Gençlerin zihinlerini zehirlemek için yeni bir fon daha

ARI, TESEV, Açık Toplum Vakfı, HYD, Genç Siviller, GTP, SODEV, Bianet, STGM, TÜSEV, MAZLUMDER, STEP, LGBTT, Barış ve Kardeşlik Forumu, Türk Demokrasi Vakfı, LDP, Küresel BAK vesaire...

Gençlerin zihinlerini zehirlemek için yeni bir fon daha

İletigönderen Ram » Prş Oca 01, 2009 20:58

GENÇLERİN FİKİRLERİ İÇİN YENİ BİR FON

Dünya Bankası tarafından küresel, bölgesel ve ulusal düzeylerde “Development Marketplace” başlığı altında yürütülen hibe programı, bu yıl Türkiye’de gençlerin yaratıcı fikirlerini desteklemek amacıyla başlatılıyor. Bu hibe programı çerçevesinde, birçok ortağın yanı sıra, UNDP Türkiye Ofisi’nin de desteğiyle Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması düzenlenecek. “Türkiye’de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim” temasıyla düzenlenecek olan yarışmada potansiyel olarak kalkınmaya etkisi yüksek, yaratıcı projelere hibe verilecek.

Yaratıcı Kalkınma Fikirleri “Türkiye’de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim” Yarışması kapsamında bugünün gençleri için yeni düşünce şekli ve yeni başlangıçlar oluşturan her bir projeye 20.000 USD kaynak sağlanacak.

Yarışma, her alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, proje gruplarına (yaş sınırı olmaksızın en az iki kişiden oluşan gruplar), gençlik topluluklarına (15-24 yaş grubundan en az iki kişiden oluşan gruplar, gençlik meclisleri, öğrenci toplulukları, üniversite öğrenci konseyleri) meslek liselerine, kent konseylerine ve belediyelere (bir sivil toplum kuruluşuyla ortaklık kurulması gereklidir) açık olmakla birlikte, sunulacak projelerin hedef kitlesinin 15–24 yaş grubu olması gerekmektedir. Yarışma hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen, yarışmanın web sitesini (www.yaraticifikirler.org) ziyaret ediniz.

Yarışmaya göndereceğiniz ön proje teklifleri için son başvuru tarihi 15 Şubat 2009’dur. Başvurular www.yaraticifikirler.org ana sayfasında yer alan “Ön Başvuru Formu”nun online olarak doldurulması yoluyla kabul edilecektir. Lütfen web sayfasında yer alan “Ön Başvuru Kılavuzu”nu okuyunuz. Projenizi hazırlamadan önce www.yaraticifikirler.org'un ana sayfasının yan etiketlerinden (Online Eğitim) giriş yapabileceğiniz, “Proje Döngüsü Eğitimi”ni alabilirsiniz.

Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması, aşağıdaki konu başlıkları kapsamında düzenlenecek. Konu başlıkları altında verilen alanlar örnek olarak verilmiş olup, proje konuları bu örneklerle sınırlı kalmayacak.

İş Yaşamımıza Başlarken: Gençler için daha Fazla ve Daha İyi İşler

Örneğin; iş İmkânlarının yaratılması, işler hakkında bilgi edinme, işe girme, yeni bir işletmenin kurulması, iş dünyasındaki gençler v.b.


Becerilerimizi Geliştirmek: Gençler için Daha Fazla ve Daha İyi Eğitim

Örneğin; öğrendiklerinizi değiştirmek, öğrenme şeklimizi değiştirmek, okuldan iş yaşamına geçiş, mesleki eğitim, “işyerinde” öğrenme, rehberlik v.b.


Sesimizi Duyurmak: Gençlerin Katılımı, Dâhil Edilmesi ve Çalışması

Örneğin; kızların ve genç kadınların güçlendirilmesi, toplumda gençliğin ihtiyaçlarıyla ilgili farkındalığın arttırılması, gençlerin toplum için çalışması, savunmasız ya da dezavantajlı gençlerin desteklenmesi, yarınlar için gençlerin liderlik becerilerinin geliştirilmesi v.b.


Geleceğimiz için Köprüler Kurmak: Ortaklarla Çalışmak

Örneğin; nesiller, sosyal çevreler, bölgeler, ülkeler ve kültürler arasında gönüllülük, öğrenme, sanat, iş dünyası, girişimcilik, liderlik v.b. konularda uygulamaya yönelik ortaklıklar geliştirmek.



