Ergenekon'un sanığı yazar Ergun Poyraz: Garih yaşasaydı, Erdoğan vekil olamazdı.
Tutuklu sanıklardan yazar Ergün Poyraz'ın ifadesi tamamlandı.
Poyraz, bir kitap hazırlığı içinde olduğunu belirterek Başbakanın kendisini şikayet etmesinin ardından tutuklandığını söyledi.
Ergün Poyraz'ın ayrıcı çok çarpıcı ifadeleri de yeraldı. Poyraz, Başbakan Erdoğan'a muhalif olanların ya kazaya kurban gittiğini ya da öldürüldüğü ya da cezaevine konulduğunu öne sürdü. Ergenekon iddianamesinin Fethullah Gülen'e açılan davanın intikamı gibi olduğunu ifade eden Poyraz, hakkındaki suçlamaları reddetti.
Savunmasında Üzeyir Garih'e de değininen Poyraz, Garih'in Başbakan Erdoğan'a karşı olduğunu, Erbakan ve Türkeş'e yakın bir isim olduğunu söyledi.
Poyraz, "Onu tek sevmeyen Yahudi, Eyüp Mezarlığında öldürülen Üzeyir Garih'ti. Erdoğan'a karşı olan tek yahudiydi, o yaşasaydı Erdoğan milletvekili olamazdı" dedi. Poyraz'ın ardından söz alan avukatı Hüseyin Buzoğlu, sanıkların tahliye edilmemesinin kovuşturmada siyasi bir gölgeye dönüştüğü yönünde şüphe uyandırdığını söyledi.
Poyraza ilginç soru
Poyrazın çapraz sorgusunda, Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile ilgili sorulan bir soru kafaları karıştırdı. Tutuklu sanıklardan Serhan Bolluk, Poyraza Kürşad Tüzmenin evinde kiminle görüştünüz. Emine Erdoğan ile mi? diye sordu. Poyraz da, şöyle yanıt verdi:
Orada Emine Erdoğan ile görüştüm demedim. Emine Erdoğanın o evde biriyle görüştüğünü söyledim. Can güvenliğim nedeniyle kiminle görüştüğünü açıklayamıyorum. Tayyip Erdoğan sara krizi nedeniyle hastanede olduğunda eşi, 6 saat hastaneye gitmeyip Tüzmenin evinde görüştüğü kişi odur.
Kaynak 1
Kaynak 2