Fetullah Gülen anlatıyor 1 - uçuş

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Fetullah Gülen anlatıyor 1 - uçuş

İletigönderen pusatgokkilic » Sal Haz 16, 2009 15:31

Enterasandır; Şamil Dedem için umre yaparken birden bire bende bir hal değişmesi oldu. Sâfâ ile Merve arasında gidip gelirken ayaklarım yerden kesiliyor ve ben, adeta havada uçuyordum. Vücudumdan raşeler dökülüyordu.
Her insanda olduğu gibi bende de bazan fevkaladeden haller olmuştur. Belki de bu gibi durumlar Efendimiz'in "Lî zamânün" dediği hallerden biridir. O andaki konsantreyi ve kazanılan durumu başka zaman yakalamak mümkün olmaz. Müsbet manada beni çıldırtacak derecede yaşadığım haller vardır. Fakat Şamil Dedem için umre yaparken elde ettiğim durum bunların hepsinin üstünde ve ötesinde bir durumdur ve tarifi mümkün değildir.
O günü tarihiyle tesbit ettim. Zaten unutmam mümkün değil. Daha sonra Erzurum'a geldiğimde Vâlidem gördüğü bir rüyasını anlattı. Şâmil Dedem'i, melekler gibi bulutlar üstünde yüzüyor görmüştü. Rüyanın görüldüğü tarih, aynen benim umre yaparken ayaklarımın yerden kesilip uçtuğum tarihti.
Rahmetli Ömer Kirazoğlu da bana yazdığı bir mektupta: "Sizin için umre yaparken, Beytullah'ın kenarında birden bire başkalaştım." demişti. Demek ki, bizzahr'il gayb yapılan tavaf ve umreler çok ciddi dualar nevindendir ki, Cenab-ı Hakk böyle bir hâl ihsan etmektedir.
Kullanıcı küçük betizi
pusatgokkilic
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen yahac » Sal Haz 16, 2009 15:43

Muhterem hakkaten ucmus... Ne diyelim...
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletiler: 154

İletigönderen Yargan Kam » Sal Haz 16, 2009 21:29

Ne kullandığını merak ettim şimdi bak :kikirik:
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 16, 2009 23:52

Allah'ın,peygamberin adını ala ala ALLAH'ın SOYTARISI oldu,farkında değil o ve ona tapanlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen baragakal » Çrş Haz 17, 2009 15:51

Rivayet ederler ki Hocamiz, Perrineville'den Boston'a bir toplantiya tesrif niyetiyle yola çikmistir. Araciyla, yol devriyesi gorevinde bulunan polislerinin onunden geçer, radarlarinda bir hal degismesi olan polisler, bunun fevkalade bir durum oldugundan suphelenerek aracin pesine takilirlar. Sirenlerini yakip iyice yaklastiklarinda, Efendi Hazretlerini tasiyan aracin tekerlerinin yere temas etmedigini dehsetle farkederler. Sireni goren sofor saga yanasip durmustur, polisler de iner, ne oldugunu anlayamadiklari araca yaklasirlar, bu araç acaba "japonlarin icadi bir cihan harikasi midir, yoksa ufo falan midir" anlayamazlar. O vakit birisinin kapiyi açarak indigini gorurler, bu defa polisler saskinligin sinirinda sasirmaktan kendilerini alamamistir. Inen Hocaefendi Hazretleridir ve ayaklari araçla ayni sekilde yere temas etmemektedir. O an itibariyle susar ve yasadiklari olay karsisinda baslarini secdeye getirip bir sure bu sekilde dururlar, "hocam biz bu gunden sonra artik gunah islememeyi seçiyoruz, hocam biz senin isiginla aydinlanaya talib olanlariz" derler.

O polislerin yasananlarin aksaminda, en yakin Memorial hastanesine koştuklari ve burda sunnet olduklari da rivayet olunur.

':cigara:'

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen orhunefe » Çrş Haz 17, 2009 15:55

baragakal yazdı:Rivayet ederler ki Hocamiz, Perrineville'den Boston'a bir toplantiya tesrif niyetiyle yola çikmistir. Araciyla, yol devriyesi gorevinde bulunan polislerinin onunden geçer, radarlarinda bir hal degismesi olan polisler, bunun fevkalade bir durum oldugundan suphelenerek aracin pesine takilirlar. Sirenlerini yakip iyice yaklastiklarinda, Efendi Hazretlerini tasiyan aracin tekerlerinin yere temas etmedigini dehsetle farkederler. Sireni goren sofor saga yanasip durmustur, polisler de iner, ne oldugunu anlayamadiklari araca yaklasirlar, bu araç acaba "japonlarin icadi bir cihan harikasi midir, yoksa ufo falan midir" anlayamazlar. O vakit birisinin kapiyi açarak indigini gorurler, bu defa polisler saskinligin sinirinda sasirmaktan kendilerini alamamistir. Inen Hocaefendi Hazretleridir ve ayaklari araçla ayni sekilde yere temas etmemektedir. O an itibariyle susar ve yasadiklari olay karsisinda baslarini secdeye getirip bir sure bu sekilde dururlar, "hocam biz bu gunden sonra artik gunah islememeyi seçiyoruz, hocam biz senin isiginla aydinlanaya talib olanlariz" derler.

O polislerin yasananlarin aksaminda, en yakin Memorial hastanesine koştuklari ve burda sunnet olduklari da rivayet olunur.

':cigara:'

-

:kikirik: :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Ram » Çrş Haz 17, 2009 18:33

[img]http://i0906.hizliresim.com/2009/6/17/4752.png[/img]
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MansurSah » Çrş Haz 17, 2009 19:49

Fethullah Bey'in (!) Hac'a gitmediği zaten sabit. Bildiğim kadarıyla Umre'ye de gitmemiş. Buna rağmen yalanlar sıkıp, miracvari "ben uçtum ben kaçtım ben umre'ye gittim" demesi, ne kadar ayıp, değil mi?

Ben gözlerimle görmedim ama birçok farklı arkadaşımın anlattığına göre, transendantal uçuş muhabbetinde, Ayşe Özgün'ün programına baş konuk olan birisi, o uçuş deneyimini anlatıyor. Eh işte dilin kemiği yok, yatağında uyurken (ruhu) uçmaya başlamış da ne Amerika bırakıyor ne Avustralya, uçuyor kaçıyor geziyor görüyor, Barış Manço'ya özenmiş, modern Evliya Çelebi mübarek; en sonda da deneyiminin son anlarına geliyor:

"Neyse efendim, derken ben gelip Atatürk Havalimanı'na iniş yaptım"

:D :D :D

Fethullah Bey'in (!) de, Türkiye'ye "iniş yapacağı" günleri ve Nihat Genç'in anlattığı istavroz fıkrasının gerçekleşeceği günleri, iple çektmekteyim.

(!) "Hocaefendi" gibi lakaplar, Devrim Kanunları ile yasaklanmıştır. Herşey bir yana, yalnızca, o şahsa "hocaefendi" diye hitap etmek bile Cumhuriyet'e ve Devrim Kanunları'na aykırı gitmektir, ihanettir.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Haz 17, 2009 20:23

Genel ve Güncel bölümünde baslik acarken Bölüm Kurallari'ni ayrica göz önünde bulundurunuz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x