birbiriyle alakasi olmayan bir kac haber. eger bir baglanti kuruyorsaniz, o sizin "camur atmaniz"


AB Dış Politika Şefi Javier Solana, Bild'e verdiği röportajda Gülün adaylığını desteklediğini söyledi
Solana, Gülün çok iyi bir Dışişleri Bakanı olduğunu kaydederek Türkiye bölgede çok önemli bir role sahip. Türkiyenin istikrarlı olmasını istiyoruz. Ben Abdullah Gülün Dışişleri Bakanı olarak gösterdiği başarıyı bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak sürdüreceğine eminim diye konuştu.
AB çevreleri, Türkiye'nin istikrarı için Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak kalmasının önemine dikkat çekerek, AB yanlısı bir cumhurbaşkanı olarak niteledikleri Abdullah Gül'ün seçilmesiyle reformların hızlanacağı görüşünü dile getirdiler.
Gül, hem Türkiye'de hem de dışarıda saygınlık uyandıran bir isim. Türkiye'nin AB yolunun mimarlarından.
Çok mantıklı ve akıllıca bir karar. Gül, 2002 yılında reform sürecinin hızlandırılmasında itici bir güç oldu. Sezer Cumhurbaşkanı olarak, ülkedeki reform sürecini yavaşlatmaya çalışmıştı. Gül'ün uluslararası platformdaki iyi bir imajı sayesinde, Türkiye dışarıda da çok iyi temsil edilecektir.
İngiliz haber ajansı Reuters Abdullah Gül'ü tanıtırken, 2003 yılından bu yana Dışişleri Bakanı olarak, Türkiye'nin AB ile tarihi müzakerelerinin başlamasına öncülük ettiğini belirtti.
Kaynak: Vatan ve Yenisafak Gazeteleri
sen neymissin be ABDullah Gül

Mirim, müsadenle: bu 1995 yilindaki Gül:

Irak Devlet Başkanı Talabani, AKPnin hiçbir sorunla karşılaşmasını istemediklerini belirterek Özellikle de bu ay içinde AKPye sorun çıkartmak istemiyoruz dedi.
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, AKPnin hiçbir sorunla karşılaşmasını istemediklerini belirterek Özellikle de bu ay içinde AKPye sorun çıkartmak istemiyoruz dedi.
Celal Talabani, lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Merkez Komitesinin toplantılarına katılmak için geldiği Süleymaniye'de yaptığı açıklamada, Türkiyedeki iktidar partisi AKPnin hiç bir sorunla karşılaşmasını istemediklerini belirterek, Özellikle de bu ay içinde AKPye sorun çıkartmak istemiyoruz diye konuştu.
Kaynak: Etikhaber, 25.04.07
El Tayyip'in su sözlerini hatirlarsiniz: "Sen Ne Mutlu Türk'üm dersen o da ne mutlu kürdüm der". Neden mi hatirlattim? DTP'li Sadak da Tayyip gibi konusmus:
DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Selim Sadak, Ne mutlu Türküm diyene sözünü söylemeyenin hain sayılmayacağını belirterek Kürtler bu söyleme zorlanamaz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Şemdinli'yi, Cilo, Sümbül dağlarını, Uludere'yi, Silopi'yi ne kadar bombalasalar da bizler yine barış ve demokrasi isteğimizi tekrarlayacağız'
bakiniz:

ve bakiniz:
Ufukta AKP-DTP Koalisyonu mu var?
DTP Güneydoğudaki her ilden en az iki milletvekili çıkarmayı hedefliyor. Bunun için ilginç bir yöntem belirmiş. Bütün oylar bir adaya yönelmesin diye alınan karar şu:
DTP Güneydoğudaki her ilden en az iki milletvekili çıkarmayı hedefliyor. Bunun için ilginç bir yöntem belirmiş. Bütün oylar bir adaya yönelmesin diye alınan karar şu:
"Kadınlar bir adaya, erkekler diğer adaya oy versin."
Böylece bağımsız adayların sayısı artacak. Böylece DTP Mecliste grup kuracak sayıyı da aşacak.
Peki, bu ne anlama geliyor?
Cevap şu:
- DTP seçim sonrası oluşacak koalisyonlarda kilit parti olabilir. Eğer Meclise AKP, CHP, Demokrat Parti ve MHP girerse kesin olarak koalisyon devri açılmış demektir. Bu durumda bir AKP-DTP koalisyonu ihtimali var. MHP giremezse bu ihtimal çok daha kuvvetli olabilir...
Birleşme senaryolarının toz dumanı arasında görünmeyen "tehlike aysbergi" budur işte...
Kaynak: Hürriyet