Feto Beraat Etti. Özledik Seni Hoca Efendimiz!

Genel & Güncel Konular

Feto Beraat Etti. Özledik Seni Hoca Efendimiz!

İletigönderen Tsigalko » Cmt Mar 08, 2008 2:31

Fettullah Gülen'e beraat

Fethullah Gülen, 10 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Mahkeme, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'ndaki değişiklikleri dikkate alarak, Gülen'in avukatlarının beraat talebini kabul etti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Gülen'in avukatları Abdülkadir Aksoy ile Orhan Erdemli
katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, Gülen'in 2000 yılında 10
yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılandığı ve kesin hükme bağlanması
ertelenen kamu davasından beraat ettiğini açıkladı.

Karadeniz, Gülen hakkında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'na
muhalefet eyleminden kamu davası açıldığını ve bu davanın, 4616 sayılı
Dava ve Cezaların Ertelenmesi Yasası uyarınca kesin hükme bağlanmasının ertelendiğini bildirdi.

Gülen'in avukatlarının, 3713 sayılı Yasa'da yapılan değişiklik ve 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca beraat talebinde bulunduklarını söyleyen Karadeniz, bu talep doğrultusunda, dava dosyasının yeniden ele alınarak incelendiğini ifade etti.

Karadeniz, yapılan inceleme sonrasında, Ankara 2 No'lu DGM'nin 10
Mart 2003'te verdiği ''kamu davasının kesin hükme bağlanmasının
ertelenmesi'' kararının kaldırılmasına, 3713 sayılı Yasa'da yapılan değişiklik dikkate alınarak, Gülen'in ''sübut bulmayan ve unsurları oluşmayan atılı suçtan beraatına'' oy birliğiyle karar verildiğini bildirdi. Cumhuriyet Savcısı'nın kararı temyiz hakkı bulunuyor.

-DAVANIN GEÇMİŞİ-

Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı 2000 yılında, Fethullah Gülen
hakkında, ''laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu'' gerekçesiyle 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesine göre, 10 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açmıştı.

Dönemin DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından hazırlanan 79 sayfalık iddianame, 12 bölümden oluşuyordu.

Fethullah Gülen'in 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın kesin hükme bağlanması, 4616 sayılı Şartla Salıverilmeye, Davave Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun uyarınca ertelenmişti.

Gülen'in, 5 yıl içinde aynı cins veya daha ağır şahsi hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektiren bir suç işlemesi durumunda dava yenilenecek, bu süre içinde aynı cins veya daha ağır bir suç işlememesi durumunda ise dosya işlemden kaldırılacaktı.

Kaynak

Ben susuyorum Ram, mikrofonlar sende...
Artık Türkiye'ye gelir hasret giderirsiniz :twisted:
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

Re: Feto Beraat etti.Özledik Seni Hoca Efendimiz Twisted Evi

İletigönderen kaye » Cmt Mar 08, 2008 2:52

Tsigalko yazdı:Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı 2000 yılında, Fethullah Gülen hakkında, ''laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu'' gerekçesiyle 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesine göre, 10 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açmıştı.

Dönemin DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından hazırlanan 79 sayfalık iddianame, 12 bölümden oluşuyordu.

Ya bu suç hala ortada iken, dava nasıl zaman aşımına uğrayabiliyor???
Tabii yok şimdi böyle savcılar..
Yok şimdi o yazarlar, içeride hala dava edilebilmeyi bekliyorlar..
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar... Ziya Paşa
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen meyikocak » Cmt Mar 08, 2008 10:59

Hürriyet ve Milliyette sanki dış basından haber veriyormuş havasıyla yazılar çıkıyor.Kamuoyunun tepkisini ölçmek ve o kesime yaranmak gibi birçok vazifesi olan bu yazılara ve gazetelere dikkat diyorum.Fakat onlar unutmasınlar ki tarih bütün hadiseleri kaydedecektir.
’Millet hükümetin gözcüsü olmak durumundadır. Çünkü hükümetin icraatı kötü olup da millet itiraz etmezse bütün kusur ve kabahate katılmış demektir’’ Kamâl ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
meyikocak
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 08, 2008 13:00

Halife Hazretlerini dört gözle bekliyoruz :papaz:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cmt Mar 08, 2008 14:19

