Gün geçtikçe, Türkiye ile Fransa arasındaki ipler geriliyor. Aynı şekilde, Fransız devlet adamları da Türkler ile ilgili söylem ve eylemlerini sertleştiriyor.
Sarkozy'nin "Türklerin Avrupa'da yeri yok" demesinin ardından, Fransa Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de, Irak'ı 'Kürdistan' olarak tanımlamış ve Barzani'ye "Kürdistan'da konsolosluk açmayı arzu ediyoruz" sözlerini içeren bir mektup göndermişti.
Dolyısıyla, Fransız siyaset ve devlet adamlarının "hangimiz Türklere daha fazla karşıyız" yarışına girdiğini görüyoruz.
Fransızlara, Türklerin kim olduğunu ve medeniyetin ile şerefin Türklerin üstün özellikleri arasında bulunduğunu anlatma vakti gelmiştir.
Bunun için; Fransızlara, atalarının Türkler ile ilgili sözlerini hatırlatmak yetecektir. Aşğıda okuyacağınız satırlar tamamen Fransızlar tarafından ifade edilmiş, sözler üzerinde en ufak bir değişiklik yapılmamııştır.
Ders: Türkler, Öğrenci: Fransa
İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur, kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır.İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler"
Napoleon Bonaparte - Fransız İmparatoru
"Irk ve millet olarak Türkler, bence geniş imparatorluklar içinde yaşayan kavimlerin en asili ve başta gelenedir. Dini, sosyal ve örfi faziletleri,tarafsız kimseler için birer takdir ve hayranlık kaynağıdır."
Lamartine-Fransız yazar, şair ve devlet adamı
"Türk, asillerin asilidir. yapma olmayan, gösterişi bulunmayan bu pek yüce asalet ona tabiatın hediyesidir."
Pierre Loti - Fransız edebiyatçı
"Türk'ün güzel yüzünü, kuvvetli endamını, pırıltılı kostümünü, zarif tavırlarını, kibar gülüşünü, aslanca kükreyişini fırçayla göstermek mümkündür. Fakat pek güç olan, Türk'ün özünü göstermektir. Bu öz, ayışığı gibi görülür fakat gösterilemez."
Decamps - Fransız ressam
"Türkçeyi öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Çünkü Türk'ü anlamak için kendisiyle mutlaka tercümansız konuşmalıdır. Tercüman, ışığı örten zevksiz bir perde oluyor."
Gelland - Fransız bilgin
"Türk'ü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir. Haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türk'ün vakur kalışı, kuşku yok ki körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır. Bu soylu davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor."
Pierre Loti - Fransız edebiyatçı
"Türkler bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır."
La Martine - Fransız yazar, şair ve devlet adamı