Fransa’da Ulusal Meclis’teki oylamada güvenoyu alamayan Başbakan François Bayrou hükümeti düştü.
Fransa'da Başbakan François Bayrou hükümeti, 1958'den bu yana güven oylamasıyla düşen ilk hükümet oldu.
Fransa'da Ulusal Meclis Genel Kurulu'nda yerel saatle 15.00'ten itibaren merkez sağcı Bayrou hükümetinin tabi olacağı güven oylaması için olağanüstü oturum düzenlendi.
Muhalefet kanadındaki solcular, çevreciler ve aşırı sağcılar, Bayrou hükümetine güvenoyu vermeyeceklerini daha önce açıklamıştı.
‘TÜM SENARYOLARA HAZIRLIKLI OLALIM’
Muhalefet kanadından Yeşiller Partisi (EELV) lideri Marine Tondelier, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, çevrecilerin dün akşam tüm bölgesel temsilcilerini bir araya toplayıp bu akşam Meclis'in hızlıca feshedilmesi dahil tüm ihtimalleri görüştüğünü belirtmişti.
Tondelier, "Bu, en olası senaryo değil ancak gerçekleşirse seçim bölgelerinin tamamında aday belirlemeye ve aynı zamanda ortaklarımızla görüşmeler başlatmaya hazır oluruz" ifadelerini kullanarak, ilk planları arasında solcu veya çevreci bir başbakanın atanması olduğunu vurgulamıştı.