Tsigalko, ne diyeyim... :) Kararı verenin fetoşçu olup olmadığına bakamıyorum, çünkü Orhan KARADENİZ, fetullahçı değil. Hizbullah'ın, pekakanın çok kalemini kırmış kimse, baskıya da gelmez. Mevzuya baktığımızda, fetoşun avukatları yargılamanın devam etmesini istemiş, afa rağmen... "Biz kendimize güveniyoruz ve hâlâ mazlum edebiyatı yapıyoruz" mesajı verircesine. Bir yandan, Fettan'ın geri dönmemesi için bahanesi kalmadı. Bu kelbek başı için söylenebilecek çok şey var aslında ama şunu söyleyebilirim; Humeyni gibi gelip bir şey yapamaz. Gelirse Butto gibi gelir, Butto gibi gider. Artık kaos çıkartmak gayesiyle CIA mı götürür, yok bizden bir kelebek düşmanı mı götürür bilinmez... Zira Fettan'ın bu saatten sonra yapacağı pek bir şey yok. Ölüsü dirisinden daha çok işe yarar. Bu bağlamda beni asıl işkillendiren, "yeni kelebek başı kim olacak¿? ve bu olması beklenen yeni kelebek başı, bir Mehdi olarak lansedilecek midir¿?" sorularıdır.

Dün CEVİZKABUĞU'na, her zamanki gibi mesaj gönderdim ve her zamanki gibi okumadı "Hûlki beyefendi." Sağlık olsun, fakat Yaşar Nuri'nin açılışta bahsettiği Kürtçü-Dinci hareket hakkında, bir parti düşüncesi olduğunu ve Şeyh Sait'in torunlarının bu oluşumun tohumlarını attığını yazmıştım. Daha sonra çok tartıştılar, sarı-kırmızı-yeşil türbanlıların Meclis'e girmesinden, elinde Kur'an Kürtçülüklük yapan imamlara kadar... Talabani denen peşmerge başının kimi sözlerini ve Said-i Nurs'un adının da, Said-i Kürd olduğunu işin içine kattığımızda, günün getirdiği vaziyet ve şartları sonuna kadar bu yönde kullanacaklar gibi bir durum söz konusu...
Yine de...

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen orhunefe » Cmt Mar 08, 2008 17:41

Çok kızgınım tarifsiz şekilde üzgünüm. Memleketimi tanıyamıyorum.

Bu millet ne zaman silkinip bu işbirlikçi keneleri sırtından nasıl atacak bilemiyorum.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen baragakal » Pzr Mar 09, 2008 19:27

Zapsu'nu zengin kalkisi yaptigi gemiye Hocayi bindirmeye çalisanlar var.
Ram'in yorumuna katiliyorum, Hoca binmek istemez.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen carisman » Pzr Mar 09, 2008 23:17

Bu adamı Türkiyede Humeyninin İrana gelişi gibi karşılanacağına dair görüşler daha doğrusu halkı yoklama var. Biz KEMALİSTLER bekliyoruz.... Bakalım nasıl karşılanacak. Bu arada AKPye teşekkürü bir borç biliyorum. ULUSAL çizgide solcu sağcı demeden halkımızı birleştirdiği için...Son çırpınışlarınız....
Kullanıcı küçük betizi
carisman
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Mar 16, 2008 19:30

Artık eski Çetin gitti.Sert konuşacağım.
Tanrı bu vatanı satanları ve satılmasına vesile olanları yok etsin!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Nihan » Pzt Mar 17, 2008 14:16

Çetin Taş yazdı:Artık eski Çetin gitti.Sert konuşacağım.
Tanrı bu vatanı satanları ve satılmasına vesile olanları yok etsin!

Amin!
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen yLmzz » Pzt Mar 17, 2008 21:09

Aziz Nesine hak vermemek elde değil,bu ülkenin geleceğinden şüphe duymaya başladım ne yazıkki vede Atatürk gibi bir Liderin bu millete fazla ve bu milletin öyle bir şahsiyeti haketmediğini bu millete fethullah,cübbeli gibi üçkağıtçıların layık olduğunu düşünmeye başladım :| :|
Kullanıcı küçük betizi
yLmzz
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen 0KurtluElma0 » Prş Mar 20, 2008 11:14

carisman yazdı:Bu adamı Türkiyede Humeyninin İrana gelişi gibi karşılanacağına dair görüşler daha doğrusu halkı yoklama var. Biz KEMALİSTLER bekliyoruz.... Bakalım nasıl karşılanacak. Bu arada AKPye teşekkürü bir borç biliyorum. ULUSAL çizgide solcu sağcı demeden halkımızı birleştirdiği için...Son çırpınışlarınız....

Katılıyorum çok haklısınız..Çok şükür sağ sol davası bitti,bu ayrışım bitti..

Her kesimin tek ortak noktası var..Vatan çıkarları..Ve bu ortak noktada birleşenler sen sağcı mısın solcu musun diye sormuyor birbirine...

Tayyibin tek faydası bu...
Kullanıcı küçük betizi
0KurtluElma0
Üye
Üye

İletiler: 40

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x