Genç Siviller'den Anayasa Referandumu

Devşirilmiş gençler

Genç Siviller'den Anayasa Referandumu

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Kas 09, 2008 22:47

Genç Siviller'den Anayasa Referandumu
Şanlıurfa
Genç Siviller'in başlattığı ve Türkiye çapında bazı illerde eş zamanlı gerçekleştirdiği sivil anayasa kampanyasına en çok öğrenciler ilgi gösterdi.

Darbe karşıtı söylemlerle ön plana çıkan Genç Siviller Hareketi, Türkiye'nin 42 farklı noktasında 1982 Anayasası'na tepki koymak amacıyla bugün sembolik bir referandum gerçekleştirdi. Karakoyun İş Merkezi önünde gerçekleştirilen ve yaklaşık 30 dakika süren referanduma daha çok öğrenciler ilgi gösterdi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı İş Merkezinin altında bulunan iki kolona dev bir '82 Anayasası' adlı afişin yanında sandık kuran Genç Siviller 'Darbeye ve 1982 Anayasası'na göstere göstere hayır' pankartları tepki gösterdi. 1982 Anayasası'nın referandum yıl dönümü nedeniyle bir konuşma yapan Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt, darbe sonucu yıllardır Türkiye'de halen 1982 Anayasası'nın kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, bu anayasaya hayır diyebilmek ve kabul etmemek için sembolik bir referandum gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuşmasının ardından ilk tepki oyunu kullanan Arısüt, oy kullanmak isteyenler için de hazırladıkları pusula üzerinde şeffaflığı ve temizliğin sembolü için 'HAYIR'ı beyaz, askeri darbe sonucu hazırlanan 82 anayasayı temsil ettiği gerekçesiyle askeri kamuflaj rengin üzerine de 'EVET' yazdıklarını söyledi.

Sembolik referandum Şanlıurfa'da dışında Türkiye'de eş zamanlı Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Artvin, Batman, Bingöl, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun, Trabzon, Tunceli, Zonguldak ve İstanbul'da yapılıyor.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.haber7.com/haber/20081108/Genc-Sivillerden-Anayasa-Referandumu.php




Genç Siviller'in Sivil Anayasa Referandumu Erzurum'da yoğun ilgi görüyor

Genç Siviller'in Başlattığı Sivil Anayasa Kampanyasının Erzurum Ayağı Öğrencilerden ve Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor.


Genç Siviller'in başlattığı sivil anayasa kampanyasının Erzurum ayağı öğrencilerden ve vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

Darbe karşıtı söylemlerle ön plana çıkan Genç Siviller Hareketi, Türkiye'nin 42 farklı noktasında 1982 Anayasası'nı oylamaya sundu. 'Darbeye ve 82 Anayasası'na Hayır' pankartları ile her ilde belli noktalara sandıklar kuran Genç Siviller, 1982 Anayasası'nı temsili olarak referandum yapıyor. Etkinlik kapsamında Erzurum'da şehrin en işlek yerlerinden Cumhuriyet Caddesi üzerine sandık kuruldu. Saat 11:00'da başlayan oylamaya Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi. Özellikle öğrenciler 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi ümidiyle sandığa 82 Anayasası'na hayır oyu atıyor. 1982 Anayasası'nın referandum yıl dönümünde yeni ve demokratik bir Anayasa için referanduma gittiklerini söyleyen Genç Siviller'den Namık Kılınç, demokratik, özgürlüklerin yaşandığı ve anlatıldığı bir Anayasa arzu ettiklerini ifade etti. İlgiden memnun olduklarını açıklayan Kılınç, özelikle gençlerin 1982 Anayasası'na 'hayır' dediğini ve katılımın giderek arttığını kaydetti.

