Fetullah'ın kalemşörleri: Öcalan serbest bırakılsın!

Genel & Güncel Konular

Fetullah'ın kalemşörleri: Öcalan serbest bırakılsın!

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 21, 2009 18:26

'Osmanlı Apo'yu paşa yapardı'

Mümtazer Türköne, Abdullah Öcalan'ın maaşa bağlanıp Bodrum'a gönderilmesini istedi.

Profesör Mümtaz'er Türköne, Kürt sorununun çözümü için Öcalan'ın da dahil edileceği bir genel affın şart olduğunu söyledi. Türköne, Osmanlı'nın isyan bastırırken, elebaşıları affedip, 'Başıbozuk paşası' olarak sürüp, maaş bağladığını hatırlattı. Abdullah Öcalan için de benzer bir fomül uygulanmasını gündeme getirdi: 'Apo da Bodrum Türkbükü'ne gönderilebilir'

Siyasetbilimci ve Zaman Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ile dün sabah saatlerinde İstanbul Küçük Çamlıca'daki Su Köşkü'nde buluştuk. Kürt konusundaki çalışmaları ile oldukça iyi tanınan bir isim olan Türköne, Kürt açılımı kapsamında Polis Akademisi'nde düzenlenen üçüncü çalıştaya da davet edilen isimlerden. 'Türklük ve Kürtlük' adlı kitabı ile Türkiye'nin Kürt açılımına neden ihtiyacı olduğunu anlatan Profesör Türköne, Osmanlı'nın isyanları bastırmak için ele başıları affedip, paşalık rütbesi vererek maaşa bağladığını anımsattı ve şu öneriyi yaptı: 'Osmanlı gibi büyük düşünülmesini öneriyorum. Yani Apo'ya paşa rütbesi verilebilir. Osmanlı mantığıyla yaklaşırsanız, Bodrum Türkbükü'ne gönderilmesini öneriyorum'. Mümtaz'er Türköne'nin sorularımıza yanıtları şöyle:

- 12 Eylül davasından yargılandınız? O dönem Kürt sorununa nasıl bakıyordunuz?

12 Eylül öncesi Kürt sorunu Türkiye'de sol siyasetin konusuydu. Bizim de sosyalistlerin, Marksist-Leninistlerin arasında bir fraksiyon olarak gördüğümüz bir gruptu. Türkiye'nin Kürt siyasal hareketi ile tam olarak yüz yüze gelmesi PKK'nın 1984'te Eruh baskınından sonradır. Sanıyorum pek çok kişi de ilk kez o zaman bir ayrılıkçı Kürt hareketi ile karşılaştı.

- 12 Eylül süreci sonrası Çiller'e yazdığınız söylenen 'vatan için kurşun atan da, sıkan da şereflidir' sözü çok tartışma yarattı. O dönem mi MHP çizgisinden kaymaya başladınız?

12 Eylül sonrası Türkiye'de ideolojik kutuplaşmalar çöktü. Bu nedenle, MHP çizgisinde kırılma veya değişme değil, 12 Eylül'den sonra Türkiye'de her şey değişti, biz değişmedik. Tansu Hanım'la ilgili bana atfen söylenen bu söz benim değil. Kimin yazdığını söyleyemem ama liderlerin söylediği sözler -başkaları yazsa da- onlarındır. Abdullah Çatlı ile 12 Eylül öncesi aynı ülkü ocakları genel merkezinde çalıştık. Çatlı'nın Susurluk kazasında ölümü üzerine benim kendisi ile yakınlığım bilindiği için bu söz bana atfedildi. Ama ben yazmadım. Asıl maceram şu: 12 Eylül sürecinde birçok insan öldü veya geleceğinden oldu. Ben 'biz niye vuruştuk?' sorusunun sadece gençlik ideolojimizle açıklanabilecek basitlikte olmadığını gördüm. Mülkiye'de siyaset bilimi diploması aldıktan sonra, kendimi akademik çalışmalara verdim. Bilimsel disiplin insanı çekiç ve örs gibi vura vura şekillendirir. Artık kendini ideolojilerin dünyası ile sınıflandıracak bir tarafın kalmaz. Ben bilimsel çalışmanın şekillendirdiği bir insan olup çıktım. Herhangi bir ideolojik tercihle olaylara bakmıyorum.

