F-16 tacizine askerden en sert cevap

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen Veled » Prş Haz 07, 2007 14:19

Resim

Genelkurmay'ın internet sitesinden dün çok önemli bir duyuru yapıldı..

Bu duyuru belki de son dönemde yapılan en keskin açıklamaydı.

İlk bakışta Güneydoğu'daki bazı bölgelerin koordinatlarını içeren basit bir yasak bölge uygulaması gibi gözüken bu duyuru aslında devletler arasında, savaşın bir ön adımı kadar önemli bir uyarı niteliği taşıyordu…

Şöyle diyordu Genelkurmay:

"Bilgi notu 14…

Geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelere ait koordinatlar ve giriş yasağı tarihleri:
-…….. koordinatları ile…….. koordinatları arasındaki bölgeler…

Peki bu koordinatlar hangi bölgeleri içeriyordu…

İlan edilen yasak bölge koordinatları tamamıyla Kuzey Irak sınırımızı gösteriyordu…

Bunun askeri literatürdeki şifre çözümü ise şuydu:

"Bu bölgeye havadan ve karadan yapılacak her türlü giriş Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iznine tabiidir"

Bu yorumu az önce üst düzey bir havacı komutana sordum..

Cevabı şu oldu:

-Bu açıkça o bölgenin notamlanmasıdır…

Yani?

-Yani o bölgeye izinsiz girişler vurulur…

Soru bile sorulmaz.

Peki TSK böyle bir yasak bölge uygulamasına neden ihtiyaç duydu?

Bu soruyu da uzun uzun araştırdım…

Ulaştığım cevap şu:

-Defalarca yapılan uyarılara rağmen Kuzey Irak'tan Türkiye'yle geçişler devam etti. Köylü kılığında, Peşmerge görünümünde bu bölgede yerleşimler oluştu. Şimdi hepsine yasak getirildi…

Ve daha önemlisi:

Bir süre önce iki ABD F-16'sı bilerek 4 dakika boyunca Türk sınırını taciz etmişlerdi…

İşte bu notamla ABD'ye "bir daha buraya sakın yaklaşma" mesajı verildi…

Bu elbette peşmergeler için de geçerli…

Yorumuna gelince:

Bana göre Türk Silahlı Kuvvetleri o bölgede tam bir "KIRMIZI ÇİZGİ" uygulaması başlatmıştır…

Bir anlamda o bölgenin havadan ve karadan tüm denetimini yabancıları uyararak üzerine geçirmiştir…

ABD'ye bir daha kazayla bile olsa sınır tazicine izin vermem denmiştir..

Bir anlamda o bölgede oluşturulacak tampon bölge bu kırmızı çizgiyle dünyaya ilan edilmiştir…

Bundan sonrasını hep birlikte izleyeceğiz…

kaynak:hürriyet
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6664887.asp?gid=180
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen creative » Prş Haz 07, 2007 14:20

inşallah topraklarımıza adım atanlara direk mermi sıkarlar inşallahhhh
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen Egeli » Prş Haz 07, 2007 14:36

Semih R.Cabalar, bu çok büyük bir mesajdır.Fatih Çekirge çok güzel analiz etmiş.
----------------------------------
--Savaş halinde,sınırlarımızı kim ihlal ederse etsin,tanımayız.
--Savaş halinde olmasak da,ihlallere bundan sonra izin vermeyiz.

Yani,

Bölgede ABD ile herhangi bir bağımız olmadığı gibi,kimse bizim yığınağı ABD için yaptığımızı zannetmesin,biz kimseye ne yardım ederiz,ne de yardım bekleriz,bu bizim davamız.

Artık müttefik tanımıyoruz,kimse de bizim topraklarımızdan faydalanamaz.

Bizim topraklarımıza burnunu sokan,herkes,düşmanımızdır.

Durum,her sene olan,rutin hareketlerle karıştırılmasın.Gayet ciddiyiz!!

---------------------------

Durum,hal,vaziyet bu.Bölge,çok kritik bir dönemde.Dengeler,Bilderberg'te değiştirildi ve yapılan hamlelerden sonra,dengenin,kimin yönünde olduğunu göreceğiz.

-----------------------
Filmin birinde,
''ADAMIN BİRİ'' diyor ki:''Kırmızı çizgilerinizi sildik,Irak politikanızın içine ettik.''

Stratejist diyor ki;''Bu,ancak filmde olur :wink: ''
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen reisbey » Prş Haz 07, 2007 14:55

Sınırda harektlilik hat safada.Büyük paşalar yavaş yavaş batıdan buralara kaydırılıyor.Suan diyarbakır,urfa sırnak büyük askeri yığılmalar yapılıyor.Tang zıhrı araç vs batıdan buraya gönderiliyor.kerkük sorunuda simdi göz önünde olmasada daha sonra gündemi uzunca bi zaman işkal edecek.Benim görüşüm eğer ortada bi toprak ve hak idaa edenler var ise referamdum olsun ama her refaramdum kanlı olur.Bizde kerkük içi ne lazım ise kansa kan cansa can herşey bizde falası ile var.Kim daha fazla fedakarlık yaparsa onda kalsın.yani bi cephede osmanlı torunları,diğer cephede devletsiz milletlere karşı :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen Ram » Prş Haz 07, 2007 16:31

Çok sertmiş mesaj. Dizlerim titredi... Defalarca aynı şey yapıldı, defalarca diplomasi denilen dalkavuklukla cevap verildi. Az biraz da delikanlı olsunlar, vursunlar. Asker de kendine gelsin artık. Siyasi irade değil, satılık iradeye göre cevap veriyorlar. Askersen, asker gibi cevap ver. Artık, 'o kadar kolay değil böyle işler' cümlesi, benim için gafletlik ve acizlik örneğinidir!
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

sınır ihlali

İletigönderen eyüpsultan » Çrş Tem 09, 2008 9:57

iki yüzlü kahpe millet...kimdir acaba?
Kullanıcı küçük betizi
eyüpsultan
Üye
Üye

İletiler: 9