Referandum yurt dışında Berlin, Brüksel, Londra, Los Angeles, Paris, Stockholm, Washington D.C.; Türkiye'de ise Adapazarı, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Artvin, Batman, Bingöl, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tunceli, Zonguldak ve İstanbul Bağcılar, Bakırköy, Beykoz, Bilgi Üniversitesi Dolapdere, Kuştepe, Santral, Boğaziçi Üniversitesi, Eminönü, Eyüp Meydanı, Kadıköy, Sabancı Üniversitesi, Taksim, Tüyap Kitap Fuarı, Ümraniye, Üsküdar'da yapılıyor.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.haberler.com/genc-siviller-in-sivil-anayasa-referandumu-erzurum-haberi/




Genç siviller rahatsız

7 Kasım 1982 günü yapılan referandumla %91 evet ile kabul edilen 12 Eylül Anayasası'nın 26. yıldönümünde Türkiye yine sandık başındaydı. Kesin sonuçlar belli oldu.


7 Kasım 1982 günü yapılan referandumla %91 evet ile kabul edilen 12 Eylül Anayasası`nın 26. yıldönümünde Türkiye yine sandık başındaydı.

Genç Siviller`in `Sahibinden Anayasa` kampanyası kapsamında Muğla`dan, Batman`a Bursa`dan 1982`de en çok hayır oyunun çıktığı Bingöl`e kadar Türkiye`de 42 ayrı merkezde ve yurtdışında Paris, Brüksel, Berlin, Stockholm, Londra gibi şehirlerde şehir meydanlarına, üniversitelere konulan referandum sandıklarıyla 82 Anayasası yeniden oyladı.

Yeşiller Partisi`nin ev sahipliği yaptığı kampanya merkezinden tüm seçim noktalarına canlı telefon ve MSN bağlantıları yapıldı. Tüm sandıklardan kesin sonuçlar alındı.

Sabah saatlerinden itibaren oldukça yoğun katılım olan gayri-resmi referandumunun kesin sonuçlarına göre 82 Anayasası %99,2 HAYIR oyu ile bu kez reddedildi. Sandıklarda ve internet üzerinde kullanılan oyların toplamı 100 bini geçti.

Referandum sandığı İstanbul`da yedi ayrı ilçe merkezinde ve üniversitelerde Ankara`da Konur Sokak`ta ve Diyarbakır`da ise Sanat Sokağı`ndaydı.

Galatasaray Meydanı`ndaki referandum sandığında oy kullananlar arasında tanıdık yüzler vardı. Etyen Mahçupyan, Ömer Laçiner, Ümit Fırat, Mutlu Tönbekici ve sivil anayasa komisyonu üyesi Prof Dr. Serap Yazıcı da Galatasaray Meydanı`nda 82 Anayasası`na Göstere Göstere Hayır dedi. Beyoğlu`ndaki sandıkta hayır diyenlerden biri de 1982`deki referandumda Hayır Kampanyası yaptığı için tutuklanan gazeteci Hasan Çoşar`dı.

Ankara`daki sandıkta ise Baskın Oran, Bekir Berat Özipek, AKP Ankara milletvekili Burhan Kayatürk anayasaya hayır oyu verdi. Referanduma halkın yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır`da sivil toplum örgütleri temsilcileri yeni bir anayasa dileğinde bulundu.

Akşam saatlerinde biten oy verme işleminin ardından illerden gelen sonuçlar MSN ve Skype bağlantılarıyla Kampanya merkezinde izlendi. Genç Siviller referandumu Yeşil Evde düzenlenen Anayasal Parti ile kutluyor.

www.darbedevamediyor.com adresinde sürecek sivil anayasa kampanyasında Genç Siviller`in bundan sonraki etkinliği dünyadaki anayasa tecrübelerinin masaya yatırılacağı Meclis`te bir sempozyum düzenlemek.

