asla AK Parti’nin tasfiye edilmesine götürecek bir şekle bürünmemeli. Bir anayasa değişikliği vs. söz konusuysa AK Parti tek başına ne şimdi ne de yarın yapamaz. Bu konuda Türkiye’de CHP’nin kesin bir şekilde ikna edilmesi lazım. Aksi taktirde gelecek günler gelecek yıllar Kürt ve Türk halkının biri birine karşı olan -ve ben şu anda çok net görüyorum- sevgisinin, saygısının azalmasına sebep olacak bir takım gelişmeler beraberinde gelebilir. Bu tehlikeye ben işaret etmek istiyorum.”

Gerçek Gündem
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Eski AKP Milletvekili: 'PKK'nın AKP'ye destek olması lazım'

İletigönderen yigitler » Çrş Ağu 26, 2009 20:31

Zaten AKP'den baskasi iktidar olsaydi bu teroristleri yasatmazlardi. Bulkent Ecevit (Allah rahmet eylesin) basbakan iken kahraman askerlerimiz Apo'yu yakaladilar, ve o zaman PKK'nin belkemigini kirdigimizi sandik. Ama AKP iktidar olunca tekrar musallat oldular basimiza.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Re: Eski AKP Milletvekili: 'PKK'nın AKP'ye destek olması lazım'

İletigönderen antalyalim » Çrş Ağu 26, 2009 23:07

Kürt acilimi dediler, millet acilimin icinin boslugundan yakindi. Bunlar da acilimin icini doluracagiz diye bütün planlarini ortaya döktüler. Asil amaclari Güney Doguyu yada Doguyu kazanmak degil, oralara yatirim yapip Türkiyeyi bütünüyle kalkindirmak degil. Tam tersine; oralari kopartip atmak ve ABD'nin emrine vermek. ABD, israili korumak icin orada silahli bir güce ihtiyac duyuyor.AKP'nin amaci ABD cikarlarini savunmak.
"Mehmetcigin annesi de sehit annesi, Eskiyanin annesi de sehit annesi"diyerek, PKK olmadan masaya oturulmaz diyerek, APOnun yol haritasi diyerek hicbiryere gelemeyeceklerini hatta ve hatta kamuoyunun tepkisini cektiklerini anlayarak daha fazla tepki görmemek icin adimlarini seyrek atmaya basladilar.(Hizli kosan atin b*ku seyrek düsermis)
Ilker Basbug cikip "Türkiyenin üniter yapisina bagliyiz, Türkiyenin resmi dili Türkcedir" dedikten sonra, Basbakan da onun Bakanlari da cikip aynisini söylediler. Nasil korktular ama!!! Önceden de"Resmi dil Türkce olmasin" diye ugrasiyorlardi.
Bunlarin seyrek adim atmalarinin sebebi bana kalirsa; tilkilik yapmalaridir. Tabani saglamlastirmadan adim atmak istemiyorlar.Yakinda cikar kokusu.
Ahmet Türk AKP'nin kararindan dönecegini düsünerek korkusunu söyle dile getiriyor;"Eger masanin ucunda PKK olmazsa silahlar susmaz.... cözüm PKK'dan gecer" Bilgi icin
Tarafsizlarin gazetesi Taraf "isine bak general" diyor.Bilgi icin
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x