Evinde neden Türk bayrağı asılı?

Genel & Güncel Konular

Evinde neden Türk bayrağı asılı?

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 13, 2009 15:32

'Neden Türk bayrağı asılı?

Rasim Görüm mahkemede "Biz suçlu değiliz. Suç şüphesi olan iddia makamıdır" dedi.

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından olan ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasıyla ilgili Ataşehir'de yapılan toplantıya katıldığı öne sürülen tutuklu sanıklardan Rasim Görüm, savunmasını yaptı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada savunmasını yapan Rasim Görüm, davanın tutuklu sanıklarından Hüseyin Görüm'ün amcası olduğunu söyledi.

Görüm, 24 Mayıs 2008 sabahı maskeli ve silahlı yaklaşık 40 polisin evini bastığını ve kendisine, ''Ergenekon davası için buradayız, bizi uğraştırma, silahlar nerede?'' dediklerini öne sürdü.

Polisin kendisine, ''Evinde neden Türk bayrağı asılı? Cumhuriyet gazetesi okuyor musun?'' gibi sorular yönelttiklerini iddia eden Görüm, taksicilik yaptığı arabada da arama yapıldığını ve her iki yerde de hiçbir şey bulunamadığının tutanakla tespit edildiğini ileri sürdü.

Rasim Görüm, polis sorgusunda Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım'ın kendisini teşhis ettiğinin söylendiğini öne sürerek, ayrıca kendisine ''Muzaffer Tekin ve Veli Küçük'ü tanıdığını söyle'' şeklinde telkinde bulunulduğunu iddia etti.

Görüm, polise, ailesiyle gittiği Şile gezisinde sadece Veli Küçük'ü gördüğünü ama tanıştırılmadığını anlattığını, polislerden çok baskı gördüğünü, bu nedenle Adli Tıp'ta ''psikolojik baskı gördüğünü'' aktardığını dile getirerek, adli tıp raporunu gösterdi.

Yıldırım'ın, kendisinin Muzaffer Tekin'in korumalığını yaptığını ileri sürdüğünü belirten Görüm, ''İstanbul'a 2-3 yıldır gelmemiştim. Sakarya Hendek'te yaşayan bir insan olarak nasıl İstanbul'da yaşayan bir insanın korumalığını yaparım? Ben Muzaffer Tekin'in ev adresini bilmem, iş adresini bilmem. Sadece görmüşlüğüm ve merhabalaşmışlığım vardır'' dedi.

Rasim Görüm, Muzaffer Tekin'le irtibatı olsaydı, en azından telefon dökümlerinde 2-3 görüşmelerinin ortaya çıkması gerektiğini ama böyle bir şeyin olmadığını savunarak, ''Hiçbir görüşmemizin olmaması, savcıların ifadesiyle, hayatın doğal akışına uygun mudur?'' diye konuştu.

Ataşehir'de bir villada yapıldığı iddia edilen toplantının olduğu tarihlerde Hendek'te bulunduğunun baz istasyonu kayıtlarından da anlaşıldığını belirten Görüm, aynı tarihlerde Osman Yıldırım ve Alpaslan Aslan'ın bu bölgede bulunduklarının ve gün içinde bir kaç kez görüşme yaptıklarının ise yine baz istasyonu kayıtlarından ortaya çıktığını söyledi.

Görüm, Osman Yıldırım'ın kendi ablasını öldürme, nüfus kağıdında tahrifat yapma ve 18 yaşındaki öz yeğenini pazarlama gibi suçları bulunduğunu iddia ederek, ''Bu tür suçları olan bir adamın savcılar nezdinde niçin muteber bir adam olduğunun nedenini engin tecrübelerinize bırakıyorum'' dedi.

-''OSMAN YILDIRIM'IN İFADESİ YALAN''-

Yıldırım'ın ifadesinin ''yalan'' olduğunun söylediklerinin çelişmesinden de anlaşılabileceğini savunan Görüm, Alpaslan Aslan'ı ilk önce 2003 yılında tanıdığını belirttiğini ancak daha sonra 2006 yılında tanıştıklarını söylediğini, eylemler için pek çok kez toplantı yaptıkları Ataşehir'deki evin ''sağdaki daire mi, soldaki daire mi'' olduğu sorulduğunda bunu bile söylemediğini ileri sürdü.

Görüm, Yıldırım'ın kendisini Şile gezisindeki resimlerden ''Muzaffer Tekin'in koruması'' olarak teşhis ettiğini öne sürerek, ''Toplantı yaptıkları evin sağdaki daire mi, soldaki daire mi, villa mı, apartman dairesi mi olduğunu hatırlayamayacak seviyede birinin fotoğraflara bakıp birini teşhis etmesini beklemek, bir köpekten bilardo oynamasını beklemektir'' görüşünü savundu.