Referandum`un yapıldığı merkezler

1. Adapazarı- Kültür Merkezi

2. Adıyaman- Demokrasi Parkı

3. Ağrı

4. Ankara-Konur Sokak

5. Antalya

6. Artvin

7. Batman - İnsan Hakları Anıtı

8. Bingöl-Saat Kulesi

9. Bursa

10. Diyarbakır - Sanat Sokağı

11. Erzurum

12. Eskişehir

13. Gaziantep

14. İzmir- Konak

15. Kayseri

17. Konya- Zafer Meydanı

19. Manisa

20. Mersin

21. Muğla - Serbestlik Parkı

22. Nevşehir

23. Samsun- Sarıkonak

24. Şanlıurfa

25. Trabzon

26. Tunceli

27. Zonguldak

İSTANBUL

28. İstanbul - Bağcılar

29. İstanbul - Bakırköy

30. İstanbul - Beykoz

31. İstanbul - Bilgi Üniversitesi-Dolapdere

32. İstanbul - Bilgi Üniversitesi-Kuştepe

33. İstanbul - Bilgi Üniversitesi-Santral

34. İstanbul - Boğaziçi Üniversitesi

35. İstanbul - Eminönü

36. İstanbul - Eyüp Meydanı

37. İstanbul - Kadıköy

38. İstanbul - Sabancı Üniversitesi

39. İstanbul - Taksim

40. İstanbul - Tüyap Kitap Fuarı

41. İstanbul - Ümraniye

42. İstanbul - Üsküdar

DÜNYA

43. Berlin

44. Brüksel

45. Londra

46. Los Angeles

47. Paris

48. Stockholm

49.Washington D.C.

İNTERNET

50. www.darbedevamediyor.com


İm (Kod): Tümünü seç
http://siyaset.haber.pro/haber-Genc-siviller-rahatsiz-13517.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen MansurSah » Pzt Kas 10, 2008 9:30

Bunlar kendini cin mi sanıyor? Nerden yakalayacaklar akılları sıra.

82 anayasasına evet diyecek kim var ki? Bana da sorsalar ben de hayır derim. Ama dertleri, 82 yerine hepten 2. cumhuriyetçi bir saçmalık koymak, Atatürk'ü ve cumhuriyeti tasviye etmek. Bu çok açık. Ahmet Dalton'un "Kemalist cumhuriyetin kökünü kazıyacağız" sözü işte.

Bence 82'yi kaldırıp, mesela 27 Mayıs Halk Devrimi sonrası yapılan 61 Anayasasına geçelim.

Böyle bir girişimde, sorosçu çocuklarının ve sevgi kelebeklerinin dillerine pelesenk yaptıkları özgürlük-demokrasi vs. kelimeler de yerine oturmuş olur.

---Ekleme---

Yüksek sesle geyik yapıyorum, ciddiye almayınız:

Eskiden sosyalist gençler toplandığında, ülkücüler gelip onları döverdi ya :)

Keşke şimdi de ülkücüler toplanıp bunları bir temiz zopadan geçirse. Hem sosyalistler de dövüşür vuruşurdu ama bu avrupai orası burası açık tipler, sopayı görünce ödleri kopar, mukavemet göstermeye kalkasalar bile "hain düşman al sana sivil yumruk"tan öteye gidemezler :)

Amaan ben de kimden medet umuyorsam.. PKK'lılar toplandığında, otobüs yaktığında sokağa çıkmayan ülkücüler, bu sorosçu çocuklarında mı çıkacak sanki.. Bir de bunlara karşı kim birşey yapacak olsa, polis gelir onları korur bizimkileri içeri alır. Bir de medyaları ayağa kalkar, "bakın işte biz ulusalcılara kemalistlere statükocu-faşist diyorduk haklı çıktık, hemen turuncu devrimi yapmak lazım".. Sonraki toplanmalarının hepsi de polis koruması altında ve artık kamera önünde olur da ekmeklerine yağ sürülmüş bile olur.

Yoksa bunların toplandığı stand açtığı yerde, hemen yanında benzerini yapmak ve laf atışmalar, sürtüşme tartışma ile olay çıkarmak çok basit.

