"Ey haram yiyenler"

"Ey haram yiyenler"

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 15, 2008 6:02

İslami kesimin önde gelen kalemlerinden, Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, "Müslüman burjuvazisi" oluşturulmasına ilişkin "fetva" verildiği iddiasını ortaya attı ve buna inananların kâfir olacağını yazdı. Eygi "Haram yiyenlere uyarı" başlıklı dünkü köşe yazısında isim vermeden iktidara yüklendi:

Haram Yiyenlere Uyarı

EVET, sizlere hitap ediyorum: Hem Müslüman geçiniyorsunuz, hem İslâm’a taraftar olduğunuzu iddia ediyorsunuz; hem de bu dinin yasakladığı, kötü gördüğü bir sürü haramı, münkeri, azgınlığı irtikâb ediyorsunuz (kötü bir işi yapmak).

Allah diyorsunuz, O’nun razı olmadığı, gazab ettiği, yasakladığı büyük günahları mütecahiren (açıkça, küstahça) işliyorsunuz.

Cennete, Cehennem’e inandık diyorsunuz ve sizi Cehennem’e sokacak işler yapıyorsunuz.

İlâhî adalete, Mahkeme-i Rûz-i Ceza’ya (Büyük Hesap Günü’ndeki Ulu Mahkemeye) inandık diyorsunuz ve yine de bildiğinizi okuyorsunuz.

Gözlerinizin içine bakarak sizi suçluyorum:

Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyorsunuz.

Halkın bütçelerinden, meşru olmayan yollarla para apartıyor ve kara zengin oluyorsunuz.

Şu soruyu yöneltiyorum: Sizler nasıl Müslümanlarsınız?

Yine soruyorum:

Müslüman haram yer mi?

Müslüman kara para zengini olur mu?

Müslüman yolsuzluk, talan, hırsızlık, suiistimal yapar mı?

Müslüman ahlâka ve hukuka aykırı rantlar peşinde koşar mı?

Ey namus, ey şeref, ey temizlik ve şeffaflık (saydamlık), ey doğruluk ve dürüstlük, ey fazilet nerdesiniz?

Ey haram yiyiciler!.. Dünyanın çeşitli yerlerinde villalar, köşkler, konaklar almışsınız, gerekirse oralara kaçıp mutluluk ve güven içinde yaşayacakmışsınız.

Boş hayaller, aldatıcı kuruntulardır bunlar.

Sizi bekleyen dünyada rezillik, ahirette rezilliktir.

İslâm’ın temel emirlerinden biri doğruluk ve dürüstlüktür.

Allah ile barışık olmak istiyorsanız, doğru ve dürüst olmaya, harama bulaşmamaya mecbursunuz. Riba ve haram yerseniz Allah’ın gazabına müstahak olursunuz (hakkeder ve layık olursunuz) ve Cehennem’de yanarsınız.

Allah zulmü ve zalimleri sevmez.

Allah yeryüzünde fesat çıkartılmasını, rüşvet alınıp verilmesini, haram rantlar ve komisyonlar devşirilmesini, azgınlık yapılmasını istemez.

Peygamber de (salat ve selam olsun O’na) istemez.

Salih ve doğru Müslümanlar da istemez.

Ey haram yiyenler, ey gayr-i meşru yollarla zengin olanlar! Şeytanlardan aldığınız fetvalar sizi kurtarmaz. İslâm’a, Kur’ân’a, Sünnete taban tabana zıt öyle aykırı fetva ve ruhsatların geçerliliği ve kıymeti yoktur.

Bir Müslüman burjuva sınıfı oluşturmak için bu kötü düzende bazı kötülükleri yapmak, çalıp çırpmak, soymak, talan etmek, haram yemek caizdir...

Böyle bir fetvaya inanan ve mucibince amel eden kimsenin kâfir olmasından korkulur.

Bir Müslüman Allah ile olan işlerinde ihlâsa, halk ile olan işlerinde adalete ve istikamete (doğruluğa dürüstlüğe) uygun hareket etmelidir...

Hırsızlıkla, haramla, soygunla Müslümanlık bağdaşmaz, uyuşmaz, bir arada olmaz. Haram yiyerek İslâm’a, Ümmete, ülkeye hizmet edilmez.

Sizi uyarıyorum: Yaptıklarınız ilâhî gazabı ve azabı celb eder (getirir) ve sonunda perişan olursunuz.

Mehmet Şevket Eygi, 13.12.08
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen yahac » Pzt Ara 15, 2008 7:21

Bakalim ustune alinan cikacak mi?
Bunlarin yuzune tukursen yamur yagdi sanarlar...
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletiler: 154

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 15, 2008 23:09

yahac yazdı:Bakalim ustune alinan cikacak mi?

Mehmet Şevket Eygi yazdı:Ey haram yiyiciler!.. Dünyanın çeşitli yerlerinde villalar, köşkler, konaklar almışsınız, gerekirse oralara kaçıp mutluluk ve güven içinde yaşayacakmışsınız.

Ulusal Kanal'dan Teoman Alili, Mehmet Sevket Eygi'den röportaj talebinde bulunduklarini, bu konu ile ilgili bilgilerini paylasmasini rica ettiklerini söyledi bugün. Bakalim olumlu yanit gelecek mi.. :kahve:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Pzt Ara 15, 2008 23:59

Olumlu yanıt gelirse senden kaçmaz zaten Türkan :)
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x