Osman Yıldırım'ın, ''Cumhuriyet gazetesini bombalama olayını önce Muzaffer Tekin'in yaptırdığını'' söylediğini, iddianamenin bir başka sayfasında yer alan bir ifadesinde, ''Veli Küçük'ten aldığı iş gereği çıkar amaçlı olarak Cumhuriyet'e 2 saldırı düzenlediğini'' anlattığını, iddianamenin yine bir başka yerinde ise ''bombalama emrini ve el bombalarını Muzaffer Tekin'in Ataşehir'deki toplantıda verdiğini'' öne sürdüğünü kaydeden Görüm, Yıldırım'ın savcılar tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

Rasim Görüm, vaatler yerine getirilmediği takdirde Yıldırım'ın bu kez de savcılar hakkında çeşitli suçlamalarda bulunacağını ileri sürdü.

Kuvayı Milliye 1919 Derneği ile iddia edildiğinin aksine hiçbir bağlantısının olmadığını, buraya hiç gitmediğini öne süren Görüm, şunları söyledi:

''Akrabalarımla gittiğim gezide çektirdiğim fotoğraf suç mudur? O fotoğrafta amcam var, halam var, amca oğlum var. Herhangi biriyle yan yana fotoğrafım mı var? Ben ailemin geçimini taksicilik yaparak sağlamaktayım. Şu an ailem mağdur durumdadır. Hakkımda toplanacak ya da karartılabilecek hiçbir delil yoktur. Kaçma şüphesi de kaçabileceğim bir yer de yoktur. Ben buradan tahliye edilsem de her gün mahkemenin önünde yatacağım, beraatımı bekleyeceğim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum.''

-ÇAPRAZ SORGUSU YAPILDI-

Savunmasının ardından çapraz sorgusu yapılan Rasim Görüm, Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın, ''Muzaffer Tekin'i tanımadığınızı söylüyorsunuz. Ancak aynı karede yan yana olan fotoğraflarınız var. Tanışıklığınızı gizlemenizin özel bir nedeni var mı?'' sorusu üzerine, Muzaffer Tekin'in ofisine gitmediğini, bunun yanlış aksettirildiğini ileri sürdü.

Görüm, ''Gizlemiyorum. Tanıyorsam, gördüysem söylerim. Benim sadece merhabalığım var. Hiç muhabbetim yok. Tanımak kavramı ne demek. İddia makamı mahkemeyi yanıltıyor'' dedi.

Bunun üzerine Savcı Taşkın, Rasim Görüm'e, Hüseyin Görüm'ün barakasında çekilen fotoğrafını göstererek, ''Bu unutulacak bir şey midir? Bu şekilde söylemeniz varsa bağlantınızı gizlediğiniz anlamına gelir'' diye konuştu.

Rasim Görüm de fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu ancak fotoğrafların, Şile'de ailece gidilen bir yerde, konferansta ve barakada çekildiğini belirterek, ''Fotoğraflardan dolayı kurgulanmış bir şekilde huzurdayım'' iddiasında bulundu.

Görüm, başka bir soru üzerine de Alpaslan Arslan'ı tanımadığını söyledi.

Duruşmada söz alan Muzaffer Tekin de Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'e hitaben, ''Ben sizin bir bakışınızdan anlıyorum. Meslek hayatınızda belki de 'zul' diyeceğiniz iddia makamı ile çalışıyorsunuz. 'Tertibi gizliyorsunuz' diyorlar. Esas tertibi gizleyenler kendileri. 6 tane topluma mal olmuş insanız. Olmayan ev, olmayan toplantı, olmayan bomba. Hala bunları buradaki namuslu ve dürüst insanlara yamamaya çalışıyorlar. Biz suçlu değiliz. Burada kuvvetli suç şüphesi olan iddia makamıdır'' görüşünü savundu.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen lozan 2005 » Cum Mar 13, 2009 16:03

Ergenekon Mahkeme heyetinede bu yakisir.
Ulusalcilik suc
Milliyetcilik suc
Evine bayrak asmakda suc.

Ne yapalik?
en iyisi hac takalim..............
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen abosgal » Cum Mar 13, 2009 18:30

evinde israil veya amerikan bayrağı asılı olsaydı ;adamlar secdeye varırlardı herhalde; acı olan bunu bu millet anlamıyor ya vay anasını sattığımın dünyası......
Kullanıcı küçük betizi
abosgal
Üye
Üye

İletiler: 22

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 13, 2009 18:33

Yıllardır işyerine ait olan ama sürekli kulandığım arabanın torpido üstüne küçük bir Türk bayrağı koyarım.

Bu sabah benim patron yanıma geldi ve

''Hayırdır Çetin.Akşamları mitinglere mi katılıyorsun?''dedi.

Ben de''Yoo,birini gördünüz de bana mı benzettiniz?''dedim.

O da bana ''Arabanın ön camına bayrak koymuşsun.Kaldır onu.''dedi.