Bursa Nutku'nu unutmamak lazım.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

İletigönderen taironas » Prş Kas 13, 2008 18:13

Merhabalar ,

"Doğada her boşluk doldurulur " diye bir tabir vardır bunu hepiniz bilirsiniz ,

AKP okadar derin bir boşluk oluşturdu ki bu konularda ve yeni düzenlemelerle öyle savunmasız bıraktıki ülkeyi işte bu tür ZİBİDİLER ve KURULUŞLAR doldurdu bu boşluğu , Ordu da hani bir söz vardır "ATEŞ SEBEST" diye şuanda TÜRKİYE CUMHURİYETİ için ATATÜRK için ve ÜNİTER yapı için ateş serbesttir denmiştir bunlarca ve neticesinde de Atını itini nallıyan saldırıya geçmiş ve kinini , kuduz salyalarını bu Aziz Milletin ve Ülkemizin ve Değerlerimizin üstüne bulaştırmaktadırlar ,

Birkaç sözde yazar, aydın ve işbirlikçi akademisyen tutturmuş 82 ANAYSASI değişmeli diye , zaten %80i değişti bu anayasasının sivil iktidarlarca hala neyi değişmeli ORTADA 82 ANAYASI KALMADI Kİ ZATEN İSMİ VAR KENDİ YOK ???? Hemen Söyleyim İLK 4 MADDESİ diğerleri tefferuattır AKP 340 üyesi ile istese bunları değiştirirdi DYP, MHP_DSP koalisyonu değiştirdi de AKP mi değişemiyecek ama oynanan oyunu kavrayamazsak bizde deriz ki 82 anayasası değişmeli ama neye hizmet ettiğini görmemiz lazım bu isteğe katılmanın ,

%80 SİVİL İKTİDARLARCA değişmiz yani sivilleşmiş bir ANAYSA var %20 lik kesimi ise ilk 4 Madde ve onu içeren 16 madde bütün zorları bu , DİL AYRIŞMASI, MİLLET TANIMI DEĞİŞTİRMEK, ÜNİTER YAPIYI YIKMAK FEDERASYON önünü açmak , Artık 82 anayasası DARBE anayasası demek kimse kusura bakmasın ama bişey bilmeden konuşmaktırki bence hiç konuşmamak bilmden daha iyidir AMA ağzı olan Liboş ve onların yardıkçıları hergün TVlerde ve Gazetelerde, Bakınız öyle bir ustalıkla gizleniyorki bunları istemeden destek veren nice Vatansever var ama neye hizmet ettiklerini bilmiyorlar , ilk 4 Madde ve onu yani ÜLKEYİ Koruyan 16 madde için bütün bu çabalar , soruyorum sizlere Sağ Sol ve Dinci AKP bu anaysanın %80 nini değiştirdi nedemektir bu ???????????????????? SAĞCI SOLCU ve Muhafezakar partilerin değiştirdiği yani Halkın tüm kesimini kapsayan bir anaysamız zaten var ,,,

İlk 4 Madde ve Onu koruyan 16 madde PKK, AB ve ABD ile ona hizmet edenlerin canını sıkıyor TÜRK MİLLETİ denir tanımı Şimdi SAPKIN ve AŞAĞLIK şekilde TÜRKİYELİ denir ile değişmek isteniyor en basiti bu ,

ne demek TÜRKİYELİ ya ? FRANSIZ DENİR Fransız anayasasında , ALMANAYDA ise daha ağrı vardır KAN VE IRKI ALMAN olanlara ALMAN denir diyor Almanyada yani Faşist ve IRKÇI bir söylem ile hemde anaysasında

İşte bu Almanya Geçen Hafta Derneğini yolluyor Yazıklar Olsun ki Mezun Olduğum Bilkent Uni.'si bu salaklara evsahipliği yaparak Anayasa değişmeli ilk 4 madde diye sempozyum düzenliyor ve OSMAN CAN (ANAYSA Mahkemesi Raportörü) ve ANAYASA Mhkemesi Başkanı Haşim KILIÇ katılıyor ,

