Felaket geliyorum diyor

Genel & Güncel Konular

Felaket geliyorum diyor

İletigönderen mukanorkan » Cum Şub 27, 2009 9:58



Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye'de büyümenin yavaşlayıp, işsizliğin artacağını belirterek, "2001'deki krizden daha büyük bir kriz yaşanacak" dedi.

* Felaket geliyorum diyor -

Academy tarafından düzenlenen 3. Risk Yönetimi Zirvesinde konuşan Zachau, büyük risklerin işle, istihdamla ilgili olduğunu anlattı.
İstihdama alanları açılmalı

Bu dönemi reform gerçekleştirmek için iyi bir dönem olarak niteleyen Zachau, ayrıca uzun vadeli büyüme planları için üretilecek politikalar için de önemli bir dönem olduğunu kaydetti.

Bu dönemde en önem taşıyan konunun yeni istihdam alanları yaratmak ve kadınlar, çocuklar gibi hassas grupları korumak olduğunu belirten Zachau, "2007'ye kadar her şey yolundaydı ve çok güçlü bir ekonomik büyüme yaşanıyordu" dedi.
Hükümet seyrediyor

Bu düşüşün daha da hızlanabileceğini, işlerin biraz daha kötüye gidip sonra iyileşeceğini ifade eden Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin emek gücü artmaya devam edecek. Daha düşük bir ekonomik büyüme yaşanacak ve daha da artan bir istihdam sıkıntısı yaşanacak, işsizlik olacak, 2001'deki krizden daha büyük bir kriz yaşanacak. Genç işçilerin dörtte biri işsiz kalacak, aslında çok iyimser bir ortamda bile 2009'un ikinci yarısında ekonomik krizin iyileşmesi durumunda bile işsizlik ve atıl işçilerin oranı 2009 ve 2010'da artmaya devam edecek. Özellikle 2010'da artmaya devam edecek. Çünkü o kadar fazla sayıda genç işçi bu işsizler ordusuna katılıyor. Bunun önünü almak mümkün olmayacak."


Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye
 
İletiler: 425
Kayıt: Çrş Oca 07, 2009 16:18

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x