GENEL AF ŞART

- Açılımın başarıya ulaşması için PKK'ya af şart mı?

Af olmadan bu iş çözülmez. Psikolojik eşiğin açılması için bu affın gerçekleşmesi lazım. Bu af, devlet tarafından iyi niyetini yapıcı tavrını gösteren bir adım olur. Ondan sonra Kürtlerin ihtiyaç duyduğu güveni sağlar.

- Bu af Öcalan'ı da kapsamalı mı?

Af kişiye özel olmaz. Meclis'ten 'Abdullah Öcalan isimli kişi bu affın dışında kalsın' diye bir af çıkaramazsınız. Türkiye bu açılım ile kendisin perişan eden sorunu çözecekse, Abdullah Öcalan'ın gözlem altında tutulması, zorunlu ikamet gibi yöntemler düşünülebilir. Bu, bir isyan bastırma yöntemi eğer devlet açısından bakarsak. Devlet isyan bastırıyor. Bunun için devlet isyanın elebaşılarını affeder. Osmanlı çok isyan bastırmış bir devlettir. İsyanı bastırırken isyanı başlatanı affeder, çok uzak bir vilayete atar, sonra da maaş bağlar ona. Bir de ayrıca paşa rütbesi verir. Bunlara da 'başıbozuk paşası' derler. Osmanlı'da 3 tür paşa vardır: Askeriye paşası, mülkiye paşası, başıbozuk paşası. Yani Apo'ya paşa rütbesi verilebilir Osmanlı mantığıyla yaklaşırsanız.

- Bir örnek var mı Osmanlı tarihinden verebileceğiniz?

Tezakir'in 4'üncü bölümünde 1860'lı yıllarda Ahmet Cevdet Paşa'nın Kozandağı isyanını bastırmaya gidişi anlatılır. İsyanı aşiret reisleri ve halkın önde gelenleri ile oturup konuşup, isyancılarla uzlaşınca, asilerin başındakilere paşalık rütbesi verip, Edirne'ye mecburi ikamete gönderiyor. Çukurova'dan Edirne'ye sürülüyor yani. Sonra da maaşa bağlanıyor.

- Abdullah Öcalan'ı nereye süreceğiz peki bu senaryoda?

Osmanlı gibi büyük düşünülmesini öneriyorum. Bana kalırsa, Bodrum'a, Bodrum Türkbükü'ne gönderilmesini öneriyorum. Cevdet Paşa olsa, öyle yapardı diyelim.

- MHP ve CHP ikna edilebilir mi af konusunda?

Türkiye'de demokratik açılım öncesi ve sonrasında özellikle batı illerinde oya dönüşmeye müsait bir anti-Kürt dalga var. MHP de, CHP de bu oyların peşinde. Toplumdaki bu dalga tersine döner ve açılımdan yana bir hava oluşursa, MHP'nin de direnç göstermesini beklemekten vazgeçeriz. MHP'nin de CHP'nin de tavrı, toplumdan gelen tepkilere göre oluşuyor.

'Bu Kalp Seni Unutur mu' ya senaryo yazıyor

GAZİ Üniversitesi'ndeki görevinden emekli olup, İstanbul'da kendisini oğlu Oğuzhan'ı (7) büyütmeye adadığını anlatan Prof. Dr. Türköne, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Türk Modernleşmesi dersi veriyor. İstanbul'daki yeni hayatında Tomris Giritlioğlu'nun cesaretlendirmesi ile senaryo yazmaya başlayan Türköne, 'Hatırla Sevgili'nin ardından, yeni vizyona giren 'Bu Kalp Seni Unutur mu?' ve 'Kasaba' dizileri için yoğun senaryo çalışması içerisinde olduğunu anlatıyor. Ülkücü geçmişi nedeniyle dizilerdeki sağ karakterlere hayat veren Türköne, bu hikayelerin bir kısmında tanıklık ettiği olaylardan yola çıkıyor.