Ama şuanda mezun olmuş olsamda UTANÇ DUYDUĞUM BİLKENT ve Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Raportörüde katılabiliyor bu görüşlere demiyorki orada bir akıl ve vicdan sahibi birisi bu ilk 4 madde ATATÜRK yadigarıdır , Bağımsızlık ve Bütünlüğümüzün teminatıdır SİZİN Almayanızdaki GİBİ IRKÇI FAŞİST ANAYASAMIZ YOK ÖNCE KENDİ ANAYASANIZI DEĞİŞTİRİN DEFOLUN BU SALONDAN ...ve Bilkentli Öğrencilerede Yazık bu adamlara defolun diyemiyorlar sadece seyrediyorlar ,

İşte Anaysanın ilk 4 maddesini ve onu koruyan 16 maddesini birkere bile okumayan yada okusada ANLAMAYAN bu gençler o sempozyumdan sonra 82 anayasası değişmeli diye LİBOŞ LİBOŞ ortada geziyor ama Aklına Anayasaya bakmak gelmiyor

%80 yani Anti-Demokratik maddeleri çoktan değişmiş...Neyse Cahilden korkmam ama YARI CAHİLDEN korkarım bunlara laf maf anlatılmaz ...işte işbirlikçilerde bu YARI CAHİLERDEN destek alıyor tıpkı Fetullahçı ve Cumhuriyet düşmanı kitleler gibi LİBOŞlarda kendilerine Okumayan konuya sahip olmayan sağdan soldan duyup bir haltmış sanıp destek veren YARI CAHİLLERİ takıyor peşine başımıza bela oluyor

Size yemin ediyorum bu insanların karşısında TEK BİR GÜÇLÜ tepki koyan oluşum olsa tezlerini çürütse , ve MİLLİYETÇİLİK (Kastım Atatürk Milliyetçiliği) duygularını ve neleri göze alabileceğini hissettirse bunların iyi saatte olsunları "ALİ KEMAL" akibiteni hemen hatırlatmış olurlar , bu tür zibidilerin bir toplantısına katılmış bir arkadaşım İzmirde (düşmanı tanımak için içeri girmek lazım demiştik ---aslında ne güzel söylemiş şimdi yazarken farkettim evet önce tanım doğru yapılmalı bunların hepsi HAİN ve DÜŞMAN) orada toplantı bitmezden hemen önce şunu demişler "Aman çoğu şeyi anlatmayın toplum hazır değil sonra akibetlerimiz ALİ KEMAL'e benzer emeklerimiz boşa çıkar" işte bu bile bunların sadece BRÜTÜS gibi hançeri böğrümüze değil SIRTIMIZA saplayan hain ve korkaklar olduğunu anlamamıza yeteri ,

Aslında aklımda çok detaylı bir karşı hareket var bayağı detaylı düşündüm , bu karşı hareket gençlere ve halka ulaşarak tehlike ve tehditleri anlatmak tezler üretmek ve sunmak şeklinde ayrıca bir web sitesi kurmak da vardı , Fikri bir Savunma , bilgilendirme ve Geliştirme şeklinde olacak öyle eylemsel saldırgan bir yapı değil yani YASAL sınırlar içinde bu işbirlikçilerin yaptığı gibi , onlar halkı zehirliyorlar ya bizde panzehir olacağız iyileştirceğiz ,

Böyle bir şey yapsak diyelim sizlerin fikirleri neler oldu (yapısı, izlenecek yol , hareket planı vs..), hadi bir beyin fırtınası yapalım bakalım neler ortaya çıkacak ?

Mesela böyle bir oluşuma sizlerin bulacaği isimler ne olurdu ? birkaç örnek verirseniz sevinirim mesela konuya bişeler yazmak isteyenler en az 3 isim önerebilirmi çünkü bence mühim olan İSİM çünkü %50 si işin. İsim mutlaka vurucu kucaklayacı ve silkeleyici , milli duyguları okşuyan bişey olmalı ... olmalı da :) sizce ne olmalı ?

