Fatih Altaylı'dan şok iddia
Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan'la iş yapmak isteyen kişiye ne dedi?
Aydın Doğan'a, 'Türkiye'yi terk et' diyen kim?
FATİH ALTAYLI - HABERTÜRK
Değerli okurlar, bugün müthiş bir haberi sizlere ileteceğimi duyurmuştum.
İki ayrı yerden doğrulattığım bir haberi, üçüncü kez doğrulatmak için bir Teyit beklediğimi belirtmiştim.
Dün beklediğim teyit gelmedi ama teyit beklediğimiz yerden bir yalanlama ya da böyle bir şey yoktur açıklaması da gelmedi.
Sükut ikrardan gelir diyerek yazacaklarımızın doğruluğundan emin olduk ve şimdi sizlere aktaracağım.
Şimdi anlatacağım olay, Cumhuriyet tarihinde daha önce olmuş mudur bilmiyorum!
Süleyman Demirelin adam, şirket kayırmalarını, aile fotoğraflarını biliyoruz.
Mesut Yılmazın pijamalı patronları ihale alan işadamlarına ortak etme çabalarını, banka ihalelerinde yaptıklarını biliyoruz.
Tansu Çilleri ve eşi Özer Çillerin ihale zarflarını eve götürdüklerini de biliyoruz.
Turgut Özalın zengin ettiği papatya işadamlarını da biliyoruz.
Ama şimdi yazacağım gibisini ben hiç duymadım, görmedim.
Gelelim olayımıza.
Biliyorsunuz, Aydın Doğanın Petrol Ofisinde yabancı bir ortağı var.
OMV adlı Avusturyalı bir petrol şirketi.
Aydın Doğan, İş Bankasından yüzde 50sini 500 milyon dolar civarında bir paraya aldığı Petrol Ofisinin yüzde 34ünü neredeyse 1 milyar euroya sattığı Avusturya şirketi.
OMV ile Aydın Doğan yaklaşık 3 yıldır ortaklar ve Türkiyede birlikte yeni yatırımlar yapmak istiyorlar.
Bu yatırımların başında da Ceyhana kurulacak bir petrol rafinerisi var.
Ancak Petrol Ofisi bu rafineri için gerekli ruhsatı yıllardır alamıyor.
Çalık Grubuna rafineri ruhsatı verilirken, Aydın Doğanın Petrol Ofisine verilmiyor.
Aydın Doğan medyasıyla iktidara yalakalık da yapsa, ölçülü bir muhalefet de yapsa bu ruhsatı almaktan umudu kesti.
Bu nedenle de Hükümet'in yabancı sermayeye olan zaafını bildiği için devreye OMV girdi.
OMVnin CEOsu Wolfgang Ruttenstorfer Türkiyeye gelerek Başbakan Erdoğanla görüştü.
OMVnin CEOsu Başbakana Türkiyeye bir kaç milyar dolarlık yatırım planladıklarını ancak rafineri izni çıkmaması nedeniyle bu yatırımı gerçekleştiremediklerini ve bürokrasiye takıldıklarını, Türkiyenin bu işten büyük kaybı olduğunu söyledi.
Avusturyalı CEOnun bu sözlerine Başbakan Erdoğan çok kısa bir yanıt verdi.
Başbakan Erdoğan Avusturyalı yöneticiye: Siz Türkiyede yanlış adamla ortaklık yaptınız. Siz Doğanla ortak olduğunuz müddetçe herhangi bir yatırım için bizden izin alamazsınız. Rafineri izni almayı hayal bile etmeyin dedi. Hatta OMVnin CEOsuna rafineri için, izni olan Çalıkla ortaklık yapmasını önerdi.
Duydukları karşısında şoke olan Ruttenstorfer Başbakanın yanından ayrıldı ve İstanbula geldi.
Başbakanla yaptığı görüşmeyle ilgili olarak Aydın Doğana bilgi verirken, Aydın Bey, bu Hükümet işbaşındayken siz Türkiyede yeni işler yapmayı, hatta iş yapmayı unutun. Sizden söz ederken Başbakanın gözlerindeki ifadeyi gördüm. Hatta size bu Hükümet işbaşındayken Türkiyede yaşamamanızı bile tavsiye ederim diyip görüşmenin detaylarını aktardı.
Aydın Doğan dinledi, dinledi ve sordu: Bu söylediklerinizi noter önünde tekrarlayıp kayda geçirmeme izin verir misiniz?
Avusturyalı CEO Elbette diyince bir noter çağrıldı.
Avusturyalı anlattı.
Yeminli tercüman çevirdi.
OMVnin Başkanı'nın Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme noter tarafından kağıda döküldü ve altını Avusturyalı CEO, noter, Aydın Doğan ve yeminli tercüman imzaladı.
Aydın Doğan noter tasdikli bu metnin bir kopyasını elden Başbakana gönderdi.
Aradan epey bir zaman geçtiği halde Başbakandan Aydın Doğana bir yanıt gelmedi.
Aydın Doğanın elindeki noter tasdikli bu metni olası bir Yüce Divan için elinde tuttuğu iddia ediliyor.
Türkiyenin hali bu değerli okurlar.
Tabii özerk kurumlarının hali de böylelikle ortaya çıkmış oluyor.
KAYNAK
Kaynak belirtmek zorundasınız...