EŞİMİN KONUMUNA DİKKAT EDİYORUM

- Eşinizin AKP İstanbul Milletvekili olması sizi AKP çizgisine yakınlaştırdı mı?

Biliyorsunuz erkekler eşlerinin sözünden çıkamaz (gülüyor). Her sabah hangi konuda yazacağıma dair talimatı eşimden almıyorum ama gündelik hayatta eşimin konumunu dikkate almak zorundayım. Ben bir aydınım. AKP'yi değil, politikaları içinde doğru bulduklarımı destekliyorum. Eşimin siyasette başarılı olmasını isterim ama onun bedelini o ödeyecek, ben değil.

ÖCALAN İYİ BİR TAKTİSYEN

- Bu tabloda, Öcalan'ın hala bu kadar etkin ve söz sahibi olması sizi rahatsız etmiyor mu?

Öcalan'ın PKK ve Kürt siyasal hareketi üzerinde bu kadar ağırlığını devam ettirmesinin 2 nedeni var. Birincisi, bir ortak payda olarak alternatifi yok. İkincisi, Kürtlerin kafasına yatan akılcı politikalar öneriyor. Şu anda çözümden yana olması gibi. Yoksa, 1999'dan beri cezaevinde bulunan ve 'ben devletin emrindeyim' bile diyen bir liderin bu kadar karizmasının olması imkansız görünüyor. Ben Bunu Öcalan'ın Türkiye, Kürtler ve dünyanın içinde bulunduğu siyasi şartları okuma yeteneğine ve geliştirdiği politikalar bağlıyorum. İyi bir teorisyen ve taktisyen. İyi bir stratejist olduğunu söyleyemem.

- Başbakan Erdoğan her fırsatta 'bedel ödemeye hazırız' diyor. Açılım başarılı da olsa, başarısız da bu bedel ödenecek mi?

Yapılan kamuoyu araştırmaları açılımın, toplumda tepki yarattığını gösteriyor. Ben kısa vadede açılımın tepki yaratacağını, orta vadede bu tepkinin dengeleneceğini düşünüyorum. Kürt sorununu çözmüş bir Türkiye'de MHP diye bir parti kalmaz. CHP'nin de mutlaka DTP'nin yer aldığı alanda yer alması ve rakip olması lazım. Kürt Kemalizmi'nin partisi DTP ile Türk Kemalizmi'nin partisi CHP arasında bir dengenin oluşması gerekir.

- Açılım tartışmaları ile beraber ulus-devlet konsepti de tartışılmaya başlandı. Sizce de bu geçen yüzyıla ait ve misyonunu tamamlamış bir kavram mı?

Türkiye'de ulus-devlet ile üniter devlet kavramları karıştırılıyor. Üniter-devlet, federal-devletin karşıtı. Ulus-devlet ise farklı bir şey. Ulus devletler çağının sona erdiği de bir hikaye. Dünyada hala ulus devletler düzeni işliyor. Türkiye de ulus-devlet yapısını korumak zorunda.

AĞAR HAKLI

- Mehmet Ağar 'Dağda gezeceklerine, düz ovaya inip siyaset yapsınlar' sözleri ile ilgili AKŞAM'ın Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya 'Eğer o dönem desteklenmiş olsaydım, bu süreç çoktan çözülürdü' dedi. Siz bu sözleri için ne diyorsunuz?

O dönem ben çok yakından takip ettim. Mehmet Ağar bunu tek başına yapmadı. O dönemde bu açılım lafları başlamıştı. Sanıyorum askerlerle oturup konuştuğu zaman 'bu işi siyaset çözer' lafları ediliyordu. O da manzarayı gören bir siyasetçi olarak öne geçmek istedi. Yoksa, kendisinin icat ettiği bir şey olduğunu sanmıyorum. Evet, Ağar haklı çıktı demek lazım. Ve o zaman Ağar'a karşı çıkanların nedeni haksızdı. O, şiddetin alternatifi olan siyaseti önermişti. Siyasete karşı çıkmak şiddeti savunmak anlamına gelir.