Saygılar ,

Sevgili MansurSah size 1-2 cümle ile katkıda bulunmak isterim ,

PKK lılar sokağa cıkınca Sokağa çıkmayan Ülkücüler demişsiniz , Ben MHP li felan değilim hiç olmadım ancak şu ortamda olmayı düşünürken aktif rol alarak parti il yönetime girme şansım varken Sayın Bahçelinin Milliyetçiliği yaralayan 2. eylemi sonrası bundan vazgeçen birisiyim (DTP gibi kanlı bir el ile el sıkıştığında ilkine dedimki kendimce Siyaset ama 2.kere el sıkması bence dehşet bir hata) çünkü bu lider MHP yi dolduramıyor içini boşaltıyor DTP ile el sıkışarak , Herneyse buna rağmen Ülkücüler hakkında bildiğim birşey var sokağa inerlerse kan dökülür olmaz şeyler olur ,

Hangimiz görsek sokağa fırlamayız ki ? Allah için , Bayrak için Şehitler için ey cemaati müslim diye bağıran 100leri, binleri duysak ? İşte Ülkücüsü veya Vatanseveri Sokağa çıkıp bunlara dalarsa (ki amaçlana hain planda budur) bu halk çabuk gaza gelir ve 1000kişi 2000kişilik PKK ve DTP li pis kanı ellerine bulaşırki buda DTP ve PKK amacıdır ,

inanın bana okadar zor tutuyor Bu Halk ve Ülkücüler kendilerini inanamazsınız , Hatta MHP ve Aklı selim Ülkücüler olmasa şuanda herkes herşeyin farkında korkmayınız siz.

Bu halk iş ciddiye binerse VATANI Herşeyden Üstün Tutar Diyarbakırdan VANA heryere gider ve heryerde bu TOPRAKLARI karşısına Kim çıkarsa Çıksın Korumasını Bilir İktidarda olanın bir önemi yok Mustafa Kemal Yola çıktığında Padişah vardı ne oldu kaçtı gitti , Şimdi bu halk kendi bu vatanı savunmak için Şaha Kalkarsa sanmayınızki Oy Yüzdesi ne olursa olsun buna karşı çıkmaya çalısan bir hükümet yerinde kalabilir , TÜRK ULUSU bir çığdır bir Seldir bir TUFANDIR önünde ne Ayrılıkçı PKK ne DTP li 10-20 bin nede herhangi bir ETNİK BÖLÜCÜ UNSUR durabilir ama bu olmasın diye Sağcısı Solcusu Ülkücüsü sabrediyor ama Başbakan ilk defa Doğru bişe söyledi : "Halkın Malına Irzına Canına sen sürekli saldırırsan bu halkta Pompalıyı Silahını sopasını alır sana cevap verir kendini korur" işte bu bile aslında neler olma noktasına gelindi bunun delilidir ,

SOROSCU , LİBOŞ, PKK lı , DTP li ler haindir ancak biz Hainleri HUKUK halletsin diyoruz , İŞ HALKA düşerse merak etmeyiniz bu Halk üstüne düşeni yapar , zaten artık iş kıvılcımlara kaldı ben AKP nin yerinde olsam Yerel seçim uğruna BU PKK ve DTP söylemlerine yumaşak durmam çünkü 3-4 milyon oy yerine 50-60 milyonluk TÜRK ULUSUNUN tepkisini alacaklar farkında değiller , Kartlar doğru oynanmalı %47 aldım demekle iş bitmiyor sen %10-15 lik bir Coğrafya sorununu %80den fazla öncelikli görürsen araya nifak tohumunu bilerek veya bilmeyerek ekersin ,

Kısacası şu :

Bursa Nutku



Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=61
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye
 
İletiler: 142
Kayıt: Pzt Nis 28, 2008 3:21
Konum: TÜRKİSTAN


Şu dizine dön: Genç Siviller

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x