İletişim

Tel.: 0 312 419 87 31
Fax: 0 312 446 24 42
E-Posta: bilgi@yaraticifikirler.org

‘YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ YARIŞMASI TÜRKİYE, 2009’ Türkiye’de Gençlik: Geleceğimizi Şekillendirelim adlı hibe programı, şu sıralarda çeşitli illerde tanıtılıyor. Ocak 2009 tanıtım programı şöyle:

MUŞ

Toplantı Tarihi: 05.01.2009
Toplantı Yeri: Muş Valiliği Toplantı Salonu
Toplantı Saati: 10.00


BATMAN

Toplantı Tarihi: 06.01.2009
Toplantı Yeri: Batman Belediyesi Toplantı Salonu
Toplantı Saati: 10.30


DİYARBAKIR

Toplantı Tarihi: 07.01.2009
Toplantı Yeri: STGM Diyarbakır Yerel Destek Merkezi, Fabrika Cad. Sümer Park Kampusu, Kent Gönüllüleri Binası, Kat:1 / Şehitlik-DİYARBAKIR
Toplantı Saati: 13.00
Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.undp.org.tr/Gozlem3.aspx?WebSayfaNo=1764
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Balasagun » Prş Oca 01, 2009 22:15

Yeniçağ'ın 5 Haziran 2008 tarihli haberi:


ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİ AB’YE DEVŞİRME ÇALIŞMALARI BUGÜN KAYSERİ’DE BAŞLIYOR

Başrolde TESEV var

TESEV’in ortak çalıştığı British Council, gençlerin AB üzerine tartışmalarını sağlamak için ‘Boğaziçi Konferansı’ adlı bir atölye çalışması düzenleyecek

TESEV’in Türkiye’de ortak çalışmalar yürüten dostlarından ve İngiltere Büyükelçiliği kontrolündeki “kültür ofisi” British Counsil’den, üniversite gençliğine yönelik AB çalışması Kayseri’de yapılıyor. Bu sene beşincisi düzenlenecek “Boğaziçi Konferansı” öncesinde British Council ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi, üniversite gençlerine AB üzerine tartışma ortamının sağlanması (!) amacıyla ‘Boğaziçi Konferansı Yolunda’ adı altında tüm gün sürecek bir atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak Kayseri’deki City One Hotel’de gerçekleşecek çalıştay İzmir’deki çalışmadan sonra ikinci kez düzenleniyor. Erciyes Üniversitesinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin katılacağı atölye çalışmasına, ODTÜ Avrupa Çalışmaları Merkezi Başkanı Prof Dr Atila Eralp ve Uluslararası Kriz Grubu adlı kuruluşun Türkiye Temsilcisi Hugh Pope konuşmacı olarak katılacak.

Gül de konuk olmuştu
Bu yıl 10-11 Ekim 2008 tarihlerinde beşincisi düzenlenecek olan Boğaziçi Konferansı’nda üniversiteli gençlerin AB konusunda yanlı bilgilerle donatılması amacıyla düzenlenen bu çalıştaylarda, “Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkilerinin Son Durumu”, “Avrupa Birliği ve Türkiye: Birlikte Küreselleşmeye Hazırlanma” ve “Avrupa’nın Geleceği” gibi konu başlıkları ele alınacak British Council, son 4 yıldır Boğaziçi Konferansı’nı Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ve İngiltere bazlı Avrupa Reform Merkezi (Centre for European Reform) işbirliğiyle Türkiye-AB ilişkileri konulu konferans dizisi düzenliyor. Şimdiye kadar konferansa, Türkiye’den Abdullah Gül, Ali Babacan, Mehmet Şimşek; Avrupa'dan Olli Rehn, Peter Mandelson, Cari Bildt gibi isimler katıldı. Ceyhun BOZKURT

Rusya’da iki ofisi kapatılmıştı
British Counsil’in Rusya’daki iki ofisi 2007 yılı sonu, 2008 yılı başında İngiltere ile Rusya arasında adeta krize neden olan gelişmeler nedeniyle kapatılmıştı. Rus yetkililer, British Counsil’in Rus yasalarını çiğnediğini gerekçe göstermişti. Ardından da Ocak 2008’de British Council St Petersburg direktörü Stephen Kinnock, Rus güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18


Şu dizine dön: Türkiye Ağı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x