Federe Kürdistan Bölgesi'ni işgal edecekmişiz?

Genel & Güncel Konular

Federe Kürdistan Bölgesi'ni işgal edecekmişiz?

İletigönderen teşkilat » Pzt Eyl 21, 2009 16:13

Think thank kuruluşu Rand Corporation ABD hükümetine çarpıcı bir rapor sundu...

Merkezi ABD California’da bulunan think thank kuruluşu Rand Corporation ABD’nin çekilmesine ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda Türkiye’nin Kuzey Irak’ı kendisine dahil etme ihtimalinden söz ediliyor.

ABD’nin Irak’tan çekilmesinin ardından Türkiye’nin Kuzey Irak’a girebileceğini iddia eden kuruluş, bu ihtimalin resmi makamlar tarafından da kabul gördüğünü belirtti. Rapora göre Kuzey Irak’ta Kürtlere ait bölgeleri ‘işgal edecek’ Türkiye bu süreçte PKK’nın tasfiye edilmesi amacıyla Bölgesel Kürt Yönetimine de baskı uygulayacak.
Rapor, Türkiye’nin muhtemel bir saldırısının önünün alınması için ABD hükümetine öneri olarak şunu dile getiriyor: “Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’ye de baskı yapılarak PKK’ya karşı baskılarını arttırması ve tasfiye edilmesine yönelik çalışmalara destek sunmasının sağlanmalıdır.
Rand Corporation soğuk savaş döneminde ABD Dışişleri’ne ürettiği stratejiler ile tanınıyordu.http://haber.gazetevatan.com/Turkiye_Ku ... 0/1/Gundem
Resim
Hatırlatma-1
Bölünmüş Türkiye!
Paul Henze CIA raporu doğrultusunda Türkiye'ye Sevr'de olduğu gibi federasyon adı altında bölünmeyi öneriyordu.
28 Şubat 2007'de AKP iktidarının müttefiki ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da, geçen yıl ağzındaki baklayı çıkarmış ve değişik tarihlerde, Irak toprakları içindeki Kürt bölgesinden “Kürdistan” diye bahsetmişti.
Cheney ise şöyle konuşmuştu: “Kürdistan`a da gitme fırsatını buldum. Bu, benim Kürdistan`a ilk ziyaretim oldu. Orada Başkan Mesud Barzani ile zaman geçirdim.

Hatırlatma-2
Başbakan Erdoğan (29 Ekim 2007):
Barzani bizim muhatabımız olamaz. Bağdat yönetimi bu konuda Türkiye’ye geniş katılımlı bir heyet gönderdi. Ama Barzani, terör konusunda tavrını çok açık ve net ortaya koymak durumundadır. Şu an kendisi terör örgütüne yataklık yapar durumdadır.

Bana o kişiyi sormayın
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül (21 Ekim 2007): (Barzani’nin “Türkiye operasyon yaparsa kendimizi savunma hakkımızı kullanırız” açıklamasının hatırlatılması üzerine) Bana bu tür kişilerle ilgili sorular asla sormayın. Benim muhataplarım bellidir.

Tanımayız
Dışişleri Bakanı Ali Babacan (26 Kasım 2007): Talabani ve Barzani ismi yan yana gelmez. Barzani tanımadığımız yönetimin önde gelen ismi.

Postal öpücü
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek (28 Eylül 2006): “Talabani’nin açıklamaları rahatsız edici olsa bile sürpriz teşkil etmiyor. Bu nedenle, bu tip açıklamalar, temaslar bizim anlayışımıza çok uygun olan temaslar değildir ancak çok yadırgatıcı bir husus da değildir. Terörle ilgili şu ülkenin yöneticisi, filanca aşiret şeyhi, ’dünün postal öpücüleri’ şöyle demiş, böyle demiş...Şuan ki terör algılamamızda bir değişikliğe neden olmaz. Biz inanıyoruz ki hâlâ terörün destekçileri dışardadır.”