- Siz zaten 'Türklük ve Kürtlük' adlı kitabınızda PKK'nın siyasallaşmasını desteklediniz, değil mi?

Evet, anlamına bakarsanız PKK aslında Partiya Karkeren Kurdistan açılımında bir siyasi parti. Ama şiddet araçlarını kulanan illegal bir siyasi yapı. Şiddet araçlarını bırakması demek, legal hale gelmesi demektir. Türkiye'de ihtiyaç olan da budur.

- 34 PKK'lının teslim olmasını nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye'de şiddet denendi ve iflas etti. Asker de bunu gördü ve hükümete 'sen çöz' dedi ve destek verdi. Askerin, hükümetin demokratik açılımında desteği var. Ben bu projenin Sadece Genelkurmay değil, MİT gibi, Dışişleri gibi büyük ölçüde devletin kurumları içinde oluşturulduğunu düşünüyorum. Tarihin bir akışı var ve bu sorunun çözümünden yana bir akış mevcut. 34 kişinin teslim olması aynı şey ve güven ortamı oluşturmak için bunlar iyi niyet gösterileri.

Şenay YILDIZ / Akşam

Gerçek Gündem
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: 'Osmanlı Apo'yu paşa yapardı'

İletigönderen maydonos » Çrş Eki 21, 2009 18:33

Sistemin profesoru havlamis. Hav hav haav :!:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen antalyalim » Çrş Eki 21, 2009 19:36

Osmanli Apoyu pasa yapamadi cünkü Apo ozamanlar yasamiyordu ama ne farkederki
torunlari dedelerinin kemiklerini sizlatmadilar. PKK nin tüm teröristleri de pasa olur apo da, Tayyiban da onlarin kulu ve elcisi. Hic canini sikmasin dalkavuklar.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen MansurSah » Çrş Eki 21, 2009 20:01

Bu düşünceyi, ya bu "eski MHP'li ama şimdi, -kendimi Kürt gibi hissediyorum- diyen, Yazıcıoğlu öldüğünde "vak vak, muhsin başkanımla ne güzel solcu döverdik" yazıları yazan faşist katil, daha önce; yada ne bileyim USAK'taki hainlerden biri de dile getirmişti de, ona karşı yazılan yazılardan birinin temel noktası aklımda kalmış:

"Evet, Osmanlı, kendine başkaldıran elebaşlarını teslim almak üzere onları önce Paşa yapıp saraya davet ederdi ve onlar saraya girdiğinde, ilk iş, hazır bekleyen dar ağacında sallandırırdı!"

Ben şahsen bir Cumhuriyet çocuğu olarak, öyle önce paşa yapıp sonra kumpasa getirip asmayı, çağımıza ve çağımızın hukukuna uygun bulmuyorum. Yargılanır, sonuca göre asılır. Apo için sorun yok, milli hükümet olarak geldiğimizde onu her hal-u karda asacağız da..

Bu mümtazer gibi tipleri ne yapacağız, ben esas onu merak ediyorum!

Öte yandan, merdi kıpti şecaatin arzederken, sirkatini söylermiş..

Ha Kenan Evren, ha Apo!!! Evren'i "paşa" yapmışız, Cumhurbaşkanı bile yapmışız, memleketi o kadar yıl yöneten diktatör yapmışız, sonra gönül rahatlığıyla, nasılsa "our boys have done it", eh askeri-siyasi kısmı halledildi, ekonomik-cemaat kısmını da Özalcım yapsın demiş de kendisini kadrolu Nü ressamı olarak Marmaris'e göndermişiz.. Eh, bu yaklaşımla, Apo'ya da paşalık verip Türkbükü'ne, hani Bülent Ersoy'un falan yanına villaya yerleştirsek, çok mudur????

