Gazanfer Bilge’yi kaybettik

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Pzt Nis 21, 2008 11:19

Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Gazanfer Bilge, dün vefat etti. Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde tedavi gören Bilge, 85 yaşında hayata gözlerini kapadı. Gazanfer Bilge’nin cenazesi, 23 Nisan Çarşamba günü Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Dereköy Beldesi’nde defnedilecek.

1923’te Karamürsel’de dünyaya gelen Gazanfer Bilge, 17 yaşında güreşe başladı. 1946 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de serbest stilde 62 kiloda Avrupa şampiyonu olan Bilge, iki yıl sonra olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı. 1948 yılında Londra Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden Gazanfer Bilge, 62 kiloda altın madalya kazanma başarısını gösterdi. 1953 yılında güreşi bırakan evli ve 1 çocuk babası Gazanfer Bilge, ticaretle uğraşıyordu.

Karamürselliler yasta

Gazanfer Bilge’nin ölümü, doğup büyüdüğü Karamürsel’de büyük üzüntü yarattı. Güreşi bıraktıktan sonra ticaret hayatına atılan ve yaşamı boyunca kazandıklarının büyük bir bölümünü eğitim için harcayan Gazanfer Bilge, özellikle Karamürsel’de kendi adını taşıyan bir eğitim ve spor kampusu oluşturdu. Karamürsel’de binlerce öğrencinin öğrenim gördüğü Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı birçok meslek yüksek okulunu da yaptıran Bilge, ayrıca ilçede birçok ilköğretim okulu ile lise binası, anaokulları, 0-6 yaş yetiştirme yurtları da yaptırdı.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Ustten devam

İletigönderen Yusuf Batum » Pzt Nis 21, 2008 11:42

Ruhu sad olsun.
Karamursel, bircok guresci ve sampiyon yetistirmis bir ilcemiz..

Koca Yusuf'a, Gazenfer Bilge'ye ve tum pehlivanlara -tabii kendime de- armagan olsun...

Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x