Ben de''O bayrak Türk bayrağı,neden kaldıracakmışım?''dedim.

Şaşırdı tabi.''Devir kötü,ortam karışık,sen kaldır o bayrağı.''dedi.

Ben de''devir eğer arabamıza koyduğumuz Türk bayrağını kaldıracak kadar kötü ise biz bu memleketten çekip gidelim o zaman.''dedim.

Diyecek başka laf kalmayınca çekip gitti.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen mukanorkan » Cum Mar 13, 2009 20:13

Daha bunlar iyi günlerimiz
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen yigitler » Cum Mar 13, 2009 21:31

Ne olmus Turk bayragi koymussa? Milliyetcillik, vatanini sevmek suc mu? Ben boyle mahkemeyi...... tovbe estagfurullah.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 13, 2009 21:34

Bu kansiz, vatansiz, haysiyetsiz soruyu soran, yüce Türk milletini temsil eden mahkeme degil, Emniyet'in icindeki F tipi polislerdir!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen receylan » Cum Mar 13, 2009 22:15

cumhuriyet mitinglerinin başladığı tarihten bu yana camımda devamlı bayrak var...haftada bir temizlik için asılı olanı çıkarıp yerine yenisini asarak sürdürüyorum bunu...hodri meydan...
Kullanıcı küçük betizi
receylan
Üye
Üye

İletiler: 398

İletigönderen İrade-i Milliye » Cmt Mar 14, 2009 2:09

Bayrağın önündeki Türk sıfatı cemaatçileri rahatsız ediyor galiba. İleride bayrağımızı bile değiştirmeyeceklerini kim garanti edebilir? Bunu soran bir zihniyet bunları yapmaz mı? Sivil anayasada bir düzenleme yapsalar her şey bir anda oluverir. Zaten halk koyun gibi. Hiç bir şeye tepki vermiyor, bayrak değişse bile bir gün iki gün bağırır çağırır sonra padişahım çok yaşa der. Belleksiz bir toplum yarattılar ya da hep böyledik. Yazıklar olsun. Onların bayrağı Suudi Arabistan'ın kelime-i tevhidli bayrağıdır. Hilal var bayrakta o bile dokunuyor adamlara. Asıl dokunan da kırmızı, kanın rengi...
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen Ram » Cmt Mar 14, 2009 12:30

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen avrasya » Cmt Mar 14, 2009 14:13

lozan 2005 yazdı:Ergenekon Mahkeme heyetinede bu yakisir.
Ulusalcilik suc
Milliyetcilik suc
Evine bayrak asmakda suc.

Ne yapalik?
en iyisi hac takalim..............

Amerikancı Akepe iktidarında moda , Unakıtanın eşi gibi göğsünde kocaman Amerikan bayrağı olan tişort giymek..

...
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 14, 2009 14:37

avrasya yazdı:Amerikancı Akepe iktidarında moda , Unakıtanın eşi gibi göğsünde kocaman Amerikan bayrağı olan tişort giymek..

Rabbi "Cleveland" diyen Ahsen Unakıtan

Resim

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen maydonos » Cmt Mar 14, 2009 15:55

Ram, bu videodaki sarkinin sozleri ilginc.Refah ve fazilet simdi saadet diyor.Tesaduf mu, yoksa bir mesaj mi bu acaba?Ben bu saadet partisi ile ilgili hic olumlu bakmiyorum diger insanlar gibi.Simdi o parti altenatif olarak pompalaniyor bir kesime ama akp den bir farki yoktu ki.Onlarda Bosna'ya yardim adi altinda insanlari dolandirmislardi.

Ahsenler oldugu surece bize bir sey olmaz(!).Bas bay peygamber ve bas bayan peygamberimiz hazir.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İrade-i Milliye » Cmt Mar 14, 2009 17:10

Çok ilginç bir izlek. Yalnız bunlara kırmızısı bile fazla gelir. Benim de anlayamadığım, Refah ,Fazilet, Saadet diyor. En iyisi al birini, vur ötekine. Bence de Saadet pompalanıyor birileri tarafından. Ilımlıdan radikale geçiş mi yapacaklar yoksa? Zaten ılımlı olduklarını düşünmüyorum. Ilımlı İslam, İslamın yanında bir kılıf olarak kullanılıyor. Amaçları çok açık. Düşman belli.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen Balasagun » Cmt Mar 14, 2009 18:12

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt: "Özetle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ün, 'Ne mutlu Türküm diyene!' anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır" demiş, sonrasında kendini Türk hissetmeyen herkesin saldırısına uğramıştı. Bayrak meselesi de öyle. Bu bayrak eğer yere inerse bir daha onu gökyüzüne çıkaracak ortamı bulamayız. Sanki bu ülke düşmanlar tarafından işgal edilmiş de işgal kuvvetlerinin polisi: "Evinde neden Türk bayrağı asılı?" diyebilme cüretini gösterebiliyor.
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 3523

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x