Kendisinden ve Türk düşmanı hikayelerinden hiç hazzetmem ama Ömer Seyfettin'in "Teke Tek" hikayesi, ne yapayım, çocukken okuduğumdan olacak, benliğimde cidden yer etmiştir. Bazen bu hislerimi kontrol edemiyorum da, şu mümtazer beyfendiyle, sonra tayip beyfendiyle falan şöyle mertçe, er meydanına, teke tek çıkmak istiyorum. Çocukluk sanrıları ne de olsa, affola. Fehmi, ABDullah, Taha gibi yımışak tiplerle bu tarz ilişkim olmaz da işte, böyle dayılanan tiplerle, evrenin her boyutunda bir koz paylaşmak isteğim var.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen segmen » Çrş Eki 21, 2009 22:19

Kisiligi oturmamis birisi. Önce ülkücüydü, sonra Tansu Ciller'in bekci köpegi oldu. Simdi de Haci Fettan'in saz ekibinde. Daha sonra kendisi zamaninda ac oldugundan midir nedir ülkücüler ac adamdir diye bi aciklama yapip kendisini desifre etti. Senin gözün doymaz pabucumun profu.
Kullanıcı küçük betizi
segmen
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen kubudak » Çrş Eki 21, 2009 22:43

bu "frodo" tipiyle insanı zorla "sauron" yapar bu adam,buna hatırlatmaları lazım burası tebaa anlayışındaki osmanlı değil,üniter ve ulus devlet.
"
bu insanlara prim yaptırıpda o "bu kalp seni unuturmu" dizisinede reyting yaptırmamak lazım,dikkat ettiyseniz 1980 den 2002 ye diyede bi yazı yazar fragmanlarından önce,
hani 3 kasım 2002 de geldilerde sistemi düzelttiler hesabına...
"Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir"
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
kubudak
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen özgürtürk » Prş Eki 22, 2009 9:49

"Eski" ülkücü, neo fetto-liboş Mümtazer efendi sonunda köşeli minik beynindeki kadim Türk düşmanlığını kusmuş! Konuya bir de şu açıdan bakmakta yarar var kanımca;
Bütün fetto-liboş taifesi takıyyeyi bırakıp Mümtazer zerzevatı gibi kirli dimağındaki cerahâti dökmek zorunda kalacaklar. Süreç bunu dayatıyor onlara.. Böylece bu güruhun ne mene bir bela olduğunu anlayacak herkes!
Acaba çok mu iyimserim?
Kullanıcı küçük betizi
özgürtürk
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen bozkurtlar diyari » Prş Eki 22, 2009 10:02

Kansizlar !!!!!
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen yigitler » Prş Eki 22, 2009 20:01

Serefsizler! Bunu nasil soylerler? Insanda biraz utanma olur be!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 23, 2009 1:39

Apo paşa

“Apo’yu paşa yapalım.

Maaş bağlayalım.

Bodrum’a gönderelim.”

Öneri bu.
*
Apo şimdi bitti işte!

*
Birincisi, paşaları kimse sallamıyor artık, matah bi mevki değil. İkincisi, devlet memuru maaşıyla Bodrum’da yaşanmaz, anca sürünülür. Üçüncüsü ise...

*
Maça Kızı’nda güneşlenen Apo, Bizden Kaçmaz objektiflerine yakalandı, azz sonra... Fink’e damsız girmeye çalışan Apo, kapıdaki goriller tarafından dövüldü, birazdan... Flaş, flaş, flaş, Apo’nun Lerzan Mutlu’ya güneş yağı sürdüğü doğru mu, yılın magazin bombası mega magazinde... Gümüşlük’te romantik gece, Apo’yla paparazzilere yakalanan ünlü manken, aşk dedikoduları için ne dedi, birazdan... “Bu memleket bitmiş kardeşim” diye bağırdı, Halikarnas’ın kapısında cüzdanı çalınan Apo’nun isyanı, azz sonra... Cemil İpekçi’nin Apo için tasarladığı Bodrum sandaletleri, Türk televizyonlarında ilk kez, mega magazinde... Apo’ya bir birayı 30 liraya kakaladığı için gözaltına alınan bar sahibi, “Irkçılık suçlamasını kabul etmiyorum, ben Türk-Kürt ayırmadan herkese geçiriyorum” dedi, birazdan... Flaş, flaş, flaş, Apo botoks mu yaptırdı, azz sonra!