Hatırlatma-3
Barzani Türkiye’yi tehdit etmişti
Türkiye tarafından muhatap alınma başarısını kutlayan peşmergelerde daha önce Ankara’ya karşı küstah açıklamalarda bulunmuşlardı. İşte o ifadeler
Mesut Barzani: Türkiye’nin PKK’ya yönelik operasyonları durdurulmalı. Bombardımanlar sonucunda siviller öldü
* Kerkük’ün tarihi ve coğrafi olarak Kürt kimliğini temsil eden bir Irak kent. Türkiye Kerkük’e müdahalesi ederse Iraklı Kürtler de Diyarbakır ve Türkiye’nin diğer kentlerine karışacaklar.
Celal Talabani: Operasyonlara razı değiliz. Aynı zamanda Türkiye ile ilişkilerimizin zarar görmesini istemiyoruz. Diplomatik yollarla sorunların çözülmesinden yanayız.
* (PKK liderlerinin teslim edilmesi istemini yanıtlıyor.) PKK ile mücadele konusunda bir siyasal çözüm Türkiye ile ilgili bir husus. Ama Türkiye’ye bir Kürt kedisi bile teslim etmem.
En son teşkilat tarafından Pzt Eyl 21, 2009 16:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletiler: 121

Re: Federe Kürdistan Bölgesi'ni işgal edecekmişiz?

İletigönderen maydonos » Pzt Eyl 21, 2009 18:13

Buna inanacak bir salak goremiyorum. Eger Turk milleti bu duzmeceye inanirsa yaziklar olsun.

TSK' ya su gorev verilmis olabilir? Biz ordumuzu kayip vermeden buradan cekilmek istiyoruz. Bizim ve katil bolucu guclerin guvenligini siz saglayacaksiniz. Bunun karsiliginda size su kadar para yada IMF ile iyi kosullarda anlasma saglayacagiz. Yani biz o katilleri koruyacagiz. Eger korumazssak Araplar bu katil Kurtleri ve yandaslarini bir kasik suda bogacak.

isgal edecekmisiz yalana bak sen, tabi cahil, salak, sade vatandas ancak buna inanir ve neden isgal edecegizki ve neden edelim. Bu kadar ac insan varken Turkiye savasa para nicin ayirsin.Aklima bu yirtik yuzsuz Rte'nin 3 cocuk daha yapin demesi geldi satacak bir sey kalmayinca Mehmetcik kani satacak.

Bunu uygulamazsaniz: Biz sizi bititririz imf yi salariz, Guneydogunuzu isgal ederiz. Hatta Dogunuzu isgalederiz. Oda yetmezse sizin icin emrimizi bekleyen Yunanlulari batidan ustunuze salariz.
Bebek katili ne demisti ordunuzu dagitiriz.

Ey Chp sana yillardir, Ey Mhp sana da yillardir bu ulkenin gun gormusleri ne dedi Sine-i Millete don ama dinlemediniz.Olmayan demokrasiyi savunup Turk milletini hice sayarak bu kanemicilere koltuk deynekligi yaptiniz. Yaziklar olsun.

Al simdi dinliyorum Art'yi Tarkan konser vermeye yollaniyor Kibris'a ne isi var. Bunlar sanatci mi? Bunlarin misyonu milleti uyutma makinalari.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Re: Federe Kürdistan Bölgesi'ni işgal edecekmişiz?

İletigönderen teşkilat » Çrş Eki 07, 2009 11:07

Resim

Irak Hükümeti'nin ortağı ‘Kürdistan İttifakı’ üyesi Yusuf Ahmet, Irak Hükümeti'nin Kuzey Irak'taki PKK ve PAJK kamplarına karşı sınır ötesi operasyonlar yapılması konusunda gizli anlaşma yaptıklarını öne sürdü.

İddia, Kuzey Irak'tan yayın yapan ‘Denge Azad’ adlı Kürt sitesi tarafından ortaya atıldı. Irak Hükümeti'nin ortağı Kürdistan İttifak Bloku üyesi parlamenter Yusuf Ahmed, Irak ile gizli bir anlaşma imzalayan Türkiye ve İran'ın ülkelerine yönelik silahlı eylemler düzenleyen PKK ve PJAK'a karşı Kuzey Irak sınırları içinde operasyon düzenleyebileceklerini söyledi.
Türkiye ve İran'dan Irak sınırları içinde askeri operasyonlar düzenlemesine izin vermeyen anlaşmalara bağlı kalmalarını isteyen Yusuf Ahmed, “Irak ve Kürdistan (Kuzey Irak) bölge hükümetleri de, sınırları içinde sızma yaparak İran ve Türkiye'ye saldırı düzenleyen silahlı gruplara karşı gerekli önemleri almalıdır” dedi.

Yusuf Ahmed, Kuzey Irak'tan silahlı grupların eylem amaçlı sızmalarının, komşu ülkelerle sorun yaşamaya yol açtığına da dikkat çekti.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=210108
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletiler: 121

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x