Arkadaşlar, öncelikle admin ve mod arkadaşları uyararak topiği açıyorum, demokratik bir ortam içerisinde hakaret olayı olmadan tartışabilirsek ne ala, yok değilse zaten topik kilitlenip çöpe atılsın, gönüller kırılacığına daha iyidir.
Öncelikle benim ŞAHSİ düşüncelerime gelmeden evvel tespit etmiş bulunduğum birkaç milliyetçilik anlayışından bahsedelim.
1-Atatürk Milliyetçiliği:
Bu milliyetçilik türü, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşan tüm halkı Türk sayan, onlara Türk muamelesi yapan ve Irkçı olmayan ve kendini,''Ne mutlu Türk'üm diyene''' sözüyle ifade den meşru bir milliyetçilik türüdür.Zaten buraya kadar ''onlara Türk muamelesi yapan'' sözü hariç katılmadığım yer yoktur.
2-Ulusalcı Milliyetçilik:
Bu milliyetçilik anlayışı da yakın zamanda doğan, kimliği ve bana göre genetiği tam olarak bilinmeyen ve bence bu ülkede ayrışımları ve kamplaşmaları tahrik etmekten başka da hiçbir yararı olmayan bir milliyetçilik türüdür ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla kendini Atatürk'e izafe eder.Milletin mukaddesatına söven, ona için için hınç besleyen, ''keşke Anadolu Müslüman olmasaydı'' diyen, eski tüfek solcuların ve koministlerin ve bazı birtakım eski ülkücülerin de aralarında bulunduğu gayrimeşru bir milliyetçilik türüdür.
3-Ülkücü Milliyetçilik:
Bu milliyetçilik anlayışı da, Türk milletinin öz değerleri olan Türklük ve İslam gibi mukaddes değerlere sahip çıkma iddiasında olan, diğer milliyetçilik anlayışlarının bu milleti sadece Anadoluya hapsedip, milleti ufuksuzlaştırıp, üçüncü dünya ülkesi haline gelmesine karşı çıkan ve Türk-İslam birliğini savununan bir milliyetçilik anlayışıdır.Atatürk milliyetçiliğini kabul etmekle beraber onu geliştirmeyi yeniden yorumlamayı ve onu açmayı savunur.
Biliyorum bazılarının bu yazımdan sonra beynine kan sinirden yürümüştür ama sakin kafayla bir düşünün ve yazıya asla copy-paste yapmadan cevap verin, Zira ben copy-paste yazıları okumuyorum.