*Şaka bir yana...

“Paşa yapılsın, maaş bağlansın, Bodrum’a yerleştirilsin” önerisini duyunca, Apo bile üzülmüştür herhalde halimize, “Vah vah” demiştir içinden, “Allah kimseyi bunların durumuna düşürmesin” demiştir.

Yılmaz ÖZDİL, 23 Ekim 2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Zaman: Öcalan affedilsin!

İletigönderen mtb888 » Cum Eki 23, 2009 13:30

Zaman: Öcalan affedilsin!

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne ile Today's Zaman Gazetesi Yazarı (Taraf Ankara Temsilcisi) Lale Kemal, Endaze adlı programda terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a affı tartıştı. Türköne, ''Öcalan serbest kalsa, Bodrum Türkbükü Karakolu'na her gün gidip imza verse, bermuda şortunu giyip Bodrum'da güneşlense kime ne zararı var?'' dedi.

Fethullah Gülen Cemaatinin yayın organları terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a affı tartışmaya açtı. Dün gece STV'de yayımlanan Endaze adlı programa katılan Zaman Yazarı Mümtazer Türköne ile Lale Kemal, Öcalan'a af konusunu gündeme getirdi.

Profesör Mümtazer Türköne, Türkiye'nin yeni bir sürece hazırlanması gerektiğini belirterek, ''PKK devletin problemidir. Bu sorunu devlet çözer, devlet aklı gerekir'' dedi.

Sunucunun ''Öcalan'a af konusunda ne düşünüyorsunuz?'' diye sorması üzerine Türköne şunları söyledi: ''''Öcalan serbest kalsa, Bodrum Türkbükü Jandarma Karakolu'na her gün gidip imza verse, bermuda şortunu giyip Bodrum'da güneşlense kime ne zararı var?''

Kaynak : http://www.gercekgundem.com/?p=226639
Kullanıcı küçük betizi
mtb888
Üye
Üye

İletiler: 19

Re: Damat Türköne: 'Osmanlı Apo'yu paşa yapardı'

İletigönderen bezgin » Cum Eki 23, 2009 13:31

Türkdöne yazdı:Bu sorunu devlet çözer, devlet aklı gerekir'' dedi.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen FahrettinAltay » Cum Eki 23, 2009 13:32

Bence APO'yu milletvekili yapalim... DTP'ye Turkun yanina verelim. Birde guzel maas baglayalim. Nede olsa bukadar kan ve sehit bosuna imis.... AKP'ye oy verenler, sonra ikinci genel secimlerde yine oy verenlerin hepsini lanetliyorum. Insallah allahinizdan bulursunuz.
Utanmadan, sikilmadan bir torba komure sattiniz memleketi!
Yaziklar Olsun!
Bayraklari Bayrak yapan, ustundeki kandir, Toprak ugruna olen varsa VATANDIR
Kullanıcı küçük betizi
FahrettinAltay
Üye
Üye

İletiler: 81

İletigönderen maydonos » Cum Eki 23, 2009 15:31

Yine satarlar hic merak etmeyin. Bu milletin vicdani satin alinmis. Ben bu isten birsey anladim diyecektimki bu iki kilo makarnaya ulkesini satan guruh herseyi yapar. iki kurusluk bir milletmisiz.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 23, 2009 15:54

FahrettinAltay yazdı:Bence APO'yu milletvekili yapalim... DTP'ye Turkun yanina verelim.

Kurtarmaz :kahve: Hapisten meclise getiren Tuncel ile bir mi tutuyorsunuz Apo Pasa'yi :olmaz:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x